SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Gazeteciler Mehdi Akman’ı terlettiler

Yayınlanma:
ABONE OL

Ak Parti Kartal’da yeterince muhalefet yapıyor mu sizce?

Kartal Ak Parti İlçe Başkanı M. Mehdi Akman, geçtiğimiz günlerde ilçe binasında yapılan bir toplantıda basın mensuplarının soruları karşısında cevap vermekte oldukça zorlandı.

O basın toplantısıyla ilgili haberi yayınlamıştık, şimdi dile getirdiğim konu ise o toplantının perde arkasıdır. Kartal’da nasıl bir muhalefet yapıldığını ve Ak Parti Kartal Teşkilatının Kartal halkına umut verecek bir çalışması varmı yokmu buyurun siz karar verin… Basın olarak sizlerde sorgulayın dendi, bizde sorgulayalım bakalım.

Zira hastanelerin durumu ve Riskli alanın içeriği hakkında, Ak Partili ilçe başkanının açıklama yapması da, yine bölgedeki  gazeteci arkadaşların baskısı ve zorlaması sonucu olmuştur bunu da belirteyim. Yoksa bu açıklamaları da kamuoyu duyamayabilir di… O toplantıya katılan gazetecilerin çoğunluğunun ortak sorusu aynıydı, Ak Parti neden muhalefet yapamıyor?

Ak Partili Meclis Üyelerinin, 2009 yılından beri Kartal’ı yöneten CHP’li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün çalışmalarında  “Kamu zararı”  vardır diyerek belgelerle gündeme getirmesine rağmen,  Kartal’da hükümeti temsil eden ve muhalefet durumunda olan Ak Parti İlçe Başkanı Akman, “Bu konuların yargıya taşınması için yeterince delil olması gerekir” şeklinde çok tuhaf açıklamalar yapması oldukça manidardır.

Sorulan sorular arasında;

* Kartal merkezinde önemli ölçüde sağlık hizmeti veren hastanelerin başka ilçelere kaydırılması esnasında neden zamanında tedbir alınmadı da bu işlem  böyle aniden gerçekleştirildi? (Şuan halihazırda hizmet veriliyor gibi denilse de göstermelik bir durum söz konusudur)

* Kartal’ın merkezi riskli alan ilan edilirken siz neredeydiniz? Yani Kartal merkezi (Hastanenin de bulunduğu alan) Kartal Belediyesinin hamlesi sonucu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Riskli alan ilan edilirken siz neredeydiniz? Siz iktidar partisini temsil etmektesiniz, nasıl olurda Ak Parti Kartal’da kendi kalesine böyle gol atar?

*Kartal köprüsünün yanındaki M1 Real AVM inşaatı hakkında Ak Partili Meclis Üyesinin mecliste gündeme getirdiği “Bu inşaatın bu şekilde kentsel dönüşüm kapsamında uygulanmasında yaklaşık 20 Milyon TL kamu zararı var!” dediği halde siz muhalefet olarak neden hukuki açıdan yargıya taşımadınız?

* Aydos mevkiinde inşaatı 9 dokuz sene önce bitmiş olan Kartal Belediyesi’ne ait Huzurevi binası için mevcut Kartal Belediyesi tarafından defalarca bütçe ayrılarak tadilat yapıldığı halde ve bu durumunda meclis üyelerinizce “Bu Huzurevi tadilat çalışmalarının uygulanmasında kamu zararı var” şeklinde gündeme getirildiği halde neden yargıya taşımadınız?

*Esentepe’de Akel Bloklarında 6,5 dönüm araziyi Kartal Belediyesi 2014 yılında metrekaresi 3.000 (Bin) liradan sattı, aynı yerde aynı dönemde metre karesi 3.750 TL den satıldı, bu durumda yine mecliste kamu zararı var diye gündeme getirildiği halde neden yargıya taşımadınız?

*Kartal’da hızlı ve çarpık bir şekilde gökdelenlerin yükselmesi sizi rahatsız etmiyor mu?

