SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz: “KORKMAYIN, KUTUPLAŞIN!”

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat YAVUZ; “Cemil Meriç “Hayatın kanunu tezat, çatışmasız toplum beraber otlayan, beraber geviş getiren adsız bir sürü.” diyor. Ülkenin gidişatını, kendileri için tehdit olarak görenler, sığındıkları bu son kavramla, topluma korku salarak sonuç alma peşinde koşuyorlar.

Ülkemizdeki mücadele, kutuplaşan toplum kesimlerinin birbirleriyle olan mücadelesi değildir. Bu gerçek, birileri sağ-sol kavgasında kan dökerken de böyle değildi. Biz; toplumdan kopmuş, hakkı haykırma cesareti olmadığı için insanlığın yüz karası sömürgeci batıya teslim olmuş aydınlarımıza karşı mücadele veriyoruz. İnsanlığa karşı duvar örenlerin içimizdeki uşakları, batılı değerler adına toplumumuzu kutuplaştırmak ve bizi birbirimize düşürmek istiyorlar.

Bizim ülkemizde aydın problemi var. Bizde üç yüz yıldır aydın olmanın tek ölçüsü, milletten kopuk olmaktır. Güce teslim olmaktır, mücadeleyi göze alamamaktır. Batı hayranlığı akılları ve vicdanları esir almıştır. Milletinin değerlerine sırtını dönerek, milletini aşağılayarak kolay yoldan aydın ve sanatçı olanlar yolun sonuna gelmiştir. Batının bütün aşağılamalarına ve hakaretlerine rağmen, onların arkasından gitmek, onlara uşaklık yapmak nasıl bir ruh halidir?

Bizim aydınlarımız ve elitlerimiz, millete rağmen ellerinde tuttukları ayrıcalıkların ellerinden kaydığını, bir şeylerin kötü gittiğini fark ediyor ve bu olumsuz(!) gidişata çare üretemiyorlar. Toplumumuz artık gerçekleri daha kolay öğrenebiliyor, sorguluyor, yeri ve zamanı geldiğinde müdahalesini yapıyor.

Anayasa değişikliği tartışmaları ne kadar çaresiz olduklarını gösteriyor. Karşılarında, bütün gerçekleri sakin ve soğukkanlı bir şekilde anlatan ülkenin gerçek aydınları, sinirlerini bozmaya yetiyor. Söyleyebildikleri üç beş cümleyi geçmiyor. Kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı, meclis denetimi. Sanırsınız ki şu andaki sistem mükemmel işliyor.

Söyleyemediklerini söyleyerek bitirelim. Geçilecek yeni hükümet sisteminde, toplumda karşılığı olmayanlar, toplumu korkularla hizaya getirdiklerini zannedenler, bir şey üretemeyenler, askeri oligarşinin kişiliksiz bot parlatıcıları, bir daha hükümet ortağı olamayacağınız gerçeğini saklayarak, söylediğiniz bütün sözler havada kalıyor. Bu çaresiz, sinirli ve tükenmiş halinizi görünce; yeni sistemin muhtemel çıkmazlarını düşünmek yerine, geçmişte yaptıklarınızla yüzleşirken düştüğünüz çaresizliğinizi ibretle izliyoruz. Gelin şu gerçeği görün ve kabul edin; bu millet sizin arkanızdan gitmez, tuttuğunuz yol yol değil, bize ait olan hatalarınıza da EVET diyeceğim yeter ki şu batılı değerler, batı, batı diyerek bize gelmeyin artık, çok komik oluyorsunuz.

Kutuplaşmak demek birbirimizi boğazlamak demek değildir. Ülkesinin problemleriyle ilgilenmeyen, insanlığa duyarsız, hiçbir değer yargısı olmayan bir nesil kutuplaşamaz zaten. Bırakın insanlar fikir çilesi çeksin, zora dayanıklı hale gelsin, yol bulsun, kafa yorsun, okusun, tartışsın. Neden korkuyoruz? Ey Milletim, korkmayın, KUTUPLAŞIN. Kutuplaşın birbirinizi severek, kutuplaşın birbirinize saygı duyarak, kutuplaşın farklılıklarınızı zenginlik görerek, kutuplaşın ve kardeş olun. Unutmayın ki ulu çamlar, fırtınalı diyarlarda yetişir.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]