SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

GÂVURDAN DOST…

Yayınlanma:
ABONE OL
GÂVURDAN DOST…

“Domuzdan post, gâvurdan dost olmaz”, “kış kışlığını, gâvur gâvurluğunu yapar” diyoruz ama biz onlara ısrarla “dostum” diye hitap ederken onlar düşmanlıklarını gözümüze sokmadan ve yumruğu yemeden uyanamıyoruz.

NATO tatbikatında alçaklar Atatürk’ü, Sayın Cumhurbaşkanımızı dolayısıyla hepimizi düşman ilan edince gâvurların düşman olduğunu hatırlıyor, sanki ilk defa oluyormuş gibi davranıyoruz ve bu hataya bizler çok düşüyoruz.

Yıllardır bu gâvurların isimlerinin önüne Allah yasakladığı halde “dostum” sıfatını ekleyerek yaklaşan, karşılığında da her zaman ısırılan, aldatılan ve bütün bu düşmanlığa rağmen onlara ısrarla “dostum” diye hitap eden bizler değil miyiz?

Şimdi Allah aşkına şu “dost” veya “müttefik” dediklerimize bir bakın. Bizler Allah’ın gâvurlar konusunda bizlere yaptığı ikazları, bizlere belirlediği sınırları aşar ve tedbiri elden bırakırsak aynı delikten daha çok defalar ısırılırız.

Hâlbuki Peygamber Efendimiz “Mü’min aynı delikten iki defa ısırılmaz” diyerek aklı başında bir mü’minin tekrar tekrar aldanmaması ve gafil avlanmaması gerektiğini söyleyerek bizlere aklı, ihtiyatı ve tedbiri emretmiştir.

Yüce Allah birçok ayetinde Müminlere gerçek dostun kendisinin ve diğer Müminlerin olduğunu söylüyor ve “Sen onların dinlerine uymadıkça, Yahudi ve Hıristiyanlar senden kesinlikle hoşnut olacak değillerdir. De ki; Şüphesiz doğru yol, Allah’ın gösterdiği yoldur. Sana gelen bu kadar bilgiden sonra sen hala şahsî arzu ve ihtiraslarına göre davranarak onlara dost demeye ve onlarla birlikte olmaya çalışırsan, andolsun ki, seni Allah’ın azabından koruyacak ne bir koruyucun, ne bir dostun, ne de bir yardım edenin bulunur.” Diyor. (Bakara 120)

Son olarak; bir kişiye, bir ülkeye dost olmamak onunla düşman olmak anlamına gelmez. Onlara dostum demeden, onların dost olmadığını bilerek, oyunlarına aldanmayarak ülkeler arası ilişkiler devam eder, gider. Normali de budur.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]