SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Pendikliler gün boyu Cumhuriyet coşkusu yaşadı

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyetin 93. yıldönümü dolayısıyla önce Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, ardından Gazipaşa Meydanı’nda  düzenlenen etkinlikler,   her yaştan vatandaşa  Cumhuriyet coşkusu yaşattı.  Ücretsiz  Fotoğraf çekim standı, Cumhuriyet temalı fotoğraf sergisi, müzik dinletisi, bayrak dağıtımı ve çocuklar için yüz boyama standı gibi etkinlikler gün boyu devam etti.

Atatürk Anıtı önünde çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar,  Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle devam etti. Pendik Kaymakamı Bahattin Atcı ve Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in ve ilçe protokolünün katıldığı tören, öğrencilerin şiirleri, halk oyunları gösterileri ve marşlarıyla coşkulu bir havada gerçekleşti.  Öğrencilerin 15 Temmuz’u konu edinen gösterisinin de yer aldığı tören sonunda  yarışmalarda dereceye giren öğrencilere  ödülleri dağıtıldı.

pendik-cumhuriyet-bayrami

Gazipaşa kırmızı beyaza boyandı

Pendik Belediyesi tarafından Gazipaşa Caddesi’nde gün boyu gerçekleşen etkinliklerle her yaştan Pendikli Cumhuriyet coşkusu yaşadı.  Alanda kurulan Cumhuriyet konulu fotoğraf sergisi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.  Basın Yayın Müdürlüğü ekipleri tarafından kurulan özel Cumhuriyet Panosu önünde ücretsiz fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.  Pendik’in her yerini kırmızı beyaza boyamak üzere vatandaşlara binlerce Türk Bayrağı dağıtıldı.  Gazipaşa’daki  etkinliklere Belediye Başkan yardımcıları Cevat Yaman,  Ramazan Öztürk, Ali Çelik ve Ekrem Yıldırım da katılarak hem vatandaşlara bayrak dağıtıla, .

Ayrıca alanda Melisa ve Tarkan Çallıoğlu ile Barış Turan’dan oluşan grup tarafından  müzik dinletisi gerçekleşirildi.  Aralarında kendi bestelerinin  de yer aldığı Atatürk ve Cumhuriyet konulu şarkıları seslendiren grup, konserini 10. Yıl Marşı ve Gençlik Marşlarıyla sona erdirdi.  Yoğun ilgi gören konserde alanda toplanan vatandaşlar,  şarkı ve marşlara hep birlikte eşlik ettiler.

Anne babalarıyla birlikte alana gelen çocuklar da yüz boyama, balon şekillendirme etkinlikleriyle eğlenceli dakikalar yaşadı. Akşama kadar süren etkinliklerde Belediye ekipleri tarafından  vatandaşlara çay ve çorba dağıtımı da gerçekleştirildi.

Tuluyhan Uğurlu Konseri iptal edildi

Öte yandan akşam Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılması planlanan Tuluyhan Uğurlu konser programı ise Hakkari’den gelen şehit haberleri sebebiyle iptal edildi.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]