SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da Ak Partililerden, CHP’li Belediyeye siyah çelenk!

Yayınlanma:
ABONE OL

26 Eylül Salı günü Kartal Belediyesi’ne ait sosyal medya hesabından ilginç bir paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımda dünyaca ünlü televizyon dizisi ‘ Game of Thrones’ atıfta bulunan belediye ‘ dizinin içerisinde bulunan ve akyürüyenler olarak bilinen bir ırkı imalı bir şekilde kullanmaları Ak partilileri kızdırdı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan  Ak Parti Kartal ilçe başkanlığı yaptığı açıklamada Ahlaksızlık ve edepsizlik olarak nitelendirdikleri bu durum için belediye başkanından özür dilemesini ve  bu paylaşımı yapanlar hakkında işlem yapılmasını istedi. Bu arada Kartal Belediyesi’nin hesabından yapılan bir başka açıklamada ‘Sadece bir diziyi konu aldıklarını ve hiç bir kurum ve kuruluşu hedef almadıklarını fakat belediyeyi bu olaydan dolayı yıpratma amacı güdüldüğünden önceki paylaşımı kaldırdıklarını’ belirttiler.

Grup sloganlar eşliğinde ve ellerindeki dövizlerle Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ü protesto edip istifaya davet ettiler.

Kartal Belediye binası önünde bir basın açıklaması yapan Kartal Ak Parti İlçe Başkanı Mehdi Akman şunları söyledi; 26 Eylül 2017 Salı günü bir kamu kurumu olan Kartal Belediyesi, resmi kurum olma hüviyetine yakışmayan imalı bir üslupla AK Parti’lileri kast ederek ağır hakaret içeren ifadeyi resmi sosyal medya hesaplarından paylaşmıştır.
Yaptığı bu paylaşımdan dolayı özür dilemesi gerekirken, Kartal halkının zekasıyla alay eder gibi lakayt bir açıklama yaparak özrü kabahatinden büyük bir tavır sergilemiştir.

Belediye başkanlıkları halka hizmet etmek için halkın yönetenlere emanet ettiği kurumlardır. Bu kurumları babanızın çiftliği gibi yönetemeyeceğiniz gibi, kafanıza estiği gibi istediğinizi yapabileceğiniz kurumlar da değildir.
Resmi kurumların sosyal medya hesapları da bu ciddiyette, dikkatli paylaşım yapılması gereken mecralardır.
Belediye adına sosyal medya hesapları belediye başkanlığını temsil eder. Milletin vergileri ile finanse edilen bu mecralarda millete hakaret etmek ahlaksızlık ve edepsizliktir.

Gülcemal Fidan Kartal halkına “hayvan” benzetmesi yaptı

CHP’li Kartal Belediyesi maalesef hala milleti hor gören eski anlayışını içinden atamamıştır. Bu anlayışı zaman zaman farklı şekillerde zuhur etmektedir. Geçen Hafta da Belediye Meclis görüşmelerinde Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan Kartal halkına “hayvan” benzetmesi yaparak vatandaşlarımızı aşağılamış ve hakaret etmiştir. Aslında bu durum CHP’nin “Milletin değerlerini ve Milleti aşağılayan” tavrında ortaya çıkan genel bir özüne dönüştür.

Sosyal medya hesaplarının başına getirdiğiniz kişiler hata yapabilir, yanlış yapabilir, yaşanan durum gibi edepsizlik (!) de yapabilir. Ama Belediye Başkanı olarak size düşen görev, gereğini yapmak ve Milletten özür dilemektir.

Milletin affedip etmeyeceği de milletin takdir edeceği bir tavırdır.

Peki böyle mi oldu? Hayır

Bu ahlaksız paylaşımları yapanlar ikinci bir paylaşım yaparak alaylı bir üslupla yanlış anlaşıldık gibisinden ifadeye yer verdiler. Bu sabah da konuyla ilgili üçüncü paylaşım yaparak gene yanlış anlaşıldıklarını tekrar ederek paylaşımdan kaldırdıklarını söylüyorlar. Maalesef paylaşımları yapanlar hala olayın ciddiyetinde değiller ve milletin zekasıyla alay etmeye devam ediyorlar.

Yazıklar olsun !!!
Ar damarı çatlamış bu adamlar hala görevlerine devam ediyor.
Maalesef Belediye Başkanı Altınok Öz’de bu ahlaksızlığa ortak olarak, bu ahlaksızlığın müsebbibi ve teşvikçisi konumunda olmuştur.

Sizlerin ve tüm kamuoyunun huzurunda bu hakaretamiz ve edepsiz paylaşımı kınıyoruz. Bu saatte kadar yapılan hakaretler karşısında özür dilemeyen Belediye Başkanının bundan sonra dileyeceği özrün de bir önemi olmadığını düşünüyor, istifa etmesini bekliyoruz.

Bundan sonraki süreçte konunun takipçisi olacağımızı ve hukuk mercilerinde mücadelemizi devam ettireceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Kartal Belediye başkanının konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayıp özür dilememesi üzerine  Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, İlçe başkanı Mehdi Akman, Ak partili meclis üyeleri, parti yöneticileri ve beraberinde çok sayıda partili ile birlikte belediye binasına yürüdüler.

“İstifa Et Altınok Öz, Hakaret Etme, Dizi izlemeyi bırak” yazan pankartlarla belediye binası önüne gelen grup burada uzun süre ‘Altınok istifa’ sloganları attı.

Toplanan grup Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ve ilçe yöneticilerinin belediye önünde bir açıklama yapmalarının ardından sessizce dağıldı.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]