SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu

Yayınlanma:
ABONE OL
BELEDİYE TİYATROSU “YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ”LA SEZONA BAŞLADI

Kartal Belediye Tiyatrosu, 2017-2018 Sanat Yılı’nı açtı. Açılışta; 2 yıllık eğitimlerini tamamlayan öğrenciler “Yaşar ne yaşar ne yaşamaz” adlı oyunu sahnelerken, yetenek sınavını kazanan yeni öğrenciler de tiyatro eğitimine merhaba dedi.

 

Aziz Nesin’in yazdığı, Kartal Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım’ın yönettiği ‘Yaşar ne yaşar ne yaşamaz’ adlı oyunun dekor, ışık ve koreografisini de yine öğrenciler hazırladı. Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu’ndan mezun olan öğrenciler, sahne performanslarıyla büyük beğeni kazandı. Oyunun sonunda Kartal Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Cemal Şahan, Kartal Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım ve öğrenci velileri tarafından, mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi. Kartal Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım, sanata, sanatçıya verdiği değerden dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti.

 

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Yaşar ne yaşar ne yaşamaz” adlı oyunla sezonu açanKartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu’nda bu yıl 19 oyuncu adayı, 2 yıl boyunca oyunculuk eğitiminin yanı sıra geleneksel Türk tiyatrosu, diksiyon, sahne bilgisi, tiyatro tarihi ve beden dili eğitimi görecek.

 

Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu

Tiyatro sanatına ilgi duyan ve bu sanatı icra etmek isteyen Kartallı gençleri özel yetenek sınavıyla kabul eden Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu, gençlerin talepleri doğrultusunda onları Güzel Sanatlar Fakültesi Sınavlarına hazırlıyor ya da tiyatro sahnesi ve televizyon yapımlarında rol almaları için yönlendiriyor.

Eğitmenliğini ve Genel Sanat Yönetmenliğini Erdal Yıldırım’ın yaptığı Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu’nun özel yetenek sınavına 2017-2018 sezonunda 150 kişi katıldı,19 kişi sınavı kazanarak eğitime hak kazandı.

Toplumun çeşitli kesiminden tiyatro sevdalıları, kendilerini geliştirmek, zamanlarını üretime ve beceriye dönüştürmek, konservatuara bilinçli ve bilgili girmek, sosyalleşmek, mesleki anlamında tiyatro yapmak gibi birçok nedenle Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu’nu tercih ediyor. Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu’ndan mezun olan öğrencilerin bazıları çeşitli dizi ve filmlerde rol alıyor, bazıları eğitimlerine konservatuar veya Güzel Sanatlar Fakültelerinde devam ediyor, bazıları da kendi tiyatrolarında veya ödenekli, özel tiyatrolarda meslek yaşamını sürdürüyor. Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu, bugüne dek 750 kişiye eğitim verdi, 100.000’den fazla seyirciye ulaştı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]