SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sahte ayakkabı satan sahtecilere şok baskın yapıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Avukatlar ve icra müdürü eşliğinde yapılan baskında ünlü ayakkabı markası Faruk Sağın’a ait ayakkabılara el kondu, sahte ayakkabıları satanlara karşı da hukuki süreç başlatıldı.

 

Ünlü markaların patentli ürünlerinin sahtelerini üretenlere ve satanlara verilen cezalar Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu ile ağırlaşırken devlet sahteciliğin önüne geçmek için kontrollerini de sıklaştırdı. Sahtecilere göz açtırmayan resmi görevliler, sahte ürün üreten ve satan işyerlerine firma avukatları ve icra müdürleri ile şok baskınlar yapıp sahte ürünlere el koyarken, haksız kazanç elde eden sahtecilere de ağır para ve hapis cezaları veriyor. Bunun en son örneği ünlü ayakkabı üreticisi Faruk Sağın markasında yaşandı. Ünlü ayakkabı markası Faruk Sağın ayakkabılarının taklitlerini piyasaya sürerek haksız kazanç elde eden yasadışı bir grup çökertildi. İcra müdürü ve polis eşliğinde yapılan baskında bulunan taklit ayakkabılara el konuldu.

 

Ayakkabı sektöründe önemli markaların tasarımlarını ve marka adını kullanarak, haksız kazanç elde eden sahtecilere Bakırköy 1’inci Fikri ve Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi İcra Müdürü ve polis eşliğinde yapılan baskında, ünlü ayakkabı markası taklit ayakkabılarına el konuldu. Bilirkişi raporuyla 9 adet modelin taklit edildiğini belirleyen avukatlar, hukuki sürecin devam ettiğini ve tazminat davasının açıldığı belirtti.

 

Türkiye’de hukukun tescilli markaların arkasında olduğunun altını çizen Faruk Sağın markası Genel Müdürü Ömer Faruk Sağın, tescil işlemlerini yaptırdıkları için devletin yanlarında olduğunu belirtti.

 

Marka hakkına tecavüzün cezası ağırlaştı

 

Uluslararası piyasalarda Türk markalarının güçlü olması için tescil bilincinin kazandırılmasının önemine vurgu yapan Sağın tescilli markaların sahtelerine caydırıcı olması amacıyla yüksek cezalar kesilerek patentli markaların koruma altına alındığını da belirtti. Sağın, “Aralık 2016’da yasalaşan Sınai Mülkiyet Kanunu ile ‘Başkasına ait marka hakkına iktibas veya iltibas suretiyle tecavüz ederek mal üreten veya hizmet sunan, satışa arz eden veya satan, ithal ya da ihraç eden, ticari amaçla satın alan, bulunduran, nakleden veya depolayan kişi 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacak” açıklamasını yaparak, tescilli ürünlerin sahtecilere karşı koruma altında olduğunu söyledi.

 

“Devlet ve hukuk haklarımızı koruyor”

 

Markanızı tescil ettirdiğinizde hukukun sizden yana olduğunu belirten Sağın, “Her markanın kendine özgü ökçe boyu, tabanın şekli, aksesuarları gibi özel olarak tasarlanmış ayakkabıları olur. Bu ayakkabıların size aidiyetini belgelemek için Türkiye Telif ve Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulunursunuz ve ürünlerinizi tescilletirsiniz. Rakip firmalar haksız rekabet yaparak, birebir ürünlerinizi kopyalayıp, kendi etiketini basabiliyor. Böyle bir durumda eğer siz ürününüzü tescil ettiyseniz, devlet ve hukuk haklarınızı koruyor” açıklamasında bulundu.

 

Türkiye’de tescil alan firma sayısının oldukça az olduğunu söyleyen Sağın, “Biz firma olarak, marka tesciline çok önem veriyoruz. Ancak ne yazık ki diğer firmalar da bu konuda bilinçlenerek haklarını korumayı öğrenmeli. Taklitler asıllarını yaşatır lafının artık hükmü yok. Türk markalarının yabancı ülkelerde de kopyalandığını biliyoruz. Bu bilinci elde ederek, Türkiye’nin karşılığını alacağını ve uluslararası piyasalarda hak ettiğini yere geleceğine inanıyoruz” dedi.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]