SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Haftaya penaltılar damga vurdu

Yayınlanma:
ABONE OL

hafta bugün oynanacak Antalyaspor-Osmanlıspor karşılaşmasıyla tamamlanacak. Geride kalan maçlara baktığımızda ise çok ilginç bir istatistik karşımıza çıkıyor. Şu ana kadar oynanan 8 mücadelede tam 9 penaltı oldu. Bunların 8’i golle sonuçlanırken, 1 penaltı kaçtı.

 

Son yılların en gollü başlangıcının yapıldığı Süper Lig’de 6. haftaya penaltılar damga vurdu. Antalyaspor-Osmanlıspor maçıyla tamamlanacak olan bu haftada takımlar 9 kez penaltı noktasına gitti. Şu ana kadar 29 golün atıldığı ligde 8 gol penaltı atışlarından geldi. Penaltı vuruşunu gole çeviremeyen tek isim ise Konyasporlu Skubic oldu.

 

En fazla penaltı Trabzon maçında

 

Süper Lig’de 6. haftanın açılış karşılaşması olan Trabzonspor-Aytemiz Alanyaspor mücadelesinde 3 defa beyaz noktaya gidildi. Aynı zamanda bu haftanın en fazla penaltı atışı kullanılan maçı olarak da kayıtlara geçen mücadelede Trabzonspor’un tek penaltısını Burak Yılmaz gole çevirirken, Alanyaspor’da da Vagner Love, takımı adına kullandığı iki penaltı vuruşunu da ağlarla buluşturdu. Mücadele, Alanyaspor’un 4-3’lük üstünlüğü ile sona erdi.

 

Derbide 2 defa beyaz noktaya gidildi

 

Haftanın en önemli maçı olan Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasına da penaltılar damga vurdu. Hakem Ali Palabıyık, derbide sarı-lacivertlilerin lehine 2 kez penaltı noktasına gitti. Giuliano ile Janssen de takımları adına kazanılan bu fırsatı iyi değerlendirdi ve Fenerbahçe, ezeli rakibi Beşiktaş’ı penaltıdan bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti.

 

Karabük’ü penaltı da kurtarmadı

 

Evinde Evkur Yeni Malatyaspor’u ağırlayan ve sahadan 4-2 mağlubiyetle ayrılan Kardemir Karabükspor da haftanın penaltı kazanan takımları arasına ismini yazdırdı. Yatabare, 56. dakikada penaltı vuruşunu gole çevirerek takımını umutlandırsa da geri dönüş için yetmedi.

 

Göztepe’de 3 golün 2’si

 

Son haftalarda yakaladığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken ve şu an 13 puanla 3. sırada yer alan İzmir temsilcisi de 3-2 galip geldiği Sivas deplasmanında 2 defa penaltı kazandı. Takımını Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında sırtlayan isim olan Jahovic, söz konusu maçta beyaz noktadan 2 gol buldu.

 

Skubic fırsatı değerlendiremedi

 

Atiker Konyaspor’un Teleset Mobilya Akhisarspor’u 2-0 mağlup ettiği maçta Konya temsilcisi bir de penaltı kaçırdı. 90. dakikada beyaz noktada topun başına gelen Skubic, fırsatı değerlendiremedi. Üst direğe çarpan top sonrasında oyun alanını terk etti.

İlgili Haberler

Spor
18 Nisan 2024
UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Heyecan Dorukta: Yarı Finalistler Yarın Belli Oluyor!

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçları yarın oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 3-2 mağlup olduğu Olympiakos’u Ülker Stadı’nda ağırlayacak. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında, deplasmanda 3-2 yenildiği Olympiakos ile Ülker Stadı’nda karşılaşacak. Maç, 22.00’de başlayacak ve TV8’den canlı olarak yayınlanacak. Sarı-lacivertliler, evinde avantajı lehine çevirip yarı finale yükselmeyi hedefliyor. DİĞER ÇEYREK […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Spor
14 Nisan 2024
Galatasaray’ın yıldızı Davinson Sanchez için transfer görüşmeleri başladı

Galatasaray’ın defans oyuncusu Davinson Sanchez’in takımdaki geleceği ile ilgili karar verildi. Galatasaray’ın defans oyuncusu Davinson Sanchez için transfer piyasası hareketlendi. Kolombiyalı oyuncunun menajeri Fernando Villarreal, transfer görüşmeleri yapmak üzere İtalya’ya uçtu. MENAJER İTALYA’DA: TRANSFER KAPIDA MI? Sanchez’in geleceği büyük merak konusu olurken, oyuncunun temsilcisi Villarreal’in İtalya ziyareti transfer dedikodularını alevlendirdi. Sanchez daha önce Napoli ile […]