SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Talat Yavuz, hangi Müsteşar Yardımcısının müdür ziyaretinden şikayetçi?

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat YAVUZ, MEB Müsteşar Yardımcısının Milli Eğitim Bakanlığını iki defa mahkemeye vererek görevine dönen İlçe Milli Eğitim Müdürüne yapılan ziyaretini manidar bulduğunu dile getirirken; “Bu müsteşar yardımcısına sormak isterim, yakın bir zamanda sayın bakanımızın da Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek, şube müdürlerini de yanına alıp resim vermesi için çaba sarf edecek misiniz? Yoksa bu sadece sizin keyfiyetiniz mi?

 

Bir MEB Müsteşar Yardımcısı, referandum için adeta seferberlik başlatıldığı bir dönemde, işini gücünü bırakmış, başında bulunduğu bakanlığı iki defa mahkemeye vererek görevine dönen ilçe milli eğitim müdürünü ziyarete gelmiş.

Bu ziyaretiyle Müsteşar Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürüne; “Biz sana yanlış yaptık, sen haklısın, iyi ki bize rağmen görevine döndün. Görevde olmadığın döneme ait, yapmadığın komisyon görevleri dâhil, ücretini almış olman da bizi ziyadesiyle sevindirmiştir. Bu ilçede yük çeken, bedel ödeyen, siyaset yapan, ilçenin tozunu yutanların ne dediği, kiminle çalışmak istedikleri bizim umurumuzda bile değil. Eğitimde başarı için, yeni bir nesil için kavga verenler versin, bizim seninle yapacak çok işimiz var.” Demiş olmanın rahatlığı ile Ankara’ya huzurla dönmüştür. Kutluyorum, tebrik ediyorum!

İşte böyle yöneterek bugünlere geldik. Eğitime dair bir dertten, bir sevdadan uzak, kasaba politikacısı mantığı ile hareket edenlerin, eğitimimize vereceği hiçbir şey yoktur. İstanbul’da, son üç yıl içinde görev alan, ekip olan, proje paylaşan, bedel ödeyen, büyük değişimi yöneten, okullara sahip olan, öğrencileri sokaklardan toplayan, eğitime adanmış İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin mücadelesini anlayamayanlar, bu mücadeleyi makam mevki hevesi zannedenler, merak ediyorum nereyi yönettiğini zannediyor? Bu fedakâr müdürler, mahkeme kapılarında dolaşırken, her türlü saldırı ve eleştirilere uğrarken, neyin mücadelesini veriyorlardı acaba? Siz o vakit bu ülkede değil de uzayda mı yaşıyordunuz?

Bu tutarsızlığın sergilendiği dönem, bürokrasinin tek yumruk halinde, hızlı çalışan ve milletin hizmetinde olması için kavganın verildiği bir dönem. Böyle bakınca, bu müsteşar yardımcısına sormak isterim, yakın bir zamanda sayın bakanımızın da Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek, şube müdürlerini de yanına alıp resim vermesi için çaba sarf edecek misiniz? Yoksa bu sadece sizin keyfiyetiniz mi?

Ülkeyi mahkemeler değil siyasetçiler yönetir. Kasaba politikacıları, güçlerini dertlerinden, davalarından değil, dönemlerden alırlar ve bir sevdaya değil kişilerin hırslarına hizmet ederler. İstanbul’da verilen mücadeleyi anlamayanlar, ülkede verilen mücadeleyi hiç anlamazlar.

İlgili Haberler

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]