SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Beylikdüzü Uluslararası Heykel Sempozyumu başladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Sanatçıların hayal dünyası taşlarda vücut bulacak.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Beylikdüzü Uluslararası Heykel Sempozyumu başladı.Sempozyumun açılışında mermere ilk çekici Başkan Ekrem İmamoğlu vurdu.

Beylikdüzü Belediyesi bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Uluslararası Beylikdüzü Heykel Sempozyumu’yla Türkiye, Hindistan, Hollanda, Japonya ve İtalya gibi çok sayıda ülkeden gelen yerli ve yabancı sanatçıları ağırlıyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve birçok sanatsever vatandaşın katılımıyla açılışı gerçekleşen Beylikdüzü Uluslararası Heykel Sempozyumu start aldı. Açılışı yapılan sempozyumun ilk çekicini Başkan İmamoğlu vurdu.

“Heykel Sempozyumunun 4’üncüsünü yapıyor olmak bizim için onurdur”

Heykel Sempozyumunun açılışında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kültür, sanat aslında şehrin hayatını şekillendiren en iyi unsurdur. Bunu hayatı şekillendirmek için hem de insanları hayatın içine katmak için yapıyoruz. Şehrin ve toplumun huzuru açısından ikisi çok önemli yer tutuyor. Önem verdiğimiz Heykel Sempozyumunun bu sene 4’üncüsünü başarmak bizim için bir onurdur. Dünyanın farklı yerlerinden sanatçılar burada sanatlarını icra edecekler ve şehre emanet edecekler. Bu sempozyumunun kıymeti yıllar geçtikçe anlaşılacaktır. Birçok kültür sanat etkinliği yapıyoruz. Dolayısıyla bu kentin ne kadar yeni ve ne kadar güzel işler başardığını hissettirmek istiyoruz” diye konuştu.

“Uluslararası Beylikdüzü Heykel Sempozyumu çok değerli”

Çalışacağı eserin İstanbul’da sergilenecek ikinci eseri olduğunu dile getiren Ümit Turgay Durgun, “Daha önce Maslak’ta bir meydana yerleştirilmiş zümrüdüanka heykelim vardı, alüminyum ve seramikten oluşan. Burada mermerden bir eser yapacağım. Aydınlanabilmemiz için sanat, kültür, eğitim bir arada olmalı ve bu tarz etkinliklerin daha fazla artmasını umuyorum. Beylikdüzü Uluslararası Heykel Sempozyumunu da buna katkı sağladığından dolayı çok değerli buluyorum’’ dedi.

“Sanatseverlerin bizi ziyaret etmesini isteriz”

12 yıldır heykel sanatıyla ilgilenen Eda Taşlı, “Bize böyle bir fırsat verdiği için Beylikdüzü Belediyesine teşekkür ediyoruz. Senelerdir bunu devam ettiriyorlar ve bu da çok güzel bir şey. İnsanların bu sanat eserlerini bire bir görüyor olmaları, halka açık olması gayet güzel. Beylikdüzü halkını buraya bekliyoruz, bu eserleri ne kadar sürede ve nasıl yapıyoruz hangi teknikleri kullanıyoruz görmelerini isteriz, sohbet ederiz. Seyredebilirler nasıl yaptığımızı izleyebilirler ve bundan da bir fikir elde ederler’’ ifadelerini kullandı.

Sempozyumda sanatçıların hayal dünyası taşlarda vücut bulacak. Sanatseverlerin de katılacağı sempozyum, 27 Ekim tarihine kadar Barış Mahallesi Eğitim Vadisi Bulvarı’nda Zabıta Müdürlüğü yanındaki alanda ziyarete açık olacak. Ortaya çıkan eserler ise Beylikdüzü’nün çeşitli bölgelerinde sergilenecek.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]