SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Ricinus Communis Olarak Bilinen Hint Yağı

Yayınlanma:
ABONE OL

Bol miktarda doymamış yağ asidinin bulunması ve bu asitler sayesinde pek çok hastalığa şifa dağıtması da hint yağının faydaları arasında yer almaktadır.

 

Cilt ve saçlar için önemli bir sağlık kaynağı olan hint yağı, çeşitli kozmetik ürünlerinde, sabunlarda, masaj yağlarında ve ilaçlarda kullanılmaktadır. Afrika ve Hindistan’da oldukça popüler olan hint yağı, anti bakteriyel özelliğinden dolayı yüzlerce yıldır dünya üzerinde kullanılmaktadır.

Faydaları uzmanlar tarafından sürekli dile getirilen ve yüzlerce yıldır şifa dağıtmaya devam eden hint yağı vücudu zararlı maddelere karşı korumakta ve metabolizmayı tahrip eden zararlı maddelerle savaşmaktadır. Bol miktarda doymamış yağ asidinin bulunması ve bu asitler sayesinde pek çok hastalığa şifa dağıtması da hint yağının faydaları arasında yer almaktadır.

1-Cilt İçin: Cilt bakımının en güzel ilacı olan hint yağı, cilde zarar vermeden bakım sağlaması için çok az miktarda cilde uygulanması ile olumlu sonuçlar vermektedir. Cilt için sağladığı faydaların yanı sıra saç ve kirpiklerde de pek çok olumlu fayda sağlamaktadır. Antiseptik özelliğe sahip olması dolayısıyla da cildi enfeksiyonlara karşı korumaktadır. Dezenfektan etkisi ile ciltteki yaraların mikrop kapmasını da önlemektedir. Ayrıca yaraların çabuk iyileşmesinde de etkilidir. Tüm bunların yanında saç kıran, cilt ülseri, siğiller ve deride meydana kaşıntılı hastalıklara da tedavi edicidir. Özellikle de soğuktan aşırı kuruyan ve çatlayan cilde etkili sonuçlar sağlamaktadır.

2-Romatizmal Hastalıklar: Masaj yolu ile uygulandığında romatizmal hastalıklara çare olan hint yağı, özellikle de eklem romatizmasına etki sağlamaktadır. Ağrıyan eklem bölgelerine masaj yapıldığında ağrıların geçmesini sağlayan hint yağı, ayrıca eklem romatizmasının da tedavisini sağlamaktadır.

3-Mikrop Öldürücü: Anti bakteriyel özelliği sayesinde iyi bir mikrop öldürücü olan hint yağı özellikle de ağızdan alınarak bağırsakların temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Adet gecikmesi ve adet sancılarına etki eden yağ, adet düzensizliği ile de mücadelede kadınların en büyük yardımcısı konumundadır. Ayrıca beyin felci, Parkinson ve lupus hastalıklarının da tedavilerinde kullanılmaktadır.

4-Gözler İçin: Zaman zaman gözümüze yabancı cisimler ya da tozlar kaçabilmektedir. Bir hayli uğraştırıcı ve can yakıcı bir durum olmasına rağmen gözümüze kaçan cisimden kurtulsak da gözlerimiz acımaya devam eder. Ancak çok az miktarda hint yağı hem göze kaçan cismin çıkmasına yardımcı olurken aynı zamanda da gözün ağrı ve acısını da almaktadır. Hint yağı gözlerin bir diğer sorunu olan arpacık rahatsızlığına da iyi gelmektedir. Pek çok göz hastalığında ve enfeksiyonunda olumlu tedavi edici etkiler göstermektedir. Bilim adamlarının yaptıkları incelemeler sonucunda hint yağının saç ve kirpikleri canlandırıcı, sağlamlaştırıcı ve gürleştirici etkisi olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca saçlarının uzun olmasını isteyenlerin hint yağı sürerek saçlarının daha çabuk uzamasını sağlamaları da mümkündür. Ancak hint yağı saç ve kirpiklere uygulanmadan önce badem yağı ile karıştırılmalıdır.

Pek çok derde çare ve güzelliğe deva olan hint yağı hakkında her türlü bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler

Umre Vize ve Ücretleri Hakkında ve Ek Hizmetler

Umre Vizesi: İçindekiler Umre İbadeti Hakkında Merak Edilenler. 1 Suudi Arabistan Umre Vizesi Başvuru Süreci ve Gerekli Belgeler. 1 Suudi Arabistan Umre Vizesi Türleri 1 Suudi Arabistan Vizesi Almak İsteyenler İçin İzlenmesi Gereken Adımlar. 2 Suudi Arabistan Umre Vizesi Başvurusu İçin Gereken Belgeler. 2 Suudi Arabistan Umre Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler. 3 Türkiye’den Umre Başvurusu. […]

Basında Kartal
08 Mayıs 2024
BURAK BORA’YA GEL; KAN VER, CAN VER!

BAŞKALARININ HAYATI SİZİN DAMARLARINIZDA AKIYOR!     İLGİLİ HABER Kartal Belediyesi’nden Anneler Günü Şenliği yapıldı Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri 2013 yılından beri her sene kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenliyor. Bu sene 10.sunu düzenledikleri kan ve kök hücre bağışı kampanyası, bağışçıların katkılarıyla varlığını sürdürüyor. Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri çeşitli hastalıklarla mücadele […]

Sağlık
04 Mayıs 2024
Bakan Işıkhan X’ten açıkladı! 81 ilaç daha SGK geri ödeme listesine alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ilk hesabından yaptığı açıklama ile 81 ilacın daha SGK geri ödeme listesine alındığını duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Az önce sosyal medya hesabından biri açıklama yaparak SGK geri ödeme listesine alınan ilaçların güncellendiğini bildirdi. SGK tarafından yapılan yeni düzenleme ile birlikte 79’u yerli olmak üzere […]

Discussion of B2B Markets and Globy Presentation

B2B markets differ from classic stores in that they are not created for individuals but for legal entities. In order to place an item in the catalog, you should have your own organization or be an individual entrepreneur. This is how B2B markets differ from B2C stores, although they are very similar. As an example, […]