SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Karateciler İspanya’dan 9 madalya ile döndü

Yayınlanma:
ABONE OL

İspanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Büyükler Akdeniz Karate Şampiyonası’nda Karate Milli Takımı iki altın, yedi gümüş toplamda dokuz
madalya elde etti.
25-30 Ekim tarihleri arasında Avusturya’da düzenlenecek Büyükler Dünya Şampiyonası öncesi hazırlıklarını sürdüren Karate Milli Takımı, 10-11 Eylül tarihlerinde İspanya’nın ev sahipliği yaptığı 24. Büyükler Akdeniz Karate Şampiyonası’nda tam kadro halinde mücadele etti.

İki yılda bir düzenlenen ve Akdeniz Karate Federasyonları Birliği’ne üye 12 ülkeden 197 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda, 12’si ferdi, dördü takım olmak üzere toplam 16 dalda madalya sahiplerini buldu.

İspanya’nın Toledo kentindeki Javier Lozano Cid Spor Salonu’nda düzenlenen Büyükler Akdeniz Karate Şampiyonası’nda Türkiye, 11 bayan 11 erkek toplamda 22 sporcuyla tatamiye çıktı.

bay_ferdi_kata_kursu

SERAP VE ENES ZİRVEYİ KAPTIRMADI

Bayanlar kumite 50 kiloda temsilcimiz Serap Özçelik, İspanya’da altına uzanmayı başardı. Yarı finalde 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonu Mısırlı Radwa Sayed ile karşılaşan tecrübeli isim, rakibini 4-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Final mücadelesinde ev sahibi ülkeden Morales Nadia Gomez’e de 5-0’lık tarife uygulayan Özçelik, Akdeniz şampiyonluğunu elde etti.

İspanya’da ikinci altın madalya +84 kiloda Enes Erkan’dan geldi. Yarı finalde Faslı Achraf Ouchen’i 3-2 ile geçen Erkan, adını finale yazdırdı. Final karşılaşmasında Mısırlı Ossama Mansour’a da şans tanımayan başarılı sporcu 5-0’lık skorla altın madalyanın sahibi oldu. Aynı kategorinin ikinci tur maçında Enes’in finaldeki rakibine mağlup olan Rıdvan Kaptan da devam ettiği repesajdan bronz madalya çıkarmayı başardı.

KATADA İKİ MADALYA
İki Türk sporcunun tatamiye çıktığı ferdi katada Ali Sofuoğlu ve Mehmet Yakan üçüncülük kürsüsüne birlikte adım attılar. İkinci turda ev sahibi ülkeden Jose Manuel Carbonell’e mağlup olan Ali Sofuoğlu, yoluna repesajda devam etti. Repesaj ilk turunda Faslı Mohammed El Hanni’i 4-1 mağlup eden Sofuoğlu, repesaj finaline adını yazdırdı. Finalde Fransız William Geoffray’ı da 3-2 ile geçen başarılı sporcu Akdeniz üçüncülüğünü elde etti.

Bu kategoride bir diğer sporcu Mehmet Yakan da İtalyan Alessandro Iodice’ye 3-2 mağlup olarak repesaja kaldı. Burada iki tur ilerleyen milli sporcu Portekizli Andre Vieira’yı ve Faslı Bilal Benkacem’i 5-0’lık skorlarla geçerek bronz madalyayı boynuna taktı.

Kumite 60 kilo repesaj finalinde Faslı Mohammed Taoussi’yi 2-1 mağlup eden Aykut Kaya, 75 kiloda Faslı Ahmed Hammi’yi 2-0 ile geçen Erman Eltemur ve 84 kiloda ev sahibi ülkeden Pablo Arenas Zapata’yı eleyen Uğur Aktaş ülkemiz adına bronz madalya kazanan diğer sporcularımız oldu. Turnuvadan Dilara Bozan, Gizem Şahin ve Rabia Küsmüş’den oluşan bayan takım kata ekibi de bronz madalya ile ayrılmayı başardı.

Turnuvada Madalya Kazanan Sporcular:

Kumite 50 Kilo: Serap Özçelik / Altın

Kumite +84 Kilo: Enes Erkan / Altın

Bay Ferdi Kata: Ali Sofuoğlu / Bronz

Bay Ferdi Kata: Mehmet Yakan / Bronz

Kumite 60 Kilo: Aykut Kaya / Bronz

Kumite 75 Kilo: Erman Eltemur / Bronz

Kumite 84 Kilo: Uğur Aktaş / Bronz

Kumite +84 Kilo: Rıdvan Kaptan / Bronz

Bayan Takım Kata: Dilara Bozan, Gizem Şahin, Rabia Küsmüş / Bronz

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]