SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 5. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri hakkında konuştu

Yayınlanma:
ABONE OL

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri ile ilgili “Oscar tadında bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Temel hedeflerimizden bir tanesi zor şartlarda çalışan bu radyocularımızı görünür kılmak” dedi.
Radyoculuk alanında Türkiye’nin saygın ödülleri arasında gösterilen bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan “Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri”nin sahiplerini bulması için geri sayım başladı. Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen ödül töreni için 18 – 20 Ocak tarihleri arasındaki ön eleme rekor düzeyde bir katılımla yapılmıştı. Dinleyicilerin oylarıyla belirlenen kategorilerde vatandaşların başarılı bulduğu radyocuları ödüle taşıması için 24 Ocak’ta başlayan oylama 7 Şubat günü sona erecek. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de başarılı radyocular ve programcıların ödüllerini almasına günler kala yarışma ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ödül gecesinde izleyicileri sürprizlerin beklediğini belirten Başkan Demir, tüm vatandaşları oy kullanmaya davet etti.
“İlk elemede rekor oranda 1 milyon 800 bin oy kullanıldı”
Yarışmanın rekabetle birlikte kaliteyi de getirdiğine vurgu yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “18-20 Ocak tarihleri arasında ilk elemeyi gerçekleştirdik. İlk elemede rekor oranda 1 milyon 800 bin oy kullanıldı. Bu ilk elemeden sonra 430 radyo finale kaldı. 24 Ocak’tan 7 Şubat’a kadar da final çalışmaları var. Şu ana kadar bütün radyocular neredeyse yerel, tematik, ulusal radyolar bu konuda büyük bir yarış içerisindeler. Sadece İstanbul değil, Türkiye’nin hemen hemen her yerinden radyocuların, programcıların katıldığı bir yarışmaya dönüştü. 20 ayrı dalda yarışmalar var. Altını çizerek söylüyorum, adilane bir yarışma bu tüm katılımcılar bunun bilincindeler, çünkü geçen dönemlerde radyo ödüllerini verdiğimizde nasıl olsa biz kazanamayız, bize ödül vermezler diye gelmemişlerdi. Onları gıyaplarında anons ettik sonra gelip aldılar. Onun için bütün radyocuları ve radyo programcılarını bekliyoruz” dedi.
“Oscar tadında bir organizasyon olduğunu düşünüyorum “
Ödül gecesinde izleyicileri birçok sürprizin beklediğini belirten Başkan Demir, “Sürprizlerimiz var, Ozan Çolakoğlu’yla biz Her Okula Bir Orkestra Projemizde birlikteyiz. Orada da hedefimiz müziğin okullar vasıtasıyla toplumun bütün kesimlerine yayılmasını sağlamaktı, O da bu yarışmada bizim müzik direktörümüz. Ben Oscar tadında bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Geçmişle mukayese ettiğimizde bu sene çok daha güzel olacağını düşünüyorum. Temel hedeflerimizden bir tanesi de aslında zor şartlarda çalışan bu radyocularımızı genellikle kapalı mekanlar arkasında sesini duyduğumuz, şahıslarla ilgili belki hayallerini kurduğumuz bu radyocularımızı görünür kılmak” diye konuştu.
“Neredeyse ulusal bir yarışmaya dönüştü”
Yarışmanın herhangi bir yerde kulaklarımıza sesleri ulaşan radyocular için önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Demir, “Radyo diğer araçlarla mukayese edildiğinde özgürdür çünkü hayatın her anında bizimle beraberdir. Trafikte, evde, mutfakta, yürürken her şekilde radyoyla birlikte olabiliyoruz. Neredeyse ulusal bir yarışmaya dönüştü. Evet, bir ilçe belediyesi yapıyor ama genel kabul böyle gidiyor. Çok zorlu bir iş, mutfağı çok fazla uğraşan arkadaşlarımızın olağanüstü bir gayretleri var. Bir radyocunun herhalde en fazla arzu ettiği şey dinleyicileriyle bütünleşebilmesi bundan daha güzel bir araç olamaz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Başarılı radyocu ve programcılarının ödüllerini alacağı gecenin sunuculuğunu Ceyhun Yılmaz üstlenirken, Ozan Çolakoğlu’nun müzik direktörlüğünde katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunulması planlanıyor. Sürpriz sanatçıların da konuk olacağı gecenin ödül töreni 9 Şubat Perşembe akşamı Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşecek.
Oylama, www.sihirlimikrofon.org adresinde 7 Şubat’a kadar devam edecek.
5’inci Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri’ndeki kategoriler ise şöyle;
Yılın En İyi Ulusal Radyosu
Yılın En İyi Yerel Radyosu
Yılın En İyi Pop Müzik Radyosu
Yılın En İyi Talk (Konuşan) Radyosu
Yılın En İyi Yabancı Müzik Radyosu
Yılın En İyi Slow Müzik Radyosu
Yılın En İyi Halk Müziği Radyosu
Yılın En İyi Arabesk Radyosu
Yılın En İyi Haber Radyosu
Yılın En İyi Spor Radyosu
Yılın En İyi Tematik Radyosu
Yılın En İyi Üniversite Radyosu
Yılın En İyi İnternet Radyosu
Yılın En İyi Dijital Radyo Portalı
Yılın En İyi Radyo Show Programı
Yılın En İyi Radyo Programı
Yılın En İyi Radyo Konuk Programı
Yılın En İyi Radyo Haber Programı
Yılın En İyi Şiir Edebiyat Programı
Yılın En İyi Yerel Radyo Programı

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]