SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

R2CITIES- Kartal Belediyesi Yaşlı Bakım ve Huzurevi Binası

Yayınlanma:
ABONE OL
R2CITIES PROJESİNİN 7. PERİYODİK TOPLANTISI KARTAL’DA GERÇEKLEŞTİ.
R2CITIES Projesinin Uluslararası Proje Ortakları Kartal’da Ağırlandı.

R2CITIES- Yerleşim Alanlarının Yenilenmesi: Sıfır Enerji Tüketen Şehirlere Doğru Projesi 7. Periyodik Toplantısı, Kartal Belediyesi ev sahipliğinde Yakacık’ta yer alan Kartal Belediyesi Yaşlı Bakım ve Huzurevi binasında gerçekleştirildi.

 

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında, Yerleşim Alanlarının Yenilenmesi: Sıfır Enerji Tüketen Şehirlere Doğru (R2Cities – Renovation of Residential Urban Spaces: Towards Nearly Zero Energy Cities) Projesi’nin 2 gün süren 7. Periyodik Toplantısı’nın açılışı, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, uluslararası proje ortaklarının, Kartal Belediyesi proje ekibinin, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti. Türkiye’den Kartal, İtalya’dan Cenova ve İspanya’dan Valladolid bölgelerinin yer aldığı projenin toplantısı için Kartal’a gelen heyet, enerji verimli yapılara dönüştürülecek olan Kartal Huzurevi ve özel yapı bloğundaki iki binayı inceledi.

 

“Bu proje bir sınavdı ve biz bu sınavı Kartal Belediyesi olarak başarı ile tamamladık”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün başka bir etkinlikte bulunması sebebiyle 2 gün süren toplantının açılış konuşmasını Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan gerçekleştirdi. Başkan Yardımcısı Fidan yaptığı açılış konuşmasında şunları dile getirdi: “Çok değerli misafirler, belediyemizin yöneticileri, idarecileri, yöneticileri ve daha önemlisi proje ortaklarımız, sizleri Türkiye ve dünya için örnek oluşturacak projeyi hayata geçirdiğimiz Huzurevi binamızda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Esasında açılış konuşmasını Kartal Belediye Başkanı Sayın Op. Dr. Altınok Öz yapacaktı. Kendisi şu an için aramızda olamadığından bu görevi bendeniz gerçekleştiriyor olacağım. Bu proje; Avrupa Birliği’ne üye olmak isteyen ülkeler ile Avrupa Birliği üye ülkeleri arasında ve bunların bileşenleriyle hayata geçecek bir proje olması sebebiyle önemlidir. Bu projeyi diğer bileşenlerimizle yani İspanya ve İrlanda’daki kentlerle aynı paralelde yürütebilmek için projede bir takım geri kalmışlığımız vardı. Projeyi, diğer ülkelere yetiştirebilmek için en önemli mühendislerimizle, kendi bileşenlerimiz ve teknik elemanlarımızla çalıştık ve gereken seviyeye ulaştırdık. Bu projenin anlam ve önemini çok çok iyi kavradığımıza inanıyoruz. Bir kere burada bir bakış açısı saklı. Bu akış açısı şu; Avrupa Birliği aday ülkelerinin yerel yönetimlerini bir ölçüde test ediyor. Aday ülkeler içerisindeki yerel yönetimlere acaba dış bileşenleriyle bir araya gelip bir projeyi yapabiliyor mu? Ya da yapmış olduğu projeyi hayata geçirebiliyor mu? Bugün burada bulunan katılımcılarımız birazdan inceleceğimiz binanın yapımında hangi teknolojilerin kullanıldığına tanıklık edecek. Bir yerel yönetimin dış bileşenleriyle bir projeyi nasıl hayata geçirdiğini hepimiz burada birlikte izleyeceğiz. Bu proje bir sınavdı ve biz bu sınavı Kartal Belediyesi olarak başarı ile tamamladık. Bugün burada bulunan bütün arkadaşlarımızı iki gün boyunca Kartal’da ağırlayacağız. Size iyi bir ev sahipliği yapacağımıza yürekten inanıyoruz. Buraya gelmişken de Aydos Ormanı’nın Marmara Denizi ve Marmara Denizi’nin içindeki Prens Adaları’nın da tadını çıkartın diyorum. Sizleri Kartal’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyacağız hepiniz tekrar hoş geldiniz.”

