Pendik Gazipaşa Caddesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nin önünde toplanan yüzlerce vatandaş 94 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’nı tutarak kortej yürüyüşü yaptı. Mehter Takımı eşliğinde Pendik sokaklarında süren yürüyüş, yaklaşık 2 saat sürdü.
Kortej yürüyüşüne katılan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Bu ülkede Cumhuriyetin kurulması için de yaşatılması içinde de çok büyük bedeller ödendi. Kurtuluş Savaşı’nda şehitlerimiz oldu. Sonrasında da Cumhuriyetimizi elimizden almak isteyen birçok operasyonlar geçirdik. En son 15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlıkla bu halk Cumhuriyet’ini elinde tutmasını, ayakta tutmasını başardı. Onun için bugün millet olarak Cumhuriyet’in ne kadar değerli olduğunun bilincindeyiz. 94’üncü yılda 94 metrelik bayrakla Pendik sokaklarında Cumhuriyet coşkusunu halkımızla beraber yaşamanın gayreti içindeyiz. Çok büyük bir coşku var çok güzel bir heyecan var. Ümit ediyorum ki bu millette bu coşku, bu heyecan olduğu müddetçe çok daha nice yıllar. Cumhuriyeti ayakta tutacağız. Varlığını devam ettireceğiz. Daha güçlü bir cumhuriyette milletimizin huzurunu, refahını sağlayarak dünyadaki geçmişteki o ihtişamlı yıllara tekrar döneceğiz ümidindeyiz” dedi.
Yürüyüşe katılan Hülya Mert isimli vatandaş, “Cumhuriyetimizin 94’üncü yılı çok büyük coşkuyla kutlanıyor. Çok duygulandım. Nice bayramlara diliyorum” şeklinde konuştu.
İlgili Haberler
AK Parti İstanbul’dan Teşkilatlara Dijital Medya ve İletişim Eğitimine başladı
Anayasa ve Toplum Ahlakı İçin Haykırdılar “Aile Kırmızı Çizgimizdir”
Saadet Partisi Kartal İlçe Başkanı Hayati Durmuş oldu
Kartal Belediyesi, İstanbul Depremine Karşı Teyakkuza Geçti
Kartal Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’ndan Unutulmaz Konser
Kartallı Kürek Sporcusu Fatih Ünsal, Türkiye Şampiyonu oldu Avrupa Yolunda!