SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Dünya Sanat Günü Kartal’da Coşkuyla Kutlandı

Yayınlanma:
ABONE OL

BAŞKAN ALTINOK ÖZ DÜNYA SANAT GÜNÜ’NDE SANATÇILARLA BULUŞTU.

 Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Dünya Sanat Günü kapsamında, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ile Kartal Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı.

 

Kartal Ekolojik Eğitim Çadırı’nda düzenlenen etkinliğe, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; kızı Zeynep Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, ünlü ressam Bedri Baykam, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Gürsel Öğüt ile çok sayıda birim müdürü ve meclis üyesi katıldı.

 

“Devlete rağmen sanat”

 

Ünlü ressam Bedri Baykam, burada yaptığı konuşmada; “Ülkemizde hala maalesef sanat, devlete rağmen yapılıyor. Devlet halen bir adet modern sanat müzesi yapmamışsa, bu herhalde Atatürk’ün çizdiği yolda ilerlememekle ilgili bir durum. Atatürk’ün her daldan sanata ve sanatçıya olan desteğini hepimiz iyi biliyoruz. Bu durumdan tabii ki şu ana kadar gelmiş geçmiş bütün hükümetler sorumlu.” şeklinde konuştu. Ünlü sanatçı, konuşmasının sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e sanata verdiği önem ve destekten dolayı teşekkür etti.

 

“Kentli olmanın en iyi yolu kültür sanattan geçiyor”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise yaptığı konuşmada; “Kent yöneticilerinin yapmaları gereken iki önemli şey var. Birincisi kente zarar vermemek, diğeri ise kentteki insanlara kentli olma bilincini aşılayabilmek. Kentli olmanın en önemli yolu da kültür sanattan geçiyor. Kültür sanat diyoruz; ama doğrusu belki sanat kültür olmalı. Sanat olmadan kültür olmuyor.” ifadelerini kullandı. Kartal Belediye Başkanı tüm sanatçıların Dünya Sanat Günü’nü kutlayarak; “Hepinizi tebrik ediyorum. Diliyorum ki sanatın önemini daha iyi anlamış yönetimlerin olduğu günleri hep birlikte görelim” diye konuştu.

 

Etkinliğin devamında ise Kartal Hamam Sokak’ı gezen sanatçılar ve sanatseverler, sokak üzerindeki sergiyi gezdi. Yürüyüş boyunca vatandaşlar sanatçılarla bol bol fotoğraf çektirerek, Dünya Sanat Günü’nü kutladı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]