SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İmam Hatip Ortaokulları Arasında İlmihal Yarışması Yapıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kartal İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Ortaokulları Arası İlmihal Yarışması Bülent Ecevit Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışmaya Kartal Kaymakamı Cemil AKSAK, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA, Kartal İlçe Müftüsü Mustafa BAYTAR, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tuncay ORUÇ, okul müdürleri, idareci, öğretmen, öğrenci ve veliler iştirak etti.

Öğretmen Selma Akay İmam Hatip Ortaokulu ile Bekir Topaloğlu İmam Hatip Ortaokulu’nun koordinatörlüğünde tertip edilen yarışmaya Borsa İstanbul İmam Hatip Ortaokulu, Soğanlık İmam Hatip Ortaokulu, Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu, Kartal İmam Hatip Ortaokulu ve Çakabey İmam Hatip Ortaokulu katılım sağladı. Yarışma jürisi Vaize Şerife BALKAN, Soğanlık Ulu Camii İmam Hatibi Okan HOROZ ve Kavaklı Camii İmam Hatibi Fatih ŞAHİN’den oluştu.

Çekişmeli geçen yarışma sonunda üç okul arasında eşitlik bozulmayınca yedek sorulara geçildi. Yedek sorular sonucunda Borsa İstanbul İmam Hatip Ortaokulu birinci oldu. Yedek sorularda da eşitliği bozamayan Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu ile Selma Akay İmam Hatip Ortaokulu ikinciliği paylaştı.

Şiirlerin okunduğu, ilahilerin söylendiği yarışma, dereceye giren okullara ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Kartal Kaymakamı Cemil AKSAK şampiyon okul Borsa İstanbul İmam Hatip Ortaokulu’na, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu’na İlçe Müftüsü Mustafa BAYTAR Selma Akay İmam Hatip Ortaokulu’na ödüllerini takdim etti.

Yarışma toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Bir sonraki yarışmaların takvimi ise şöyle:

 KUR’AN-I KERİM GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Tarih:    16 Mart 2017     Perşembe

Saat:      10.00

Yer:        Bülent Ecevit Kültür Merkezi

Yarışma 5.6.7. ve 8. sınıflar arasında yapılacak olup her yarışmacı kendi sınıf düzeyindeki öğrencilerle aynı kategoride yarışacaktır.

Yarışmaya sadece erkek öğrenciler katılacaktır.

Yarışma sorumlusu okul: Kartal İmam Hatip Ortaokulu

SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI

Tarih:    21Nisan2017Cuma

Saat:      10.00

Yer:        Bülent Ecevit Kültür Merkezi

Yarışmaya 5.6.7.8. sınıflar katılabileceklerdir.

Yarışmaya her okuldan 3 asil 1 yedek üye katılacaktır.

Yarışmaya DİB Yayınlarından İrfan YÜCEL’in “Peygamberimizin Hayatı” kitabından hazırlanılacaktır.

Yarışmadan sorumlu okul: Soğanlık İmam Hatip Ortaokulu

 EZBERE AYET OKUMA YARIŞMASI

Tarih      09 Mayıs 2017 Salı

Saat:      10.00

Yer:        Bülent Ecevit Kültür Merkezi

Yarışmaya 5.6.7. sınıflar katılabileceklerdir.

5.sınıflar ilk 20, 6.sınıflar ilk 30, 7. Sınıflar 40 ayet ve meali üzerinden yarışacaklardır.

Yarışmadan sorumlu okul: Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu

EZBERE HADİS OKUMA YARIŞMASI

Tarih      22 Mayıs 2017 Pazartesi

Saat:      10.00

Yer:        Bülent Ecevit Kültür Merkezi

Yarışmaya 5.6.7. sınıflar katılabileceklerdir.

5.sınıflar ilk 20, 6.sınıflar ilk 30, 7. Sınıflar 40 Hadis üzerinden yarışacaklardır.

Yarışmadan sorumlu okul: Çakabey İmam Hatip Ortaokulu

Yarışma Ödülleri      Birincilere                  Çeyrek Altın

İkincilere                        Gram Altın

Üçüncülere                   Yarım Gram Altın

İlgili Haberler

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartal’da Dadaşlardan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ziyaret

Kartal’da bulunan Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı yönetimi yeniden Kartal Belediye başkanı seçilen Gökhan Yüksel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Öner Kalkan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Yüksel’e yeni dönem için başarı dileklerini ilettiler. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, makamında ağırladığı Erzurumlu Vakıf yöneticileriyle sohbet […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Başkan Gökhan Yüksel’i Ziyaret etti

Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda 4. kez finale kalan, üst üste üçüncü zaferini yaşayarak altın madalyayı ülkemize kazandıran Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, şampiyon boksörün yanı sıra; Milli Takımlar Antrenörü Nazım Yiğit, milli boksör Büşra Işıldar ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Serkan Taş da hazır […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 1 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, emekçi kardeşlerim; 1 Mayıs İşçi Bayramı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘Emek ve Dayanışma Günü’ adıyla kutlanan özel bir gündür. İLGİLİ HABER Kartal’daki […]

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]