SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

15 Temmuz Şehitlerinin İsimleri Okullarda Yaşatılıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal’da eski adı Kutlu Aktaş olan ilkokula 15 Temmuz şehitlerinden Şükrü BAYRAKCI’nın ismi verildi.

Kartal Kaymakamı Cemil AKSAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA, Kartal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Dursun TEYRAN, Mine HAYTA, okul müdürleri, idareciler ve şehit yakınlarının katıldığı programda 15 Temmuz şehitlerimiz ve tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Şehit Şükrü Bayrakcı İlkokulu Müdürü Erkan TUNÇ açılış konuşmasını yaparak okula bu anlamlı ismin verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA yaptığı konuşmada: “Kartal ilçemizde altı okulumuza 15 Temmuz şehitlerimizin ismini verdik. Onların hatıraları bu okullarımızda yaşayacak ve bu vesileyle 15 Temmuz ruhu hep diri kalacaktır.” dedi.

Kartal Kaymakamı Cemil AKSAK: “Biz millet olarak tarih boyunca çok vuruştuk ama 15 Temmuz gibisini görmedik. Şerefli ordumuzun üniformasını giymiş hainler, düşmanı vurmak için aldığımız silahları halkımızın üstüne doğrulttular. Tanklarla, uçaklarla savunmasız insanların üzerine ateş açtılar. 15 Temmuzda milletimiz imkânsızı başardı. Ellerinde hiçbir silah olmaksızın zırhlı araçlara, uçaklara karşı koydu. Bu okulumuza ismini verdiğimiz Şükrü BAYRAKCI gibi kahraman şehitlerimiz, gazilerimiz oldu. Öyle bir coğrafyadayız ki bir tarafta PKK, bir tarafta DAEŞ diğer tarafta ise beyinleri ve yürekleri başkalarına köleleşmiş hainler… Bunlarla mücadele etmemiz gerekiyor ve bunun tek şartı birlik olmaktır. Farklılıkları, ayrılıkları bir kenara bırakarak yekvücut olmalıyız. 15 Temmuz gecesi her kesimden insan vatan, devlet, bayrak sevgisiyle aynı cephede birleşti. Şehitlerimizin içinde de çeşitli dünya görüşüne sahip olanlar vardı ama hepsi aynı dava uğrunda şehit oldular. Onların sağladığı birlikteliği bugün biz de sağlamalıyız. Şehitlerimizin emaneti bizim emanetimizdir. Bilesiniz ki merhum Şehit Şükrü BAYRAKCI’nın yakınları bir sürü abi, kardeş, dede, nine, akraba kazandı. Allah geride kalanlara sabır versin, biz her zaman acınızı hafifletmek için yanınızda olacağız. Bu isim okulumuza tekrardan hayırlı olsun. Bu güzel programı düzenleyen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Programda Şükrü BAYRAKCI’nın hayatını konu alan slâyt gösterilirken duygusal anlar yaşandı. Program okul tabelası önündeki toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]