SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Uluslararası robot yarışmasına Kartal’dan Göktürkler Robot Takımı katılacak

Yayınlanma:
ABONE OL

ABD’de düzenlenen ve Dünyanın en prestijli robot yarışması olarak kabul edilen First Robotic Competiton Türkiye’de ikinci kez 13 Kasım 2016’da Fenerbahçe Ülker Sport Arenada yapılacak. Kartal ilçesi okullarından Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kurulan GÖKTÜRKLER robot takımı kendi yapacakları robot çalışmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz ay Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine müdür olarak atanan Adem BEKER takım üyesi öğrencileri planlama, tanıtım, sponsorluk görüşmeleri, ekip koordinasyonu ve teknik açıdan görevlendirdiklerini dile getirdi. 4 mentör öğretmenin gözetimi ve denetiminde 10 öğrenciden oluşan Göktürkler ;öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştiren, özgüvenlerini arttıran, birlikte iş yapma ve bilgi paylaşma becerilerini geliştirerek bilimle uğraşarak neler kazanabileceklerini öğretmeyi amaç edindiklerini belirtti.

uluslararasi-gokturk-robot-takimi-kartal

GÖKTÜRKLER robot takımını Kartal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Nurullah Sakin GÜZEL ve Bahtiyar ÇAKMAK ziyaret ederek çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Nurullah Sakin GÜZEL Öğrencilere başarılar diledi ve Kartal Milli Eğitim Müdürlüğü olarak  gereken desteği sağlayacaklarını belirtti.

Hedeflerinin Türkiye’de derece alıp Nisan ayında Amerika’da yapılacak olan turnuvaya katılmak istediklerini belirten Elektrik Elektronik Teknolojileri öğretmeni Okan ÖZKAN, İstiklal Marşımızı Amerika’da okumak istediklerini dile getirdi.

Kartal’da faaliyetlerine devam eden Cersan Asansör yönetim kurulu başkanı Erdinç YILMAZ ve genel müdürü Betül YILMAZ ziyaretlerinde Göktürkler robot takımının çalışmalarını yerinde inceleyerek bu ekibe sponsor olacaklarını açıkladılar.

gokturk-robot-takimi-kartal
GÖKTÜRKLER ROBOT TAKIMI
FRC’nin en önemli özelliği, öğrencilerin ders dışı bir alanda birlikte iş yapma, takım kurma özelliklerinin ve yaratıcılıklarının geliştirmesi.
Her yıl farklı bir konseptle yarışmaya katılan öğrencilere  ana tema dünyanın her yerine aynı gün,  aynı saatte ABD’den iletiliyor. Yarışmaya katılan öğrencilerin tümüne aynı parçalar gönderiliyor.  Bu yıl gerçekleştirilen FCR yarışmasına katılan öğrenciler robotu inşa ederken mühendislik becerilerini göstererek en gelişmiş robotu imal etmeye çalışıyor. Bu yıl robotlar, sahada farklı engelleri aşarak ilerlemek  ve  2.5 metre yüksekliğindeki kulelere  top atışı yaparak isabet kaydetmek için yarıştı. En fazla sayı yapan takım sahadan galip ayrıldı. Ancak genel değerlendirmede sadece sahadaki performans değil, ekibin farklı alanlardaki performansı ele alındı. FRC’ye ilgi her yıl artıyor.
Daha başarılı sonuçlar almak istiyoruz
FRC’de Türkiye’yi başarıyla temsil eden Şişli  Mesleki  ve Anadolu Teknik Lisesi  Müdürü  Yakup Alp, Öğrencilerimiz ve onları yetiştiren, bu yarışma için bir araya getiren öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz” diyerek şunları söyledi:
” İlk kez katıldığımız yarışmada hem Türkiye ayağında, hem de ABD’de çok önemli bir başarı kazandık.
Takımımız yarışmaya hazırlık aşamasında gece gündüz çalıştı ve ABD’de çok iyi bir performans ortaya
koydu. Istiklal Marşımızı ABD’de okuduk. Tribünler bizi ayakta alkışladı.
Takımımızın ödül seremonisinde seyircilerin  alkışı görülmeye değerdi. Bu başarıda emeği geçen
herkese, bizlerin bu yarışmaya katılması için destek sunan  sponsorlarımıza  başta OKI olmak üzere       teşekkür ediyorum. Yeterli desteği bulursak önümüzdeki dönemlerde de ülkemizi ABD’de temsil etmek   ve ilk deneyimizden yola çıkarak daha başarılı sonuçlar almak amacındayız.”

Yarışmaya katılımın öğrenciler için çok önemli bir deneyim olduğunu belirten takım mentorlarından Fırat Sevim’ de, “Öğrencilerimizin hem bilgisi, hem birlikte iş yapma yeteneği, hem de özgüveni arttı. Bir araya gelip, bilimsel  bir çalışma yaptıklarında neleri başarabileceklerini gördüler” dedi.
Gençlerin vizyon sahibi olmasına önem veriyoruz
ABD’de düzenlenen First Robotic  Competiton’da (FRC)  “Rookie Inspiration Award- İlham veren takım” ödülünü alan Şişli  Mesleki  ve Anadolu Teknik Lisesi (ŞMATL) takımının ana sponsorlarından olan OKI Türkiye’nin Genel Müdürü Lusi Adut, bir teknoloji şirketi olarak yenilikçilik ve girişimcilik örneği veren gençlerimizi kutluyor ve onları destekleyerek ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz.“ dedi. Gençlerin uluslararası bir teknoloji yarışmasına katılarak ödül almasının son derece önemli bir deneyim olduğunu vurgulayan Adut, OKI’nin, gençlerin vizyon sahibi olmasına ve iş yapma yeteneklerinin gelişmesine çok önem verdiğini söyledi.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]