SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Eğitim

TEOG ile PATLICAN

Yayınlanma:
ABONE OL
TEOG ile PATLICAN

TEOG uygulanmaya konulduğu günlerde demişiz ki; oyun çağında olan küçücük çocukları bu gibi adil olmayan yarışmalara,  anaların babaların bile katlanamayacağı streslere sokmak hatadır. Öte yandan okullar arası, bölgelerarası, şehirlerarası farklar sebebiyle asla adil bir sınav yapılamaz dolayısıyla sosyal adaletten, ahiretten, mazlum ve mağdurun hakkından bahseden bir iktidara bu ve benzeri uygulamalar yakışmaz.

Her zaman olduğu gibi hataları bile alkışlayan, methiye dizen birileri bizlere karşı çıkmışlar ve “sizler sırf muhalefet olsun diye TEOG’a karşı çıkıyorsunuz. Hakkâri’de, Şırnak’ta, Kars’ta, Erzurum’da yaşayan çocukların da batıda eğitim veren meşhur okullara girebilmesinin yolunu açan bu sisteme karşı çıkmak ayırımcılıktır, adaletsizliktir, bizden önce yapılagelen hak gaspını desteklemektir ve mağduriyeti artırma, ülkede iki ayrı sınıf oluşturma çabasıdır” demişler.

Şimdi bizler TEOG’un kaldırılmasını destekliyor ama yerine neyin ikame edildiğini açıklamadan, ortaya bir plan koyamadan bunun yürürlüğe girmesini doğru bulmadığımızı söylüyoruz.

Öte yandan; geldiği zaman TEOG’u yere göğe sığdıramayanlar, ülkeye adil, mazlumun ve mağdurun hakkını koruyan bir sınav sistemi geldiğini söyleyenler ise şimdilerde TEOG’u yerden yere vuruyorlar.

Ben de soruyorum ki ne oldu da sözümüze geldiniz ve bu kaçıncı meseledir sözümüze geliyorsunuz, farkında mısınız? Demek ki bizler sizlere muhalefet etmiyor, vatan, millet, memleket ve bu ülkenin geleceği adına doğru şeyleri söylüyormuşuz.

Eğer sizler; dürüst, vatansever, cesur ve hakikaten mağdurun hakkını savunan kişiler olsaydınız bunları o gün de söylerdiniz ama bizler, malum patlıcan ile padişah hikâyesinde olduğu gibi, sizlerin TEOG’un değil, iktidarın dalkavuğu olduğunuzu unutuyoruz.

Sizler kendi ikbaliniz için; ülkeye de, millete de, iktidara da zaman kaybettiriyor, ülkemize, milletimize hatta dalkavukluğunu yaptığınız kişiye, iktidara zarar veriyorsunuz.

Şahsi çıkarınız ve ikbaliniz için hataları alkışlayan elleriniz, hatalara methiye dizen dilleriniz bile sizlerden utanıyordur eminim. Sizler çocuklarınızın, eşlerinizin, varsa eğer gerçek dostlarınızın, ananızın, babanızın yüzüne nasıl oluyor da utanmadan, sıkılmadan bakabiliyorsunuz veya hangi yüzünüzle bakıyorsunuz?

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]