SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Masal Müzesi Yakacık’ta ziyaretçilerini bekliyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Kartallı çocuklar için Yakacık’ta kurduğu Masal Müzesi, minik ziyaretçilerini bekliyor.

Araştırmacı şair yazar Sunay Akın’ın küratörlüğünü yaptığı, çocuklara kitap okuma alışkanlığı da kazandırmak amacıyla tasarlanan Kartal Belediyesi Masal Müzesi; dünya masalları ile başlayıp, Türk masalları ve günümüz masallarına uzanan tarihi değerde oyuncak ve kitaplarla ziyaretçilere hizmet veriyor.

Müzenin ilk girişinde, dünya masallarının mimarı yazarların ilk basım kitapları yer alırken, kitaplık bölümünde Türkiye’de bir ilk olarak Hans Christian Andersen’in heykeli yer alıyor. Bununla birlikte birçok masal kahramanının heykelleri, müze ve bahçesinde sergilenerek çocukların hayal dünyasına hitap ediyor.

 

Türkiye’de bir ilk olan Masal Müzesi, müzecilik kavramının toplumda bilinçli bir şekilde oluşturulması konusunda eşsiz bir örnek olarak hizmet veriyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün en anlamlı projelerinden biri olan Masal Müzesi; çocukların hayallerini, bilgi ve becerilerini geliştirmesinin yanı sıra 3 kuşağın birlikte keyifli vakit geçirebileceği bir mekan olarak da Kartal nezdinde Türkiye’ye kazandırıldı.

Müze içerisinde çocuklara hitaben tiyatro gösterileri tasarlanan sahnenin yanı sıra masal konsepti içerisinde çocukların yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirebilecek atölye çalışmaları da yapılıyor.

Çocuklara özel Masal Müzesi atölye çalışmaları, faaliyet ve gösteriler ve okullardan toplu katılımlar için 0216 280 62 22 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılması gerekiyor. Müze girişi ve tüm etkinlikler ücretsizdir.

İlgili Haberler

Eğitim
17 Mart 2024
18 Mart yarın okul var mı? Yarın okullar tatil mi 18 Mart 2024

18 Mart 2024 yarın okul var mı? Okullar yarın tatil edildi mi? Son dakika valilikten tatil açıklaması geldi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de coşkuyla kutlanacak. Bu özel gün, milli duyguların yüksek olduğu anlamlı bir gün olarak, özellikle Çanakkale’de farklı bir öneme sahip. 18 […]

Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları
Basında Kartal
16 Mart 2024
Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında Kartal’ın Gelecek Vizyonu’nu proje lansman toplantısıyla açıkladı. Kartal için hayata geçireceği çalışma ve projeleri anlattı. Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde Kartallı komşuları ile iftar yemeğinde bir araya gelen Başkan Yüksel, sonrasında ise ilk olarak 5 yıllık görev süresinde gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yaptığı hizmetler […]

Eğitim
15 Mart 2024
MEB’den Eğitim Sistemine Radikal Değişiklik: Daha Az Yük, Daha Fazla Kalite

Eğitim-öğretim sürelerinde yapısal değişiklik yolda. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den önemli açıklamalar geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin eğitim-öğretim sistemine dair önemli değişiklikleri duyurdu. Mevcut müfredatın yoğunluğu ve haftalık ders saatlerinin yetersizliği gibi sorunlara dikkat çeken Bakan, öğrenciler ve öğretmenler için daha verimli bir eğitim süreci hedefliyor. MÜFREDATTA SADELEŞME VE DERS SAATLERİ DÜZENLEMESİ Bakan […]

Basında Kartal
14 Mart 2024
Aydos Ormanı’nda hummalı temizlik çalışması

Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Aydos Ormanı’nda hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Kartal’da çevre kirliliğini önlemek, orman ve denizleri korumak, karbon ayak izini azaltmak ve küresel çevre sorunlarının çözümüne katkı sunmak için başarılı çevre politikalarını hayata geçiren Kartal Belediyesi, doğada yok olması milyonlarca yıl süren atıklar için düzenli gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarına Aydos Ormanı’nda devam […]