SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’ın arsasının Baro’ya verilmesine yargı “Dur” dedi

Yayınlanma:
ABONE OL

Mahkeme, CHP’li Kartal Belediyesi’nin,  mülkiyeti kendisine ait 2620 M2’lik   “park” alanını İstanbul Barosu’na tahsis ettiği kararın “yürütmesini” durdurdu.

AK Partili meclis üyeleri Yunus Fırat Aydın ve Haydar Göksoy, İdare Mahkemesine başvurarak kararın iptali ve yürütmesinin durdurulmasını talep etti.

 

Mahkeme kararında “dava konusu işlemin açıkça hukuka aykırı olduğu ve uygulanması halinde telafisi güç veya olanaksız zararlar doğuracağı sonucuna varıldığından, 2577 sayılı İdari yargılama Usulü Kanunu’nun 6352 sayılı Kanun’un 57. Maddesi ile değişik 27/2. Maddesi uyarınca dava sonuna kadar, teminat almaksızın yürütmenin durdurulması isteminin KABULÜNE, belediye’nin 7 gün içinde karara itiraz hakkı bulunuyor.

Olayın geçmişi

Kartal Belediyesi, Anadolu Adliyesi’nin yanında bulunan ve mülkiyeti kendisine ait 2620 M2’lik  “Park Alanı” nı İstanbul Baro Başkanlığı ile ortak hizmek gerçekleştirmek adına sözü edilen “park alanı”na Baro tarafından prefabrik yapı yapılarak 25 yıl süre ile bedelsiz kullanılması ve süre bitiminde ise yapının belediyeye bırakılması yönünde ki talebinin meclise getirmiş ve karar Ak Partinin muhalefetine rağmen CHP’nin oy çokluğu ile meclisten geçmişti. Maddenin görüşülmesi sırasında CHP’li meclis üyeleri ile AK Parti’li meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşanmıştı.

Ak Parti Meclis Üyesi Yunus Fırat Aydın, tahsis edilmesi istenen yerin “park” alanı olduğunu, buranın bu şekilde tahsis edilmesinin İmar Kanunu’na ve İmar yönetmeliğine aykırı olduğunu söylemişti.

Yunus Fırat Aydın, konuyu Baro Başkanı Ümit Kocasakal ile görüştüğünü belirterek “Baro Başkanı Ümit Kocasakal ile telefonla görüştüm kendisine “tahsis edilecek olan yerin yeşil alan olduğuna dair bir bilginiz var mı” diye sordum, iki noktayı belediyenin kendilerine gösterdiğini fakat bu gün gündemimize gelen parselin yeşil alan olduğuna dair bir bilgilerinin olmadığını ifade etti. Peki  dedim sayın başkan “Yeşil alan tahsis edilirse, böyle bir hukuksuzluğun içine girermisiniz “  “biz yeşil alanda böyle bir iş yapmak istemeyiz, böyle bir hukuksuzluğun içinde bulunmak istemeyiz” dediğini aktarmıştı.

Yapılan oylamada karar CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile meclisten geçmişti.

Bunun üzerine AK Partili meclis üyeleri Yunus Fırat Aydın ve Haydar Göksoy, İdare Mahkemesine başvurarak kararın iptali ve yürütmesinin durdurulmasını talep etti.

Başvuruyu inceleyen Mahkeme, Ak Partinin talebini yerinde bularak  “Kararın yürütmesinin durdurulmasına” karar verdi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]