SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tuzla 2. Kitap Fuarı, 3 Aralık’a Kadar Tuzla Marina’da

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediyesi tarafından “Aşk İle Oku” temasıyla düzenlenen 2. Tuzla Kitap Fuarı, 130’dan fazla yayınevinin binlerce eseri ve kitap yardımlarıyla 4 ilde kütüphane kurulmasını amaçlayan sosyal sorumluluk projesiyle Öğretmenler Günü’nde başladı. Açılışta kitaplarını imzalayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “İnsanoğlunun bütün hayat mücadelesinde en önemli kazanımı bilgidir ve bilgiyi elde edeceği öğretmeni, yol arkadaşı kitaptır.” mesajı verdi.
2. Tuzla Kitap Fuarı, Tuzla Marina’da 130’dan fazla yayınevinin katılımıyla, imza günleri, kitap kafe, sosyal sorumluluk projeleri, kitap kampanyaları, söyleşiler ve sürpriz etkinlikler ile kitap sevdalılarını ağırlamaya başladı. 2. Tuzla Kitap Fuarı, düzenlenen törenle her yaştan okur ve yazarlar, şairler ve edebiyatçılara kapılarını açtı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ev sahipliği yaptığı törene AK Parti İstanbul Milletvekilleri Dr. İsmet Uçma, Hulusi Şentürk ve Osman Boyraz, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Muhammed Mehdi Akman, Tuzla Piyade Okulu Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Turan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Akıl Bilgiye Muhtaçtır
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 2. Tuzla Kitap Fuarı’na Öğretmenler Günü’nde başlamayı tercih ettiklerini “Öğretmenler gününde kitapla buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” sözleriyle vurguladı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti: “İnsanoğlunun bütün hayat mücadelesinde en önemli kazanımı bilgidir. O bilgiyi elde edeceği öğretmeni ve yol arkadaşı kitaptır. Hayatın neresinden bakarsanız bakın her şey akla, akıl ise mutlaka bilgiye muhtaçtır. O bilgiyi elde edecek kaynaklara baktığımızda en önemli kaynaklardan bir tanesi kitaptır ve kitabın gösterdiği kılavuzla beraber almış olduğumuz bilgiler kendi kılavuzumuzu oluşturacaktır. ‘Kitap zehir olsa da panzehri yine kitaptır” diye güzel bir söz vardır. Bugünkü fuarımızı 130’dan fazla yayınevi ile birlikte düzenledik ama bir sonraki fuarımızı inşallah daha geniş katılımla daha geniş bir alanda yapacağız. Okuyucuyu kitapla buluşturan, kitap sevgisi ile dolup taşan, kitap okumayı seven gençlerimizi, gelecek nesillerimizi ve vatandaşlarımızla daha büyük fuarlarda buluşmayı arzu ediyoruz.

Bilenlerin Sınıfında Olarak Hayatımıza Yön Vereceğiz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, dünyanın sahip olduğu bilgiyle yarıştığını vurguladı. Başkan Yazıcı, “Okumanın keyfini ve onun getirmiş olduğu bilgi zırhıyla donandıktan sonra gerçek bir ayrım ve gerçek bir farkındalık oluşacaktır. Bir bilen vardır, bir de bilmeyen vardır. Bilenlerin sınıfında olarak hayatımıza yön vereceğiz. Önce birey olarak sonra bilgi ve donanımızla beraber ülkemizin geleceğine yön vereceğiz. Bu ancak bilgi ile mümkün olur. Artık ülkelerin çok büyük mücadele ve büyük bir hızla yarıştığı bir dünyada yaşıyoruz. Dünyadaki bu yarışta olmak istiyorsak okumak ve bilgi edinmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bu yarışın kulvarı artık üniversitelerdir, enstitülerdir, kütüphanelerdir, kültürdür, sanattır. Bu yarış kulvarında en önemli yol arkadaşımız ve kılavuzumuz kitaptır, bilgidir. Tarım toplumundan sanayi toplumuna, sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçtik. Bilgi edinmeden, okumadan gelişmemiz mümkün değil. Güneşin olmadığı bir dünyada hiçbir şey olmayacağı gibi aydınlanmamış beyinlerde de hiçbir şey olmaz. Bilgi olmadan akıl hiçbir şey yapamaz, fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bu bilgi ile donanmış olan nesillere ihtiyacımız var. Kitap sevgisini arttıracak her çalışmayı yapıyoruz ve bugün fuarda bağışlanacak kitapları da Anadolu’ya yayıyoruz” şeklinde konuştu.

Karabacak: Güzel Bir Organizasyon Yapıldı
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da konuşmasında Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı tebrik etti. Başkan Yazıcı, “Tuzla Marina gibi güzel bir mekanı Tuzla’ya kazandıran Tuzla Belediye Başkanı Sayın Dr. Şadi Yazıcı’ya huzurlarınızda çok teşekkür etmek istiyorum. Böylesine güzel mekanları şehirlere kazandırmak ve bunun içerisinde böyle etkinlikler yapmak fevkalade güzel.

