SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Greçka Diyeti Zayıflatır Mı?

Yayınlanma:
ABONE OL

Greçka diyeti karabuğday diyeti olarak da ülkemize bilinen bir zayıflama yöntemi olmaktadır. Bu diyette kişiler karabuğdayın sağlamış olduğu biyolojik etkilerden yararlanarak ve vücutlarını kontrol altında tutarak zayıflama işlemlerine sahip olmaktadırlar. Bu amaçla doğru ve kaliteli bir şekilde uygulanan greçka diyeti sayesinde kişileri kısa sürede kalıcı kilolar vermesi kaçınılmaz olmaktadır.

Bu diyet uygulaması gerçekleştirilirken dikkat edilmesi gereken bazı önemli huşular yer almaktadır. Bu huşulardan en önemlisi yüksek karbonhidrat içeriğine sahip olan karabuğdayın önerilenin dışında fazla miktarda tüketiminin yapılmamasıdır. Aksi halde bu durum olumsuzluklara neden olacak ve kilo vermenin aksine yağ oranında artış söz konusu olabilmektedir.

Karabuğday Kürü ile Doğru Greçka Diyeti Uygulamaları

Karabuğday kürü hazırlanması çok basit olan ve kısa sürelerde tüketim için hazır olan bir öğün olmaktadır. Genel olarak karabuğday haşlanarak bazı ürünler ile karıştırılıp yenmesi hem daha lezzetli olacak hem de daha etkili olacaktır. Genel olarak karabuğday yağsız yoğurt ile ya da sevilen herhangi bir meyve ile karıştırılıp tüketilmesi uygun olmaktadır.

Karabuğday kürü tüketimi sırasında uygun bir şekilde Greçka diyetinin gerçekleşmesi adına dikkat edilmesi gereken bazı hususlar söz konusu olmaktadır. Bu hususlardan en önemlisi uygun porsiyonlarda tüketimlerinin yapılmasıdır. Genel olarak 3 kaşık karabuğdayın günlük olarak tüketilmesi doğru olmaktadır. Aksi taktirde kilo verme işleminin yerine yağlanma durumu artış gösterebilir.

3 kaşık olarak tüketilen karabuğday ise hem sindirimi artıracak hem de yağ yakımını hızlandıracaktır. Ayrıca yine bir avantaj olarak iştahı kesecek ve bu sayede günlük olarak beliren tatlı krizleri ve yeme krizlerinde muhteşem bir düşüş yaşanacaktır.

Karabuğday Kürünün Hazırlanışı

Karabuğday kürü hazırlamak gerçekten kolay bir işlem olmaktadır. Bu ürün genel olarak günde 3 kaşık ve bir porsiyon olacak şekilde hazırlanıp tüketilmesi ile başarıya ulaşmak ve duran sindirimi çalıştırmak mümkün olmaktadır. Ayrıca greçka diyeti nasıl kullanılır ile ilgili bilgiye http://grecka-diyeti.com/grecka-diyeti-kullanimi adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Genel olarak karabuğday kürü hazırlama yöntemlerine bakacak olursak,

  • İlk olarak 3 kaşık karabuğdayı suda kaynatarak tanecikleri şiştikten sonra altını kapatıp suyunu süzerek tüketmek mümkün olmaktadır.
  • İkinci bir yol olarak sıcak suya atılan 3 kaşık karabuğdayın yine tanecikleri şişene kadar beklenmesi ve daha sonra suyunun süzülmesi kadar kolay olmaktadır.

Burada hazır olan karabuğday tanecikleri direk olarak tüketilebileceği gibi yoğurt ve meyveler ile de tüketilebilmesi söz konusu olmaktadır. Bu ürün ile beraber gün boyu ara öğünlerde sebze ve meyve ağırlıklı ana öğünlerde ise protein ve yine sebze ağırlıklı beslenmek önemli olacaktır.

İlgili Haberler

Sağlık
16 Nisan 2024
Yeni Bulaşıcı “Kırmızı Göz” Hastalığı Alarmı: Vaka Sayısı 7 Bin 500’ü Aştı

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde hızla yayılan ve özellikle kalabalık alanlarda etkili olan “kırmızı göz” hastalığı konusunda uyarıda bulundu. Uganda’da bulaşıcı olan ve son derece hızlı yayılan kırmızı göz hastalığının önü alınamıyor. Ülkede şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 7 Bin 500’ü aştı. Yeni bulaşıcı hastalık özellikle hapishane, okul ve sağlık merkezleri gibi […]

Sağlık
07 Nisan 2024
Bayramda kilo almamak için öneriler

Ramazan bayramına kısa süre kala, bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik. Bayramlar, genellikle aile ziyaretleri, özel yemekler ve tatlılarla dolu olduğundan, bu dönemlerde kilo kontrolü zorlaşabilir. Bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: PORSİYON KONTROLÜ Küçük Porsiyonlarla Başlayın: Büyük tabaklar yerine küçük tabaklar kullanın ve yemeklerde porsiyon kontrolü […]

Ekonomi
05 Nisan 2024
Enflasyon; memur ve emekliyi yoksullaştırırken, sosyal dejenerasyonu yol açıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre mart ayında enflasyon %3.16, yıllık %68.50 artış gösterdi. Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise martta enflasyonu aylık yüzde 5,68, yıllık yüzde 124,63 olarak açıkladı. Maaşlara İyileştirme Yapılması Zorunlu. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını değerlendiren Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, enflasyonun memur […]

Sağlık
30 Mart 2024
Bahar depresyonuna dikkat!

Bahar aylarının gelmesiyle beraber bahar depresyonu da gündemde. Peki bahar depresyonu nedir? Bahar depresyonu, bahar aylarında yaşanan, kişinin ruh halinde ve enerji seviyelerinde düşüşle karakterize edilen bir durumdur. Genel olarak depresyon terimi, genellikle sonbahar ve kış aylarında daha yaygın olan mevsimsel duygudurum bozukluklarına (Seasonal Affective Disorder, SAD) atıfta bulunsa da, bazı insanlar bahar ve yaz […]