SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ahmet Şimşek, Atatürk’ü unutmayacağız, unutturmayacağız!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa uğurlanışının 78. Yıldönümünde saygıyla anıldı. Ahmet Şimşek Koleji konferans salonunda düzenlenen Atatürk’ü anma törenleri Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesinin hazırladığı etkinliklerle gerçekleştirildi.
Ahmet Şimşek Kolejindeki 10 Kasım Atatürk’ü anma törenleri Anadolu Lisesinin hazırladığı programla başladı, İlkokul ve Ortaokulun programlarıyla devam etti. Anaokulu ise kendilerine ayrılan salonda program yaptı. Ayrıca, Anadolu Lisesi öğrencileri Kartal’daki esnafların camlarını Atatürk posterleriyle donattı.
“Ata’ya mektup” ödülleri dağıtıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma törenlerinde günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı, şiirler okundu, Atatürk’ün sevdiği türküler söylendi, oratoryolar sahnelendi, okul koroları birbirinden güzel eserleri seslendirdi, Anadolu Lisesi Sosyal Bilgiler Bölümünün Kartal genelindeki okullar arasında düzenlediği geleneksel “Ata’ya Mektup” yarışmasının ödülleri dağıtıldı. “Ata’ya Mektup” yarışmasında birinci olan Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencisi Engin Can Özel’in ödülünü Ahmet Şimşek Koleji Kurucu Ahmet Şimşek verdi. İkinci olan Mehmet Akif Anadolu Lisesi öğrencisi Büşra Öztürk’ün ödülünü Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı Nevin Çömez, üçüncü olan Fatma Aliye Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Buket Şahin’in ödülünü de Ahmet Şimşek Koleji Genel Eğitim Öğretim Yöneticisi Yasemin Kumral Şimşek verdi. Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi birincisi Nebi Ruşen Elgen’in ödülünü ise okul Müdürü Bora Esin verdi.
“Atatürk bu dünyanın gördüğü en büyük orantısız güçtü.”
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bu gün hüzünlüyüz, yastayız ama bir o kadar da mutluyuz. Tüm dünyaya mal olmuş, herkesin takdir ettiği Atamızın karşısında yine bir bütün ve tek vücut olarak bir aradayız. Atatürk bu dünyanın gördüğü en büyük orantısız güçtü. Bir ülke için bundan daha büyük bir mutluluk olabilir mi? Mustafa Kemal Atatürk ışığıyla sadece ülkemizi değil, tüm İslam dünyasını aydınlattı. O’nun ışığını azaltmak isteyen güç odakları olsa da, gördüğünüz gibi hepimiz buradayız. Gücümüzden hiçbir şey kaybetmedik. Türk Gençliği ve Türkiye Cumhuriyeti her zaman sapasağlam olacaktır. Çünkü biz Atatürk’ün evlatlarıyız. Biz bu dünyanın, İslam dünyasının bütünleştirici gücüyüz. Biz bu dünyanın, bu coğrafyanın dengesiyiz. Biz Atatürk’ün ışığında hep burada duracağız. Liderimizin önünde saygıyla eğiliyorum, rahat uyu ulu önderim, yolundayız.”
ataturku-unutturmayacagiz-ahmet-simsek
“Hepiniz bir Atatürk’sünüz, Atatürk olacaksınız!”
Okulun Kurucusu Ahmet Şimşek te törende yaptığı konuşmada gençlere güvendiğini vurgulayarak, “Sevgili gençler, vefatının 78. Yılında Atatürk’ü özlem ve saygıyla anıyoruz, hatırası önünde bulunmanın heyecanı içindeyiz. Her 10 Kasım bizlere hem hüzün, hem de gurur yaşatır. Hüzünlüyüz, ne kadar yıl geçerse geçsin onu unutamıyoruz. Gururluyuz, bu vatanı ve cumhuriyeti siz gençlere güvenerek emanet etti. O, “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz. Gençler, benim fikirlerimi güçlendiren ve sürdüren sizler olacaksınız.” demişti. Atatürk eşittir, siz gençlersiniz. Bunun başka açıklaması yoktur. Bütün dünya bunu böyle anlamalıdır. Atam, şunu bil ki yaktığın meşale sönmeyecek. Türk Milleti, Türk Gençliği, senin aydınlattığın yolda ilerleyecek ve yükselecektir. O, büyük bir kahraman, büyük bir dahi, büyük bir lider, büyük bir devlet adamı, büyük bir eğitimci, büyük bir sosyolog, büyük bir ekonomist, büyük bir siyasetçiydi ama bunların arasında en çok, büyük bir eğitimciydi. Kendini de öyle kabul ettirdi ve Türkiye’yi aydınlığa kavuşturan eğitim prensiplerini ortaya koydu. Bütün unvanlarını bir yana bıraktı, başöğretmen unvanını iftiharla sahiplendi ve eğitime önem verdi. Sadece Tük harflerinin inkılabı dahi, dünyada eşi bulunmayan bir inkılap ve ilerlemedir. Ne mutlu Türk Milletine ve bizlere ki, böyle bir dünya liderine sahibiz. Bu sevgimiz bitmeyecek ve ilelebet devam edecektir.
Sevgili gençler, Atatürk’e sarılalım ve onu rehber olarak kabul edelim. O, “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek gayemizdir.” demişti. Sizler fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetişiyorsunuz. Atatürk’ün aydınlattığı yoldan ayrılmayın. Şu kısa geçmiş zaman gösterdi ki, O’nun aydınlattığı yoldan gitmeyince Türk Milletinin başına çok şey geliyor. Bu bize büyük bir ders oldu. Atatürk’ün yolundan ayrılmayın ve başka fikirlere sakın kanmayın. Bu memlekette tarikatlara, cemaatlere, aşiretlere, irticaya ve her türlü sapık hareketlere karşı olun. Bu vatan, Atatürk’ün yolundan sapmadıkça yükselecektir. Sizlere sadece Atatürk değil, bizler de güveniyoruz. Hepiniz bir Atatürk’sünüz, Atatürk olacaksınız.”
“Bizlere düşen bu ülkeyi en güzel yerlere taşımaktır.”
Ahmet Şimşek Koleji İlkokul Ortaokul Müdürü Hasan Delikenli ise törende yaptığı konuşmada, “Bu gün burada; bizleri bitmişlikten kurtaran, tekrar devlet olmak, millet olmak şuuruna erdiren, bizlere bayrağımızı hediye eden büyük insanı anmak için toplandık. Atatürk bizlere öyle güzel bir ülke, öyle güzel bir cumhuriyet, öyle güzel bir demokrasi emanet etmiş ki, bizlere düşen bu ülkeyi en güzel yerlere taşımaktır. Atamızı sevgi ve saygıyla anıyoruz ve unutturmuyoruz.” dedi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]