SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İBB Gençlik Meclisi Suriyeli çocuklar için harekete geçti

Yayınlanma:
ABONE OL

İBB Gençlik Meclisi ‘Do Somethingfor Kids / Sen de Çocuklar İçin Bir Şey Yap!’ adlı eğitim programıyla üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin 6 ay boyunca her hafta sonu, İlkokul 1. Sınıf öğrencisi olan 21 Suriyeli çocuğa Türkçe ve Matematik eğitimi vermelerini sağlayacak.

Meclis, Etkinlik&Oyun Saati ve Rehberlik Dersi kapsamında çocukların kişisel, zihinsel ve psikolojik gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra ders verecek olan gönüllü gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirmelerine, renkli, özgün, eğlenceli çalışmalar içeren bir sosyal sorumluluk projesinde yer alarak, faydalı bir tecrübe elde etmelerine imkân sağlayacak.

ibb-yardim

İBB Gençlik Meclisi, düzenleyeceği eğitim programıyla aynı zamanda savaştan büyük ölçüde etkilenen Suriyeli çocukların, eğitim desteği aracılığıyla Türkiye’ye uyum sağlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Böylece gönüllü ders veren gençler de bilgi ve becerilerini pratik alanda güçlendirecek, mesleki açıdan ilgi duydukları bir alanda farklı ve faydalı bir deneyim yaşayacaklar. İstanbul’daki Suriyeli çocukların, verilecek eğitim desteğiyle Türkiye’ye ve Türk eğitim sistemine uyum sağlamaları ise en önemli kazanım olacak.

5 aylık program 17 Aralık 2016-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek.

İBB Gençlik Meclisi, Suriyeli çocuklar için ayrıca ‘Gençler Örüyor Çocuklar Isınıyor’ adlı sosyal sorumluluk projesini de hayata geçiriyor. Meclis, uluslararası öğrencilerin de katılım sağlayacağı etkinlikle Suriyeli göçmen çocukların kış soğuğundan biraz olsun korunmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Gerçekleştirilecek olan sosyal sorumluluk etkinliği kapsamında gönüllü gençler atkı ve şapka örecekler. Örülen atkı ve şapkalar etkinlik sonunda ihtiyacı olan Suriyeli göçmen çocuklara dağıtılacak.

Aynı zamanda duyarlı üniversiteli gençleri bir araya getirmeyi amaçlayan etkinlik, gençlere modele uygun şiş örgü tekniklerinin öğretilmesini, gençlere atkı ve şapka örme konusunda bilgi ve beceri kazandırmayı, hepsinde de önemlisi toplumsal sevgi ve yardımseverlik duygularının geliştirilmesini hedefliyor.

‘Gençler Örüyor Çocuklar Isınıyor’ etkinliği 9 ve 16 Aralık 2016 tarihlerinde Saraçhane’deki İBB Gençlik Meclisi binasında gerçekleştirilecek.

Programlara katılmak isteyen gönüllü gençlerin http://www.ibbgenclikmeclisi.com/ adresinde yer alan iki ayrı başvuru formunu doldurmaları gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında ortaya koyduğu vizyon ve misyona bağlı kalarak, İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın talimatları çalışmalarını sürdüren İBB Gençlik Meclisi, Samed Ağırbaş başkanlığındaki 5. Döneminde şu ana kadar 800’e yakın etkinlik gerçekleştirdi. Meclis, hayata geçirmeyi planladığı yeni sosyal sorumluluk projeleriyle Suriyeli çocukların yanında yer almaya devam edecek.

İlgili Haberler

Genel
02 Mayıs 2024
Meteoroloji’den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Özellikle Adana, Osmaniye, Hatay, Mardin ve Batı Akdeniz’de etkili olacak fırtına ve sağanak yağışlara karşı tedbirli olunması gerekiyor. TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA BEKLENİYOR Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış ve fırtınaya dair uyarılarda bulundu. Bu gece saatlerinden […]

Politika
02 Mayıs 2024
İYİ Parti’nin Yeni Genel İdare Kurulu Yarın İlk Toplantısını Gerçekleştirecek

İYİ Parti’de yeni başkan Müsavat Dervişoğlu liderliğinde ilk GİK toplantısı yarın yapılacak. İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda seçilen yeni Genel İdare Kurulu (GİK), Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu liderliğinde yarın ilk toplantısını yapacak. Toplantıda Başkanlık Divanı’nın oluşturulması bekleniyor. İYİ PARTİ GİK TOPLANTISI DETAYLARI İYİ Parti, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 5. Olağanüstü Kurultayı’nın ardından yeni Genel İdare […]

Genel
01 Mayıs 2024
Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak mı? Otopsi fotoğrafları çıkmıştı

Münevver Karabulut Cinayeti Soruşturmasında Yeni Gelişme: Cem Garipoğlu’nun Otopsi Raporu İncelendi. Münevver Karabulut cinayetinde yıllardır süregelen şüphelerin ardından Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri incelendi. Bilirkişi raporu beklenirken, aile ve kamuoyu bu soruşturmadan sonuç bekliyor. CEM GARİPOĞLU OLAYINDA BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ TAMAMLANDI CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Münevver Karabulut cinayetinin ardından yıllar süren soruşturmanın son durumu […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartal’da Dadaşlardan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ziyaret

Kartal’da bulunan Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı yönetimi yeniden Kartal Belediye başkanı seçilen Gökhan Yüksel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Öner Kalkan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Yüksel’e yeni dönem için başarı dileklerini ilettiler. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, makamında ağırladığı Erzurumlu Vakıf yöneticileriyle sohbet […]