SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün Ekim ayı faaliyet bülteni açıklandı

Yayınlanma:
ABONE OL
Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün Ekim ayı faaliyet bülteni açıklandı. Kartal’da zabıtayı ilgilendiren alanlarda denetim, bilgilendirme ve düzenleme faaliyetlerini özverili bir şekilde yürüten Zabıta Müdürlüğü’nün açıkladığı rakamlara göre Ekim ayı boyunca 54 iş yeri denetlendi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yollara ve sokaklara rastgele bırakılan inşaat atıkları ve hafriyatlar için 7 gün 24 saat boyunca denetimler yaptı. İlçe sınırları dâhilinde bulunan metruk binalar ile ilgili tespitte bulunan ekipler, gerekli işlemler için İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bilgi verdi.

 

Pazar esnafı denetlendi

Haftanın 7 günü semt pazarlarının kurulduğu Kartal’da 12 ayrı semt pazarını denetleyen zabıta ekipleri, nizami etiket kullanmayan, bina ve işyeri girişlerini kapatan, ağaçlara, balkon pencere vs. korkuluklarına ip bağlayan, tezgâh sınırlarını aşan, çöplerini gelişi güzel atan ve bağırarak satış yapan esnafa da uyarıda bulundu.

 

Gecekonduya geçit yok

İlçe genelindeki inşaatları İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik elemanları ile birlikte denetleyen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, imar mevzuatına aykırı olarak yapılan yapılaşmaları, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik elemanları ile birlikte tespit ederek gerekli yasal işlemleri yaptı. Yapılan kontroller esnasında araç ve yaya trafiğini engelleyecek şekilde malzeme yığan 14 inşaat firması hakkında 5326 sayılı kabahatler kanununa göre işlem yapıldı. 775 sayılı yasa kapsamına giren ve halk dilinde gecekondu diye tabir edilen inşaatların kontrolü ile ilgili denetimlere de devam eden Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri; özellikle Aydos bölgesini kontrol altında tutarak herhangi bir kaçak yapılaşmaya meydan vermedi.  Kartal Belediyesi tarafından belirlenen saatler dışında gürültülü şekilde inşaat faaliyeti gösteren şahıs veya şirketlere gerekli uyarı ve ikazlar yapıldı. Araç ve yaya trafiğini engelleyecek şekilde cadde ve sokaklara inşaat malzemesi yığan inşaat firmalarına da gerekli yasal işlem uygulandı.

 

39 askerin ailesine yardım eli

Kartal Belediyesi’nden asker ailesi maaşı almak için müracaat eden 39 ailenin durumu ile ilgili tahkikatı yapan Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin hazırladıkları tahkikat formları, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne gönderildi.

 

Gelen şikâyetler değerlendirildi

Ağustos ayı boyunca toplam 509 evrakı kayda alan ve telefon ile gelen 768 şikâyeti sonuçlandıran Zabıta Müdürlüğü, Mavi Masa’dan gelen 104 şikâyet formu ve 80 adet dilekçe ile ilgili inceleme başlattı. Trafik düzenlemesi ile ilgili faaliyetleri de yürüten zabıta ekipleri, araç parkının yasak olduğu caddelerde çalışma yaptı.

 

Sokak işgallerine denetim

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından bildirilen ve belediyeden ‘İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’ almadan faaliyet gösteren 30 iş yerine tebligat yapıldı. Tebligat neticesinde ruhsat almayan iş yerleri mühürlendi. Yine belediye sınırları dâhilinde faaliyet gösteren; ancak teşhir ve ticari amaçlı malzemeleri iş yerlerinin önüne koymak sureti ile vatandaşların geliş geçişini engelleyenlere de denetim ve gerekli yasal işlemler yapıldı.  360 müessesin işgali kaldırıldı. İşgali kaldırmamakta ısrar eden veya kaldırmayan 45 esnaf hakkında 5326 sayılı kabahatler kanununun gereği idari yaptırım tazmin edilerek 4,905 TL para cezası kesildi.

 

Hurda araçlar kaldırıldı

Kartal Belediyesi sınırları içinde özellikle ana arterler başta olmak üzere, alt geçitler gibi halkın yoğun olarak gezip dolaştığı yerlerde seyyar satıcılarla denetim yapan zabıta ekipleri; görüntü kirliliğine neden olan hurda araçları, ilgililerine ulaşılıp gerekli tebligatlar yaprak araçların kendi sahipleri tarafından kaldırılmasını sağladı.

Okul önlerinde önlem alarak öğrencilerin karşıdan karşıya geçmelerini ve trafik düzenini sağlayan Kartal Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul ve çevrelerinde düzenli ve günlük olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Kartallı Kazım ve Kartal Meydanı’nda yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında özveri ile görev alan Kartal Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Zafer Yürüyüşü ve çelenk konulması sırasında düzeni sağlayarak olası bir olumsuzluğun önüne geçti.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]