SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Muhtarlarla toplantı yapmayı devlet yeni hatırladı, Günaydın demeli!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Hükümetten Kaymakamlara genelgeyle zorunlu olarak “Vatandaş buluşması” toplantıları uygulaması başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 05.11.2016 tarih ve 8154 sayılı Genelgesi gereği, her ay düzenli olarak Kaymakam, vatandaşlarla, muhtarlarla, STK Temsilcileri ve Kamu Kurumu Yöneticileri ile bir araya gelecek, toplantılar yapacak.

Yerel yönetimlerin en mikro mülki amirleri sayılan muhtarlarla beraber toplantılar yaparak yerel yönetim anlayışını 2016 yılının Aralık ayında uygulamaya alan Ak Parti hükümetini tebrik etmek gerekir.

Zira 2002 de iktidara gelen Ak Parti hükümeti 2016 yılına gelene kadar 14 yıl geçmiş, muhtarlar hep ihmal edilmiş, toplantılarda dolgu malzemesi gibi görülüp konuşma esnasında “ -saygıdeğer muhtarlarımız” şeklinde hitap edilmiş olmasına rağmen ne yazık ki, o saygıdeğer muhtarlar hak ettiği saygıyı layıkıyla görememiştir.

muhtarlar-toplantisi-kaymakam-1

İçişleri Bakanlığının zoruyla Kaymakamlara her ay halkla toplantı mecburiyeti geldi .

Şimdi gelelim Kaymakamlıkların bu her ay zorunlu tutulduğu toplantılara…

Kartal’da ilk toplantı Muhtarlarla yapıldı.

Göreve geldiğinden beri etliye sütlüye pek karışmak istemeyen Kartal Kaymakamı Cemil Aksak için zor gelecek bir uygulama. Neden mi zor gelecek dedik, çünkü sayın Kaymakamımız değil muhtarlara kimseyle telefonla dahi diyalog kurmaktan kaçınan bir Kaymakam olduğu için. Kartal’ın Mülki Amiri olan sayın Kaymakam rahatsız edilmemek için cep telefonunu ne muhtarlara ne basın mensuplarına ne de başka kimseye vermeyen bir anlayışa sahiptir. Ama ne yazık ki bugün zorunlu olarak muhtarlarla paylaşmak durumunda kaldı. Ne demeli devlet zoru bu olsa gerek.

Takdir etmek gerekir ki; Altınok Öz, 2009 dan beri muhtarlarla toplantı yapıyor

Kabul etmek gerekir ki; Bu konuda en duyarlı davranışı Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz gerçekleştirmiştir. Yani Belediye Başkanı olduktan kısa bir süre sonra ayda bir olmak üzere her ay istisnasız muhtarlarla toplantılar yapılarak mahallelerin sorunlarını ilgili birim müdürleriyle çözümüne yönelik çalışmalar yapmıştır. Hakkını teslim etmek gerekir. Yani yerel yönetimler Başkan Öz’ü örnek alarak hakkıyla bu işi yapmalıdır. Başkan Altınok Öz muhtarlarla sadece toplantılar yapmakla kalmayıp hizmet ettikleri muhtarlık ofislerini yenilemek suretiyle sağlıklı ortam oluşturma yoluna gitmiştir. Hatta personel çalıştırılması noktasında maddi destek sağladığı bilinmektedir.

Bir hakkı da teslim etmek adına her mahalleye bir Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezi projesiyle muhtarlıklar içinde özel bir çalışma yapan önceki dönem Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar’ı da unutmamak gerekir.

Bu halk buluşmaları “Kent Konseyleri” ile benzer bir yapılanmayı çağrıştırıyor.

Toplantılarda tavsiye kararları alınsa bile ilgili kurum/kuruluşun bu konuda ne yaptığı izlenmeli ve halka duyurulmalıdır.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]