*Kartal Belediyesinin dokuz yıllık çalışmalarını beğenmiyorsunuz da, o halde neden gerektiği gibi muhalefet etmiyorsunuz?    

*********************************************************************************

İlçe Başkanı Akman’ın verdiği cevaplar çok şaşkınlık verici !..

Akman, “Muhalefet yapmadığımızı doğru bulmuyorum, yeterli derecede muhalefet yapıyoruz.

*Dava açmak için yeterli derecede delil olmalı, yeterli derecede delil yoksa dava açmanın ne gereği var.!

*Belediyenin her yaptığı çalışmayı bizim yargıya taşımamız doğru değil. Devletin Sayıştay, Danıştay gibi denetim kurumları var, o kurumlar gerektiği zamanda gereğini yaparlar.

* Evet, Kartal gökdelen çöplüğüne döndü! dedi.

**********************************************************************************

Evet, şimdi ben gazetecilik mesleği adına, halkın yaşadığı sıkıntıları buradan dile getirdiğim zaman birileri bana kırılıyor güceniyor ama yazacağız, dile getireceğiz. Yukarıdaki konuşmaları bilinmesi açısından izah ettim. Bende bir gazeteci olarak Kartal Ak Parti İlçe Teşkilatının çalışma anlayışını beğenmediğimi söylüyorum.

“Gazeteci arkadaşlarımın ve benim dile getirdiğim gibi, “Ey Sayın İlçe Başkanı Mehdi Akman, kaç yıldır Kartal Belediyesini eleştiren meclis üyeleriniz, sizce meclis kürsüsünde tiyatromu sergiliyor? Veya kürsü heyecanını mı gideriyor, Kartal Belediyesinin şu uygulamalarında kamu zararı vaaar! Diye avazı çıktığı kadar bağıran meclis üyelerinizin ellerindeki belgeler yeterli değimlidir? Yeterince delil yok dediğiniz  zaman meclis üyelerinize haksızlık etmiş olmuyor musunuz?

Eğer yeterince delil yok diyorsanız o halde belediyenin yaptığı tüm faaliyetler hukuka uygun mudur sizce?

Yoksa Teşkilatınızın ve Meclis üyelerinizin performansları hakkında sokakta konuşulanları haklı çıkarmak için mi yeterince muhalefet etmiyorsunuz?

Sanal gündemlerle muhalefet yapmakla halkı ikna edemezsiniz, yani Kartal Belediyesi hakkında o kadar davalık konular dururken sadece bir sosyal medya mesajını yargıya taşımanız hiç tatmin edici bir iş değil bunu bilesiniz.

Özet olarak, Kartal’ın haline bir bakın, Kartal halkı resmen zulüm yaşıyor.

Kartal halkı yerel belediye hizmeti göremediği gibi büyükşehir veya merkezi hükümet yatırımları – hizmetleri bakımından da çok talihsiz günler yaşıyor.

Birçok konu var ama en önemlisi Kartal halkı hastanesiz bırakıldı. Hemde 2019 seçimlerine az bir süre kalmasına rağmen!..

Merkezde yıllardır hizmette olan Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi, 1 Ekim 2017 tarihinde Tuzla’ya taşındı, yani Tuzla Devlet Hastanesiyle birleştirildi. Yakacık Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Sultanbeyli Devlet Hastanesiyle birleştirildi. Kartal’da hizmet vermeye devam eden Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapasitesi ise tüm Kartal’a yetersiz durumdadır. Yenisi yapılmaktadır ama 2019 yılında tamamlanmış olacak. Bugünlerde hastane konusunda halkımız tam bir zulüm yaşamaktadır. Hastaneler Kartal’dan taşınmadan önce tedbirini almak gerekmez miydi?

Şimdi vatandaş soruyor; 2019 seçimleri öncesi yaşanan bu rezalet durumu Ak Partililer, Kartal halkına nasıl izah edecek?.

