SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul Taksicilerinden müşteri kuralları kitabı

Yayınlanma:
ABONE OL

15 Temmuz kalkışmasının ardından gerek toplum nezdinde gerekse ulaşım araçlarında yaşanan problemlere karşı İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.
İTEO, son dönemlerde psikologların özellikle konsantrasyonu sağlamak ve stresle başa çıkmak için önerdiği boyama kitaplarını taksi kültürünü yeniden hayata geçirmek için taksilerde dağıtmaya başladı.
Ücretsiz olarak dağıtılan kitap “Beyefendi Taksicinin Misafir Ağırlama Kültürü” ve ”Taksi Müşterisinin Taksi Kullanma Kültürü” olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Kitapçıkta taksicilerin ve müşterilerin hakları yazı ile belirtilirken öğrenmeyi daha kalıcı kılmak için yan sayfalarda konu ile ilgili boyama alanları bulunuyor.
Şimdilik duraklara dağıtılan ve taksi ceplerine konulan kitapçık talep üzerine müşterilere ve şirketlere ücretsiz olarak ulaştırılacak. Diğer yandan kitapçık turistlere de yardımcı olabilmek amacıyla Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça olarak hazırlandı.

istanbul-taksici-kitabi
İTEO Başkanı Yahya Uğur psikolog onaylı proje ile ilgili şunları söyledi: “Yaptığımız çalışmalar üzerine 15 Temmuz kalkışmasının ardından toplum olarak travma sonrası stres bozukluğu ile karşı karşıya olduğumuzu tespit ettik. Bu sebeple hem stresi azaltmaya yönelik hem de taksi ile yolculuk kültürünü yaşatmaya yönelik bir kampanya başlattık. Pilot uygulamasını Zeytinburnu Belediyesi ile yürüttüğümüz bu kitapçıklarla hem çocuklarımızın taksi kültürünü öğrenmesini, hem de taksi müşterilerinin yolculuğu esnasında dikkat etmeleri gereken hususları belirttik. Aynı durum taksicilerimiz için de geçerli. Bütün gün trafik sıkışıklığında stresle mücadele ederken taksiye dört kişiden fazla binilip binilmeyeceği konusunda tartışmaya da girmek zorunda kalan meslektaşlarım bu ve benzeri kuralları bu kitapçıkta bulabilecek. İstanbul’daki tüm belediyelerimizle birlikte, bu ve benzeri projeler aracılığıyla toplum olarak yaşadığımız sürece olumlu katkıda bulunmak istiyoruz.”

taksi-boyama-kitabi
Uğur son yıllarda “beyefendi taksicilik geri gelinceye kadar” sloganı ile yola çıkarak taksicilikte yaşanan olumlu gelişmelerin kaybedilen kültürün yeniden oluşturulması yönünde mutluluk verici olduğunu söylerken okurlardan da bir talepte bulundu: “Yoğun koşuşturmaca içerisinde kendimize vakit ayırıp hem sayfaları hem de hayatımızı renklendirmenin faydalı olacağını düşünüyoruz. Lütfen bu kitapçıklarımızı ulaştırabildiğiniz kadar fazla kişiye ulaştırarak taksi kültürü oluşturma çabamıza katkıda bulunun. Hepimiz İstanbul’un bir parçası isek huzur içerisinde bu şehri paylaşmanın yollarını birlikte bulalım.”
Kitapçıklar İTEO’nun 444 15 23 numaralı telefonundan talep edilebilir.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]