SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Saat dokuzu beş geçe Atatürk’ü andık

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyetimizin kurucusu, asker, devlet adamı ve başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 78. Yılında hasret, minnet, saygı ve sevgiyle andık.
Bu yıl, “10 Kasım Atatürk’ü Anma” programına Kartal Yavuz Selim Ortaokulu’nda katıldım. Türkçe öğretmenleri; Serap Uygur- Sırmahan Çetin- Özgür Uğurlu, Görsel Sanatlar öğretmeni Zeynep Güler Aksu, Beden Eğitimi öğretmeni Selçuk Durmuş ve Müzik öğretmeni Funda Güleryüz tarafından hazırlanan anma programı; Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı saat olan dokuzu beş geçe başladı.
Havanın yağışlı olması sebebiyle okul içinde yapılan anma töreni iki aşamada gerçekleşti. Birinci aşamada tüm öğrenciler ile genel tören yapılırken, ikinci aşamada okulun konferans salonuna inen öğrenciler, anma komitesinin hazırladığı programı sahneye koydular.
Tören; saat dokuzu beş geçe, tüm Yavuz Selim Ortaokulu Ailesi ve törene katılanların, Ulu Önder Atatürk adına yapılan saygı duruşu ile başladı. İstiklalimizin timsali istiklal Marşımızın okunmasını, ana sınıfı öğretmenleri nezaretinde ve bizzat ana sınıfı öğrencilerinin hazırladığı çelengin Atatürk büstüne konmasını, şiir okumaları ve konuşmalar izledi.

ataturku-anma-programi
Konferans salonunda devam eden törende: Atatürk’ün sevdiği şarkılar, seslendirilirken, sınıflarda tüm öğretmenler; Atatürk’ün, halk ile ele ele vererek, yıkılmakta olan bir İmparatorluk üzerine yeni bir devleti nasıl kurulduğunu anlattılar.
Günün anlam ve önemi üzerine kısa bir konuşma yapan Türkçe Öğretmeni Özgür Uğurlu, konuşmasında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunda ve gençliğinde çok kitap okuyup, çok çalıştığını ve kendisini çok iyi yetiştirdiğini söyleyerek, Atatürk’ün askeri dehası, büyük devlet adamlığı, devrimleri ve öğretmenliği üzerinde durdu.
“ Atamızın özelliklerini hepimiz biliyoruz. O’ vatanını milletini çok sevdiği için hayatını vatanına ve milletine adamıştı. Parçalanmış ve dağılmış bir devleti küllerinden yeniden doğurarak milleti tekrar ayağa kaldırmış, peşinden nene hatunları, seyit onbaşıları, Mehmet Akifleri, Ömer Halis Demirleri sürüklemiş, Nobel ödüllü Aziz Sancarları yetiştirmişti. O, cephede asker, mecliste devlet adamı ve kara tahta da başöğretmen Atatürk’ü. O, Türk milletinin ve tüm mazlumların önderiydi.” Dedi.
Kartal ilçe milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ataya Veda konulu şiir yarışmasında ilçe ikincisi olan Öykü Deniz Ilgaz ve Doğukan Taşçı’nın şiirini Müzik Öğretmeni Funda Güleryüz tarafından hazırlanan okul korosu izledi. Atatürk’ün sevdiği şarkıları eserleri sergileyen öğrenciler, duygusal anlar sahne oldu.
Okulun eski mezunları, öğretmenleri ve velilerinin katıldığı tören resim öğretmenlerince hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü Anma temalı resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.
Tören sonunda kısa bir konuşma yapan Okul Müdürü Fatih Baloğlu, törenin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrenci öğretmen ve veliler ile katılımcılara teşekkür etti.
Emekli bir öğretmen olarak Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyorum, mekanları cennet olsun.
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]