SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Eyüp Sultan’a Çok “Özel” Kafe

Yayınlanma:
ABONE OL

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın sosyal projelerinden biri olan Zahir Kafe, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde törenle hizmete açıldı. Zahir Kafe’de sadece down sendromlu ve engelli bireyler istihdam edilecek, böylelikle sosyalleşmelerine ve öz güven kazanmalarına olanak sağlanacak. 

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde Eyüp Belediyesi önemli bir projeyi hayata geçirdi. Down sendromlu ve diğer engelli bireylerin çalışacağı Zahir Kafe coşkulu bir törenle hizmete açıldı. Açılışa Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, eşi Tülay Aydın, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, şarkıcı Tarık Mengüç ve çok sayıda engelli vatandaş ile aileleri katıldı.

Kafe çalışanı down sendromlu ve engelli gençler, açılışa özel olarak hazırladıkları şerbeti misafirlere ikram etti.

İSMİNİ SAHABEDEN ALDI

Açılışta yaptığı konuşmada, kafenin biraz daha yakından bakıldığında insanı gerçekten duygulandıran, uzaklara götüren belki insanlığımızı hatırlatan bir iş yapıldığının görüleceğini ifade eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Örnek bir proje hayata geçirildi. Zahir Kafe’nin ismi “Zahir Bin Haram ” adında bir sahabeden gelmektedir. Peygamber efendimizin arkadaşlarından bir tanesi ve bir engellidir. Fiziksel engelleri var. Bundan dolayı dışlanmış ve kendini dışlanmış hisseden bir insandan bahsediyoruz. Sosyal ortamlara giremiyor. Kendi ihtiyaçlarını çok fazla göremiyor. İrite ediliyor. İnsanların topluca yaşadığı ortamlardan uzak ortamlara gidiyor. Çöle gidiyor. Çölde yalnız yaşamaya çalışıyor. Efendimizin örnek bir davranışı ile sahip çıkılıyor. Seviliyor ve ticarete teşvik ediliyor. Ürettiği mallara satın alınmasına efendimiz aracılık ediyor. Aslında efendimiz burada bizim yapacağımız örnek bir davranışı ortaya koyuyor. Biz bu insanları insan olmasından dolayı sevmek zorundayız. Bu insanların kişiliklerine saygı duymalıyız” dedi.

“MUTLULUK KAYNAĞI OLDU”

Kafede ikram edilen yemeklerden yiyen ve özel şerbetten içen Başkan Remzi Aydın, “Bugün gerçekten anlamlı bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Belki küçük sıradan bir kafe açılışı gibi görünüyor ama onun ötesinde çok anlamları var. Bu kafe engellilerimizin istediği, arzu ettiği bir kafedir. Kendilerine göre çalışmayı ve para kazanmayı istiyorlardı. Ancak hepsinden önemlisi onların mutlu olmalarını ve rehabite olmalarına yardım edecek bir mekan konumunda. Burası hem kendilerine hemde ailelerine mutluluk kaynağı olmuş durumda . Bu mekanları kurmaktan öte bize sağlayacakları bereketleri insanlığımızı hatırlama ve bizim dışımızdaki insanlara saygı duyma anlayışının yerleşmesi arzu ediyoruz” dedi.

MENGÜÇ HERKESİ ZAHİR KAFE’YE DAVET ETTİ

Şarkıcı Tarık Mengüç ise açılışa katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Çok mutluyum. Eyüp Belediyesi benim için çok önemli çünkü Eyüp Sultan burada dünyanın gözü burada biz ne kadar şanslı olduğunu biz zaten biliyoruz. Bugünde çok mutlu bir gün down sendrom günü ve kardeşlerimizin yanında oldum. Buradan herkese sesleniyorum. Eyüp Sultan’a ziyarete geldiklerinde Zahir Kafe’ye de gelmelerini istiyorum” dedi.
Kafenin personelleri, “Burda garsonluk yapıyoruz. Burayı seviyoruz. En iyi günler burada geçiyor. Servis yapmaktan çok mutlu oluyoruz” dediler.

ZAHİR CAFE’YE ÖZEL TATLI
85 metrekare alana sahip kafe aynı anda 40 müşteriye hizmet edebilecek kapasiteye sahip. Kafede gün içerisinde, 3 eğitim almış engelli öğrenci, iki de stajyer engelli öğrenci çalışacak. Çalışan engelli öğrencilere usta öğreticiler ve psikologlar eşlik edecek. Çalışma saatleri ise 09.00 – 17.00 arası olacak.

Yemekler ve servis edilecek içecekler Zahir Cafe mutfağında hazırlanacak, haftanın bir günü ise veliler tarafından ev yemeği getirilecek. Sıcak soğuk içecekler, sandviçler, sütlü tatlılar, çorbalar, aperatif yemekler menünün başlıklarıdır. Zahir Cafe’nin kendine özel tatlısı da mevcuttur.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]