SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tartışmalı Esas Holding kararı Meclise tekrar geliyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Cuma günü tekrar mecliste!

Kartal Belediye Meclisi Temmuz 2017 3. meclis birleşimini Cuma günü gerçekleştirecek. Meclise gelecek gündem maddelerinden birisi var ki oda kamuoyunun aylarca tartıştığı Esaslı Plan değişikliği. İşte meclise gelecek gündem maddesi;  “Plan ve Proje Müdürlüğü’nden gelen, Kartal, Soğanlık, 139/8 Pafta, 4485 Ada 190, 192  ve  289  Parsellere  İlişkin  Uygulama  İmar  Plan  Değişikliği  ile  ilgili  teklifin  görüşülmesi. (2017/16876)”

Gözler Belediye Meclisine çevrildi!

Daha önce Esaslı Plan değişikliği olayı ile ilgili Mecliste yaşanan olaylar nedeniyle gözler şimdi Kartal Belediye Meclisine çevrildi! Kimler bu Esaslı Plan değişikliği maddesine evet oyu verecek! Ak Parti’den gelmeyen meclis üyeleri olacak mı? Kamuoyu merakla bekliyor. Bu gün Meclis çıkışı Belediye önünde birisiyle görüşen Müjdat Keçeli ”Nasıl Cuma günü geleyim. Gazeteci burada haberimi yapar! Biletimi iptal et gelmiyorum!” Dedi. Cuma günü Meclisi mercek altına alacağız. Kimler gelmeyecek? Kimler esaslı destekleyecek sizlere bildireceğiz.

Geçtiğimiz yıllarda CHP’li Kartal Belediyesi, imar planı değişikliği ile Şevket ve Ali Sabancı’nın sahibi olduğu Esas Holding’e 300 milyon TL’lik rant sağlayacağı iddia edilen planı meclise getirmişti. 10 dönüm yeşil alanın ortadan kalktığı değişiklik, belediye meclisinde AK Parti ve CHP’li  bazı üyelerin oylarıyla iki kez reddedilmişti. Belediye Başkanı Altınok Öz, üçüncü kez gündeme aldığı dosyada beraberlik çıkınca kendi oyunu 2 oy kabul ederek planı meclisten geçirmiş ve ranta karşı çıkan CHP’li Dila Damla Öner, Gürbüz Çiftçi ve Medet Kıskanç ise ihraç talebiyle disipline sevk edilmişlerdi.

 

CHP’den düzene uymayan dürüst meclis üyelerine 1 yıl ihraç

300 daire ranta karşı çıkan CHP’li meclis üyeleri partiden 1 yıl ihraç edildiler.

Cumhuriyet Halk Partisi, Kartal gündeminde aylardır tartışılan konu hakkında kararını verdi.

Esas Holding’in Kartal’da “park alanı” olarak geçen yeşil alanı diğer arazileriyle birleştirip konut ve ticaret alanı yapma isteğine karşı çıktıkları için disiplin kurulana sevk edilen 3 CHP’li dürüst meclis üyesi hakkında 1 yıl ihraç kararı verdi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve Meclis Grup Başkan Vekili Taner Özdemir’in konu hakkında ki ifadelerini aldı. CHP Yüksek Disiplin Kurulu Dila Damla Öner, Gürbüz Çiftçi ve Medet Kıskanç için bir yıl ihraç kararı verdiler.

CHP’li seçilmiş meclis üyeleri Dila Damla Öner, Gürbüz Çiftçi ve Medet Kıskanç CHP grubuna katılamayacak ve partinin çalışmalarında yer alamayacaklar.

3 dürüst CHP’li Meclis üyelerinin 1 yıl partiden ihraç konusu kamuoyunda DÜZENE UYMAYAN UZAKLAŞTIRILIR iddialarını tekrar gündeme getirdi.

Kartal Belediye Meclisi Haziran 2015 meclis birleşimi Ali Ekber Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.

Ek gündem maddesi olarak Kartal Belediye Meclisi gündemine gelen 2015/61 sayılı belediye meclis kararı hayretlerle karşılandı. 139/8 pafta, 4485 ada 17, 184, 190, 192 ve 282 sayılı parselle ilgili plan değişikliği teklifi 08.04.2015 tarihinde meclis kararı ile tadilen değiştirilerek karara bağlanmıştı. Karar kanun gereği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilip onaylandıktan sonra askıya asılıp itiraz süresi beklenmesi gerekirken, Ek gündem maddesiyle meclise geldi. 1 ay askı süresi bitmeden meclis gündemine alınması hukuksuzluk olarak nitelendirildi.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Genel
25 Mart 2024
İstanbul ve Ankara Başta Olmak Üzere Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Türkiye, Mart ayının son günlerinde kışı aratmayan hava koşullarıyla karşı karşıya. Marmara ve Ege’de beklenen kuvvetli yağışların yanı sıra, İstanbul ve Ankara için çamur yağmuru uyarısı yapıldı. Türkiye, yeni haftaya yoğun yağış ve fırtına uyarılarıyla giriyor. Özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde etkili olması beklenen kuvvetli yağışlar, vatandaşların günlük yaşamını etkileyebilir. İç Anadolu bölgesinde de öğlen […]

Genel
25 Mart 2024
Yargıtay bugün yeni başkanını seçecek

Yargıtay’da yeni başkan için sandık başına gidiliyor! Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin sona ermesiyle, Yargıtay Başkanlığı için seçim heyecanı yaşanıyor. 24 Mart 2020 tarihinde Yargıtay Başkanı olarak göreve başlayan Mehmet Akarca’nın 4 yıllık dönemi bugün itibariyle doluyor. Bu önemli günde, Yüksek Mahkeme’nin yeni dönemdeki başkanını belirlemek üzere 348 Yargıtay üyesi oy kullanacak. Başkanlık yarışında, […]