Sağlık Bakanlığının tasarrufunda denilebilir, eyvallah; peki Sağlık Bakanlığının yani hükümetin yerel temsilcileri ne iş yaparlar Allah aşkına!.. Bu konu gündeme geldiği günden beri bizler basın olarak uyarıcı nitelikte haberler yaparak dikkat çekmeye çalıştık. Lakin, yaşanan bu süreçte hastane tedbirini almadan, “Mevcut hastanelerin taşınması büyük sıkıntı oluşturur! diyemeyen ilçe teşkilatına ne demeli?

Hastalar ya Tuzla’ya ya Araştırma Hastanesine veya özel hastaneye mecbur!

Kartal’da hizmet veren başka hastane olarak Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi var lakin Yavuz Selim Hastanesi sahil bandında olmasından dolayı halkın çoğunluğunun tercihiydi. Şimdi vatandaş ya Tuzla’ya, ya Araştırma hastanesine veya özel hastaneler mecbur bırakıldı. Bunun başka bir açıklaması yok, halk sağlık sıkıntısı yaşıyor.

Bu işin sancısız bir şekilde geçişini yapabilmek için gerekirse sağlık bakanlığının önüne mitili atarak mutlak bir çözüm bulamayan Ak Parti Kartal İlçe Teşkilatı şimdi bu durumu nasıl anlatacak halka acaba?

*Hastaneye giden sokak girişlerine afiş asılmış, Hastanemiz Poliklinik hizmeti vermektedir” şeklinde ama hikaye, göstermelik vatandaşın gazını almak için yapılmış çok basit hareketler bunlar.

Kartal’ın merkezi adeta felç olmuş yoğun bakım durumunda!

Kartal’ın merkezini felç eden demiryolu çalışmasının yıllardır sürmesi, merkezdeki esnafı canından bezdirdi, hatta esnaf yürüyüş yaparak isyan noktasına geldi. Kartal’ın can damarı durumunda olan spor caddesinde İSKİ’nin yaklaşık iki senedir 300 – 500 metre mesafedeki bitmek tükenmek bilmeyen boru döşeme çalışması, anlaşılır gibi değil. Yani İSKİ gibi başarılı bir kurumun böylesi bir çalışmayı bu kadar uzun sürede hala sürdürmesi de ilginç bir durum.

Kartal’daki İDO arabalı vapur iskelesi Pendik’e kaydırıldı.   

Kartal Yalova Feribot seferlerini Pendik’e kaydırıldı, iskele tamirde diye pankart asıldı! “Feribot seferleri için Pendik’i kullanabilirsiniz!”

 “Evet, Kartal gökdelen çöplüğüne döndü! dediniz ve bu sözü dile getirirken yine gazetecilerin baskısı sonucu söylemeye zorlandınız ama olsun tebrik ediyorum, zira gökdelenlere ruhsat veren makamlar önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi gibi makamlar, sonra yerel belediyelerdir.

2009 yılından beri belediyeyi CHP’li kadro yönetiyor, onlardan zaten halka hizmet beklemek saflık olur, zira belediyecilik adına hizmet çok net söylüyorum yok. En belirgin faaliyetleri heykel yapmak ve belediye sosyal tesislerinde CHP Genel Merkezi yararına toplantılar yapmaktan ibarettir. Tamam biliyoruz ki seçimle gelen Belediye Başkanı CHP’yi temsil ediyor.

Fakat Kartal’da muhalefet durumunda olan Ak Parti Kartal Teşkilatının da anlamsız bir şekilde ısrarla muhalefet yapmamasını da anlamak mümkün değil, Ak Parti demek hükümet demektir. Belediyenin çalışmalarını yanlış bulduğu uygulamaları eleştirmeyerek etkisiz – light bir muhalefet anlayışı devam ettiği sürece Ak Parti’nin Kartal’da belediyeyi almasını beklemek saflık olur.

Geçen gün 94 ruhu ekip Kartal’da siyaset adına çalışmalar yapıyor diye bir haber yayınladık ve o haber çok dikkat çekti. Çeşitli çevrelerce yankı buldu. Bir sonraki yazımızda bu konuyu değerlendireceğiz.

Selametle,

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]