SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Akman, Kartal’daki hastanelerin akibetini açıkladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Ak Parti Kartal İlçe Teşkilatı yaptığı basın toplantısında ilçede yaşanan hastane sorunu hakkında açıklama yaptı.

İlçe Başkanı M. Mehdi Akman Kartal’da yaşanan belediyecilik hakkında genel bir değerlendirme yaptıktan sonra Kartal Belediyesinin çalışmaları, İBB’nin yatırımları ve son günlerin önemli gündemi olan hastane konusunda bilgi verdi.

Kartal’ın son sekiz yılını basın olarak siz sorgulayın!

Akman, “Kartal’da belediyecilik adına son sekiz yılda her hangi bir yatırım söz konusu değil yoktur. CHP’li Kartal Belediyesi son sekiz yılda harcadığı bütçeyle, Kartal’a nasıl bir yatırım yapmıştır, bu konuyu basın olarak sizin sorgulamanızı bekliyoruz.

Son 8 yılda kıyaslandığında, Kartal Belediyesi yalnızca 1 park yapmış, onun dışında dikili bir ağacı olmamıştır. Oysa Pendik Belediyesi 23 eser yapmıştır. İçerisinde, Kültür merkezleri, spor merkezleri, gecekondu bölgelerinde konut yapımı, sosyal tesis, cami gibi birçok eser bulunmaktadır.”

“Kartal Belediyesinde hizmetin esamesi okunmamaktadır. Kartal Belediyesi 7 yılda yaklaşık 2 milyar lira bir bütçeyi harcamış ama ortaya tek eser koyamamıştır. Bu bütçeyi nerelere çarçur ettiğinin yorumunu da kamuoyuna bırakıyorum. Kartal Belediyesi’nin artık rutin hizmetlerini dahi yapamayacak hale geldiğini, aciz duruma düştüğünü hep beraber görüyoruz. İnşallah 2019 yılında bu kötü yönetim Kartal halkının başından uzaklaşır ve İstanbul da birçok Belediye’de olduğu gibi hizmete kavuşmuş olur”

İSKİ’nin çalışmalarının uzun sürmesi rahatsızlık veriyor!

Mehdi Akman, Kartal’da İSKİ’nin yaptığı çalışmaların özellikle Spor caddesinde çok uzun sürdüğünü ve bu konunun kendilerini de rahatsız ettiği şeklinde bir özeleştiride bulunarak, bu konuyla ilgili yapılan görüşmeler sonucunda gecikmenin müteahhit firmadan kaynaklandığını söyledi.

 Kartal’ın Yavuz Selim Hastanesi neden gitti?

Akman, Kartal’ın sağlık konusunda oldukça şanslı olduğunu belirtirken, hastanelerin taşınması konusunda ise yaşanan süreç hakkında bilgi verdi.

Akman, “Yakacık Çocuk ve Kadın Doğum hastanesinin olduğu arazinin sit alanı olması münasebeti ile yataklı hasta bölümlerinin taşındığını, Araştırma hastanesinin ek binalarının yapımının bitimine kadar poliklinik hizmeti vererek faaliyetlerini sürdüreceğini, Lütfi Kırdar araştırma hastanesinin tam anlamıyla bitmesinin ardından durumun tekrar değerlendirileceğini anlattı.

Bu alanı Kartal Belediyesi nasıl riskli alan ilan etti?

Akman, Yavuz Selim hastanesinin ise Kartal Belediyesi’nin Bakanlığa sunduğu projede sağlık alanı olarak yer almadığı için Kartal’dan gidebileceğini söyledi. “2011 yılında depreme dayanıksız raporu alınan Yavuz Selim hastanesinin, yerine yeni bir hastane yapılması ile ilgili bir proje olmadığından akibeti belli değildi. Burada önemli olan bilgi ise bu bölgenin 2012 yılında Kartal Belediyesi tarafından riskli alan ilan edilmesi sonucunda değişti. Bu ilandan sonra artık buraya ne yeni bir binanın ne de eskisinin tamirinin mümkün olamayacağı belli oldu. Buranın poliklinik hizmetinin devamı için çabalarımız sürüyor”

Hastanenin yerine rezidans yapılacak mı?

“Bu hastanenin akibeti konusunda Kartal Belediye Başkanı ve Parti Meclisi üyesi bir arkadaş, özellikle hastanenin olduğu bölgede içinde rezidans olacak bir proje yapılacağını ve bazı insanlara özellikle de araplara peşkeş çekileceğini yönünde bir algı operasyonu yapmaya çabalıyorlar.

CHP’li Kartal Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bu bölgeyi riskli alan şeklinde geçirmiş.

Bununla ilgili durumun aslını, astarını öğrenmek istedik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı nezdinde görüşmeler yaptık. Bu bölge 2012 yılında riskli bölge ilan edilince, bu bölgeye ilçe Belediyesi tarafından riskli alan kapsamında proje hazırlandı. Çevre Bakanlığınca onaylandıktan sonra da yürürlüğe girdi.

Riskli alanın Bakanlık onay süreci;

Kartal Belediyesi talebi doğrultusunda, 6306 Sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun kapsamında Bakanlar Kurulu Kararı ile 12.10.2013 Tarih 28793 sayılı resmi gazetede yayınlanarak ilan edilen İstanbul ili Kartal ilçesi, Kordonboyu mahallesi riskli alanına ilişkin olarak hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım imar plan değişikliği ve 1/1000 Ölçekli değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinde, Kartal Belediyesi, bu alanlar içerisinde kamuoyunu yanlış yönlendirmesinin aksine ‘ Sağlık Tesis Alanı‘ donatısını eklemeden bölgeyi konut ve ticaret yoğunluklu plan teklif etmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’da 13.03.2017 Tarih 340532313 Dosya nolu yazısıyla iade etmiştir. Bunun üzerine Kartal Belediyesi yeni bir plan hazırlamış ve bakanlığa sunmuştur. Ama araştırmalarımıza göre yine yeterli bir ‘ Sağlık Tesis Alanı ‘ planlara koymamıştır.

Kartal Belediyesi’nin Çevre Bakanlığına sunduğu taslakta, görülen şey ise iki aşamadan oluşan etap 1, etap 2 şeklinde adlandırılmış olduğu. Etap 1 ile ilgili yer 2010’dan beri sürüyor. Buranın planı 3 kez Büyükşehirden dönmüştü. Bu defa Çevre Şehircilik Bakanlığına götürerek riskli alan ilan ederek, burayı geçirdiler.

Bu riskli alan ilan edilen projeye baktık dedikleri doğru, Kartal Belediyesi gerçekten buraya rezidans yapmak istiyor. 30 katlı, 110 metre kulelerden oluşan bir bölge. Biz buraya bu fırsatı tanımayacağız. Buraya tekrar hastane yapılmasını istiyoruz. Bunu kimse Ak Parti’nin üzerine atamaz. Bu alanı Araplara satacaklar, rezidans yapacaklar iftirasını atanların yalanları ortaya çıkmıştır” dedi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]