SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Spor

Tolga Arslan: “Futbol en sevdiğim oyun”

Yayınlanma:
ABONE OL

Beşiktaşlı futbolcu Tolgay Arslan, “Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde artık tanınan bir takım oldu. Stadıyla, taraftarıyla Beşiktaş artık bilinen takımlar arasında. Belli bir seviyeye geldik, daha yukarı çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Tolgay, siyah-beyazlı kulübün televizyonuna açıklamalarda bulundu. İyi bir takım olduklarını vurgulayan Tolgay Arslan, “Rakiplerimiz bize karşı daha çok konsantre oluyorlar. Hırslı oynuyorlar. Biz kendi futbolumuzu oynayıp yüzde yüzümüzü takıma verebilirsek daha başarılı olabiliriz. Rakiplerin bizi yenmesi zor. Geçen seneye göre daha iyi oynamalıyız” diye konuştu.

“Futbol en sevdiğim oyun”

Takıma ilk katıldığı dönemde uyum sorunu yaşadığını ifade eden 27 yaşındaki futbolcu, “Bir de ciddi bir sakatlık geçirip uzak kaldım takımdan. Geçen sene iyi toparlandım en sevdiğim mevkide Oğuzhan’la yan yana oynadım. Geçen sezon özellikle son haftalarda iyi maçlar çıkardım. Oynadığım mevkide çıktığım maçlarda kendimi iyi hissediyorum, takıma elimden gelen katkıyı vermeye çalışıyorum. Geldiğimde kampın son günü sakatlanıp 6-7 ay uzak kalmıştım. Bu da güçlendiriyor insanı. Futbola artık başka bakıyorum, futbol en sevdiğim oyun. İki çocuğum var, ailem var onlar her şeyden önce geliyor” şeklinde konuştu.

“Pas vermeyi tercih ediyorum”

Tolgay, şut çekmediği yönündeki eleştirilere de cevap vererek, “Neden şut çekmiyorsun diye soruyorlar bana. Taraftarlara sizin için şut çekeceğim dedim. Monaco maçında, Göztepe maçında şut çektim. Ama uygun arkadaşım varsa pas vermeyi tercih ediyorum. Hücum oyuncularına orta saha oyuncuları olarak destek vermeye çalışıyoruz hücum oyuncuları golden sonra açılabiliyor. Onlara destek vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

“Bu sene daha tecrübeliyiz”

Beşiktaş’ın bu sezonki Şampiyonlar Ligi performansını da değerlendiren Tolgay, “Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde artık tanınan bir takım oldu. Stadıyla, taraftarıyla Beşiktaş artık bilinen takımlar arasında. Belli bir seviyeye geldik, daha yukarı çıkarmaya çalışıyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde turu geçersek iyi bir rakip gelecek. Geçen sene son maça kadar devam ettik. O maçtan sonra seneye daha iyi olacağız demiştim. Çünkü ben de dahil ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde oynayan oyuncular vardı. Geçen sene tecrübesizlik dezavantajdı, bu sene daha tecrübeliyiz” açıklamasını yaptı.

“Hakemlere sahip çıkmamız gerek”

Tolgay Arslan, hakemlerle ilgili soru üzerine ise, “Türkiye’de hakemlerin işi zor. En ufak bir pozisyonda hakemlere gidiyoruz. Hakemlere sahip çıkmamız gerek. Onlar da hata yapabilir. Şampiyonlar Ligi’nde hakemler daha çok oyunu oynatmaya çalışıyorlar, o zaman daha zevkli ve kaliteli oyun oluyor. Şampiyonlar Ligi başka bir lig. Ülkemizi temsil ediyoruz. Yurt dışı liglerinde hakemler hata yaptıklarında özür dileyip ben öyle gördüm diyor. Maç içinde adrenalinle sert tepkiler veriyoruz ama hakemlere sahip çıkmalıyız” cevabını verdi.

“Milli Takım için bekliyorum”

Hayalindeki golü de anlatan Tolgay, “Şampiyonlar Ligi finalinde 25 metreden uzaktan doksana giden bir gol atma hayalim var. İnşallah gerçekleştiririm. Almanya’da büyüdüm, pek Türkiye’yi tanımıyordum. Yılda bir kez gelmekle olmuyor. O yüzden Almanya’daki genç oyuncular milli takımı düşünmüyor. Ben ülkemi tanıdım milli takım için de bekliyorum. Takım olarak birbirimizi tanıyoruz. Abi, kardeş gibi aileden biri gibi birbirimizi gördüğümüz için daha bir mücadele ediyor, yardımlaşıyoruz” dedi.

İlgili Haberler

Spor
26 Mart 2024
Galatasaray – Antalyaspor Maçının Hakem Toplantısı Gündemi Sarstı: İfadeler Ortaya Çıktı

Futbol dünyası bu diyalogla çalkalanıyor. Galatasaray – Antalyaspor maçının ardından hakem toplantısı ifşa edildi Galatasaray’ın Antalyaspor’u mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen hakem toplantısında yaşananlar, futbol kamuoyunu ayağa kaldırdı. İşte olay yaratan diyaloglar. Süper Lig’in 27. haftasında oynanan ve Galatasaray’ın Antalyaspor’u 2-1 yendiği maçın ardından, futbol gündemi bir kez daha sarsıldı. Maçın hakemleri arasında yaşanan ve […]

Spor
24 Mart 2024
Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Finale Yükseldi!

2.Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları’nda büyük bir başarıya imza atan Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız, Meksika’yı mağlup ederek finale çıktı. Türkiye, Down Sendromlular için sporun önemini tüm dünyaya gösteren 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları’nda (Trisome Oyunları) ev sahipliği yapıyor. Bu önemli organizasyonda mücadele eden Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız, yarı finalde Meksika’ya karşı mücadele […]

Spor
24 Mart 2024
Acun Ilıcalı Fenerbahçe başkanı mı oluyor?

Ünlü televizyon yapımcısı ve Hull City sahibi Acun Ilıcalı, gelecekte Fenerbahçe başkanlığı için olası bir adaylık durumuna yeşil ışık yaktı. Fenerbahçe Spor Kulübü’nde başkanlık için adaylıklar ve gelecek planlamaları gündemdeki yerini korurken, Ali Koç’un ardından başkanlık için yeni bir isim konuşulmaya başlandı. Hull City’nin sahibi ve başarılı televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı, Fenerbahçe kulübü başkanlığına aday […]

Spor
23 Mart 2024
TFF Süper Kupa Finali tarihini değiştirmedi

TFF’den Süper Kupa finali ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), futbol camiasını yakından ilgilendiren bir konuda önemli bir açıklama yaptı. Beklenen Süper Kupa maçının tarihinin değişmeyeceğini duyurdu. Futbolseverlerin merakla beklediği mücadele, Fenerbahçe’nin erteleme talebine rağmen planlandığı gibi gerçekleşecek. GALATASARAY İLE FENERBAHÇE ARASINDAKİ KIYASIYA REKABET 2023 Turkcell Süper Kupa karşılaşması, 2022-2023 Süper […]