 

“Tefrişat ve Donanım İşlerinin Bitmesiyle Binanın Açılışını Gerçekleştireceğiz”

Toplantıya katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, R2CITIES projesi kapsamında hedefe ulaşmış olmanın verdiği memnuniyetini cümlelerinde ifade ederken şunları söyledi: “Ben her şeyden önce katılımcılarımıza ve projeyi uygulayan arkadaşlara teşekkür ediyorum. 5-6 yıl önce bir umutsuzlukla yola çıkmıştık. Bugün görüyorum ki somutluktan bahsediyoruz. Söz konusu projede hedefe varılmış, izlenme noktasına gelinmiş… Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Uluslararası proje ortaklarımız, sizleri de Kartal’da görmekten ve ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Tefrişat ve donanım işleri bittikten sonra burada bir açılış gerçekleştireceğiz. Açılışımızda da sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağımı şimdiden belirtmek istiyorum. Ayrıca Cenova ve Valladolid yerel yöneticilerini de Kartal’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyacağımı belirtiyor, sizlere iyi çalışmalar diliyorum.”

 

Uluslararası Proje Ortakları Huzurevi Binasını ve İki Özel Yapı Bloğunu Yerinde İnceledi

Açılış konuşmalarının ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün katılımı ile Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, uluslararası proje ortakları, Kartal Belediyesi proje ekibi ve Birim Müdürleri, Huzurevi binasını ve iki özel yapı bloğunu yerinde inceledi. İncelemeler sırasında Yakacık’ta bulunan Huzurevi binasının Adalar manzarasına hayran kalan uluslararası proje ortakları, binanın doğayla iç içe olmasının da Huzurevi binasına artı değer kattığını ifade etti. İncelemelerin ardından yurtdışından gelen heyet ve Kartal Belediyesi proje ekibi iki gün boyunca proje çalışmalarının değerlendirilmesi ve yerinde incelenmesi amacıyla toplantılarını gerçekleştirdi.

 

R2CITIES- Kartal Belediyesi Yaşlı Bakım ve Huzurevi Binası

16 uluslararası ortağın katılımıyla başlatılan R2CITIES projesi, 2013 yılında Kartal Belediyesi Yaşlı Bakım ve Huzurevi binasında uygulanmaya başlandı. Genel amacı; yerleşim alanlarında yeni yalıtım ve alternatif enerji kullanım yöntemleriyle enerji verimliliğini arttırmak ve oluşacak yeni modelin ulusal ve uluslararası ölçekte yaygınlaşmasına katkı sağlamak olan R2CITIES projesi, Türkiye’nin 7. Çerçeve programında yararlandığı bütçe ve ortak sayısı açısından en büyük proje olma özelliğini taşıyor. Bu kapsamda Kartal Belediyesi Yaşlı Bakım ve Huzurevi binası ve ilçede bulunan iki özel yapı bloğunda, en gelişmiş teknolojiler kullanılarak mekanik ısıtma ve soğutma sistemleri, solar paneller, led aydınlatmalar, izolasyon, otomasyon sistemleri ve su tasarrufu teknikleri gibi enerji verimliliğine yönelik uygulamalar yapıldı. Öte yandan ulusal ve uluslararası paydaşlar ile işbirliği geliştirilip proje çıktıları çeşitli platformlarda paylaşılarak enerji verimliliği konusunda toplumsal bilgi ve bilincin artmasına katkı sağlandı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]