SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sultanbeyli’de Kitap Fuarı heyecanı

Yayınlanma:
ABONE OL

3. Sultanbeyli Kitap Fuarı’nın açılışı Kent Meydanı’nda birbirinden değerli konukların katılımıyla gerçekleştirildi.
Beklenen an geldi çattı… 3. Sultanbeyli Kitap Fuarı 8 Ekim’e kadar kapılarını ziyaretçilerine açtı. Vakit tamam artık söz kitabın diyen Sultanbeyli Belediyesi’nin düzenlediği 3. Sultanbeyli Kitap Fuarı’nın açılışına katılım yoğun oldu.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen kitap fuarının ana teması Kudüs olarak belirlendi. Açılışa Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma ve Hulusi Şentürk, AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz katıldı.
Açılışta konuşma yapan Basın Yayın Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Doğru yayıncılığın gelişmesi için her türlü çabayı sarf ettiklerini söyledi. Doğru, “Farklı ülkelerden yayıncıları ülkemize davet ediyoruz. Böyle bir kitap fuarı gerçekleştirdikleri için Sultanbeyli Belediye Başkanımız Hüseyin Keskin’e teşekkür ediyorum.” dedi.
Açılış konuşmasını yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Sultanbeyli Belediyesi olarak üçüncüsünü düzenlediğimiz kitap fuarımıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine başladı.
Bu sene kitap fuarının ana temasını Kudüs olarak belirlediklerini açıklayan Keskin, “Kudüs bizim kanayan yaramız. Bu yaz Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm bizi derinden etkiledi. İşte biz de bu sebeple 3. kitap fuarımızın temasını Kudüs olarak belirleyerek Kudüs’e bir farkındalık oluşturmak, Kudüs’ün adını anmak ve Müslümanlara uygulanan zulme dikkat çekmek istedik.” dedi.
Dünya üzerinde bu zulme ses çıkaran tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Keskin, “Türkiye sadece Müslümanlara değil, hangi ırktan, dinden, mezhepten olursa olsun mağduriyete, haksızlığa uğrayan herkesin yanında duruyor. Dünya üzerinde bir tek Türkiye’nin sesi çıkıyor. Bu demek oluyor ki hepimizin omuzlarındaki yük diğer ülkelerdeki milletlere oranla daha fazla. Bunun farkında olmalı ve atacağımız her adımda bu sorumluluğu hissetmeliyiz.” diye konuştu.
Kitap fuarıyla ilgili bilgiler de veren Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Sultanbeyli Belediyesi olarak organize ettiğimiz 3. Sultanbeyli Kitap Fuarımız 30 Eylül ila 8 Ekim arası sizlerin huzurunda olacak. Birçok önemli konuyu alanında uzman aydınlarımız söyleşilerinde anlatacak, birbirinden değerli yazarlarımız, şairlerimiz kitaplarını fuar kapsamında kitapseverlere imzalayacaklar. Bu sene onur yazarımız Şule Yüksel Şenler. Üçüncüsünü düzenlediğimiz kitap fuarımızın hayırlı olmasını diliyor, fuar kapsamı boyunca yazarlarımızın, şairlerimizin değerli görüşlerinden istifade etmenizi diliyorum. İyi ki varsınız.” diyerek sözlerini tamamladı.
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in ardından konuşan Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay ise, “Belediye Başkanımız Hüseyin Keskin’e teşekkür ediyorum. Siz değerli misafirlerimize katılımınızdan ötürü teşekkürü bir borç biliyorum. 15 Aralık 2016’da göreve başladım. Sultanbeyli’de birçok kültür faaliyetine tanık oldum. Herkese bol kitaplı günler diliyorum.” şeklinde konuştu.
Açılışta konuşan İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, “Çok anlamlı bir günde bir araya geldik. Kerbela’lar yakınımızda, dünyada devam ediyor. Bunları birlik ve beraberlik içerisinde aşacağız. Biz tüm alanlarda destanımsı işler yaptık. Ülkemize, milletimize, medeniyetimize, geleceğimize bir daha Kerbela’lar yaşamamayı Allah’tan niyaz ediyorum. Öğretmen olmak istiyorsanız kitaba öğrenci olun.” diyerek sözlerini tamamladı.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise, “Sultanbeyli kitap fuarımızın üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bir şeyin kalıcı olması onun sürekliliğine bağlıdır. Ben bu vesileyle belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Temamız Kudüs. Kudüs bizimdir, biz Kudüs’üz. Kudüs bizim için kanayan bir yara, ağlayan bir gözyaşı. Bir daha Kerbela’ların yaşanmaması için okumak çok önemli. Sultanbeyli’de bu fuarın kalıcı olmasını diliyorum.” diyerek katılımcılara teşekkür etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ise konuşmasına kitapseverlere selam olsun diyerek başladı. Kaya, “Bana göre siyaset iki kelime, vizyon ve refah. Bu ülkeyi ileri taşımanın iki yoludur bu kelimeler. Geçmişin hatırına sahip çıkan, geleceğin inşasına sahip çıkan belediye başkanlarımız olmalı. Bu şehrin geleceği manevi inşayı sağlamaktır. Sultanbeyli Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Açılışta son olarak konuşan yazar Sibel Eraslan ise, “Kitap dostlarımıza, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize teşekkür ederim. Sultanbeyli Belediye Başkanımıza bizi kitapla buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Siyasetçilerimizden böyle medeniyet ufuklu konuşmalar duymak bizi memnun etti. Benim hayatımın 25 yılı onurlu bir hukuk mücadelesiyle geçti. Bundan hiç pişman değilim. Çünkü insanca yaşamanın mücadelesini verdik. Kudüs buranın atardamarı. Bizleri davet ettiği için Sultanbeyli Belediye Başkanımız Hüseyin Keskin’e teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.
Açılışın ardından Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin konuklarıyla birlikte kitap fuarının kurdelesini kesti. Ardından Keskin ve birbirinden değerli konuklar kitap fuarını gezerek kitapseverlerle sohbet ettiler.
Üçüncüsü düzenlenen Sultanbeyli Kitap Fuarı’nın kapıları 8 Ekim’e kadar açık kalacak. Ziyaretçiler fuarı saat 10.00 ile 20.00 arası ziyaret edebilecekler. Her gün farklı konularla ilgili söyleşilerin olacağı fuarda yazarlar kitaplarını okurlarına imzalayacaklar.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]