SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Drone Ligi, Games Week İstanbul Fuarında kapılarını meraklılarına açtı

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’de ilk defa yapılacak olan Drone Ligi, Games Week İstanbul Fuarında kapılarını meraklılarına açtı. Etkinlik kapsamında öğrencilerin ürettiği VR ve oyun yazılımlarının da sergilendiği ligde ayrıca Nişantaşı Üniversitesi Dünya’da hızla büyüyen drone teknolojisine ayak uydurmak için Türkiye Drone Ligi’nin üniversite bünyesinde drone eğitimi vereceğini duyurdu.

 

Oyun dünyasını bir araya getirecek CNR Games Week İstanbul kapsamında Nişantaşı Üniversitesi‘nde üretilen VR ve oyun yazılımları katılımcılara sunulacak. Nish partner projesi kapsamında Türkiye Drone Ligi ile ortak hareket eden üniversite dünyadaki drone tutkunlarına da ulaşacak. Aynı zamanda dünyada hızla ilerleyen ve birçok sektörde aktif olarak kullanılan drone kullanımı ve drone sporu ile ilgili olarak daha bilinçli hareket etmek ve gelişmeleri yakından takip etmek üzere Nişantaşı Üniversitesi Türkiye Drone Ligi için üniversitede kurdukları birimde drone eğitimi vereceklerini duyurdu.

 

“Drone konusunda dünyadan geri kalmamalıyız”

Konuyla ilgili olarak öncelikle drone’un dünyadaki gelişimi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Türkiye Drone Ligi Başkanı Can Tayfun, “Hedefimiz öncelikle drone kullanıcılarını bilinçlendirmek ve sayısını arttırmak. Çünkü dünyanın en hızlı gelişen sporu. Dünyada Formula 1’e rakip çıkarılan spordur. İki yıldır dünyadan da takip ettiğimiz üzere çok hızlı ilerliyor. Fakat yarış bizim sadece vitrin işimiz. Çoğu insanın bildiği üzere drone bir silah değil aslında bir spor, hobi ve hizmet sektöründe çok geniş yeri olduğunu anlatmak istiyoruz” dedi.

 

Üniversite ile yapılan işbirliğinden ve verilecek olan eğitimlerden de bahseden Can Tayfun, “Drone ile ilgili olarak akademik boyut için Nişantaşı Üniversitesi ile birlikte çalışma kararı aldık. Hem basit drone anlatımı, drone nedir, hangi parçalardan oluşur konularını anlatan workshoplar düzenleyeceğiz hem de geliştirilmiş olan dronelar için de İHA sertifikası için başvurusu yapacağız. İHA sertifikası vereceğiz. Aynı zamanda iyi yarışmacılar da çıkaracağız. Drone konusuna çok önem veriyoruz. Renkli ve farklı pistlerle gençlerimizin ve çocukların ilgisini çekmeye çalışıyoruz. Ülkemiz maalesef birçok teknolojiden geri kalmış durumda. Bari bunda geri kalmayalım diyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Bilinçli drone kullanıcıları yetişmeli”

Etkinlikte aktif olarak yer alan Nişantaşı Üniversitesi’nde Kişisel ve Proje Geliştirme Uzmanı olarak çalışan Mehmet Muslu ise, “Türkiye Drone Ligi’ne üniversitemiz içinde bir yer tahsis edildi. Çünkü bizlerde bilinçsiz bir drone kullanıcı olmasın istiyoruz. İnsanlar heves edip bir şekilde drone alıyorlar fakat maddi olarak yapabileceğim bir iş mi diye bakmıyorlar. Sonuçta arabayı ehliyet kullanmıyor gibi bunun da bir eğitimi olması gerekiyor. Bilinçsiz bir drone kullanmak hem maddi hem de manevi kayıplara neden olabilir. Drone eğitimin verilen yerin de bir üniversite olması çok iyi bir durum. Aynı zamanda üniversitemiz içinde açılan drone ile ilgili bölümde de gençlerimiz drone meraklarını da atmış oluyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yeşilköy’de Dronemanya pistinde dört gün boyunca isteyen herkes başlangıç drone uçuşu eğitimi alacak. Ücretsiz eğitimde başarılı olanlar hediyeler kazanacak.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]