Özellikle de Öğretmenler Günü’nde 130’dan fazla yayınevinin katıldığı Kitap Fuarı’ndayız. Dünyaya geldiğimiz, kendimizi bildiğimiz andan hayatımızın son anına kadar Yüce Allah’ın “Oku” emrini de yerine getirmemiz gerekiyor. Hem inancımızın gereğini yerine getirmek anlamında hem de bilgi, beceri ve kendimizi geliştirme anlamında bu emre itaat etmemiz gerekiyor. Bugün bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Tuzla Belediye Başkanımıza ve ekibine, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve bütün katılımcılarımıza teşekkür ediyor, bu tür organizasyonların her noktada olması için bizler de örnek alalım diyoruz” şeklinde konuştu.

Kendimizi Geliştirmek İçin Müracaat Edeceğimiz Yer Kitaplardır
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. İsmet Uçma’nın teşvikiyle kitap yazdığını belirterek övgü dolu sözlerle teşekkür etti. Demircan, “Bugün de bundan evvelki kitap etkinliklerinde de sürekli bu konuşuluyor, yeterli bir şekilde kitap okuyor muyuz? Bu, tartışılması gereken bir konu. Aslında insanoğlu meraklı bir varlık. Bizi okumaya, araştırmaya sevk eden merakımızdır. Nerede, ne olduğunu merak ederiz, konuşuruz. Meraklıyız, araştırıyoruz. İnsan merak ettiğini önce annesine ve babasına, sonra elbette öğretmenine soruyor. Peki bu kadar meraklıyken kitap nerede? Hep annemiz, babamız ve öğretmenimiz yanımızda olmadığına göre hangi işi yaparsak yapalım kendimizi geliştirmek üzere müracaat edeceğimiz yer kitaplardır. Sormak istediğimiz sorulara cevap verecek şahısların bizim merak edeceklerimizi evvelce düşünüp yazdığı yazılar bize kitaplarla ulaşıyor. Bu güzel organizasyonu yapan değerli Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’yı tebrik ediyorum” dedi.

Sosyal Medya Daha Çok Zamanımızı Alıyor
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da konuşmasında sosyal medya kullanımının kitap okumadan daha fazla zaman aldığını, bu tür etkinliklerin çok faydalı olacağına inandığını vurguladı. Kaymakam Çalışır, “Hayatın diğer alanlarında emin adımlarla gittiğimiz gibi güzel ilçemiz Tuzla’da eğitim, kültür ve sosyal alanda da uzun adımlarla, emin adımlarla güzel işler yapma gayreti içerisindeyiz. Bugün sevgili yazarlarımızı, sevgili yavrularımızı, sevgili okur severlerimizi bir araya getirerek buluşturmaya çalıştığımız anlamlı bir etkinlikteyiz. Bazen konuşmaktan yazmaya, yazmaktan okumaya zaman ayırma konusunda orantılı gidemiyoruz. Sosyal medya ve teknoloji dediğimiz birçok etkinlik hayatımızın içine girdi. Görsel belki biraz daha cazip, daha kolay geliyor daha fazla zamanımızı alıyor. Sosyal medya çok daha genişlettiğimiz bir alan oldu ve bu genişlik içerisinde de maalesef bu tür önemli aktivitelere arzu ettiğimiz zamanı ayıramıyoruz. İşte bu tür gayretler inşallah bu tür olumsuzlukların üstesinden gelmeye de vesile olacaktır diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Kitapla Aramızdaki Engeller Kaldırılıyor
AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk de farklı gerekçelerle insan ile kitap arasına engeller konulduğunu vurguladı. Şentürk, “Kitap uzun yıllardır uzaklaştığımız, uzun yıllardır yitirdiğimiz bir arkadaşımız. Bu arkadaşımıza tekrar kavuşmak, bu arkadaşımıza tekrar ulaşmak, bu arkadaşımızla dertleşmek hasbihâl etmek için atılan bu adımlar çok manidar adımlar. Çünkü yıllardır bilerek ya da bilmeyerek kitapla aramıza önemli engeller koyduk. Oyun dedik, eğlence dedik, televizyon dedik, maç dedik, internet dedik yetmedi son yıllarda sosyal medya dedik ve bu kadim dostumuzla aramıza ciddi engeller koyduk. Başta İsmet Uçma ağabeyimiz olmak üzere ve onun ekibiyle beraber belediyelerimiz ciddi bir hamle başlattı. Birbiri ardına belediyelerimiz kitap fuarı yaparak bu kadim dostumuzu bize hatırlatmaya çalışıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Aradaki engeli kaldırmaya çalışıyorlar” dedi.

Yakın Tarihte Kitap ve Silah Aynı Masada Yargılandı
AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. İsmet Uçma da siyasetçi yazarlar projesi hakkında bilgi verdi, kitapların da geçmişte kısıtlanan özgürlükler arasında olduğunun altını çizdi. Uçma, “Sevgili dostlar toplumumuz kitap okuma konusunda niçin bu zamana kadar biraz ihmalkar davrandı yada öyle oldu. Bu toplumumuzun elinde olan bir husus değil. Yakın tarihte kitap ve silah aynı masada yargılanmıştır. Özgürlükler kısıtlanmıştır. Özgürlük kısıtlandığı zaman hayatın bütün alanları kısıtlanır. Okuma, kültür, sanat, ticaret uluslar arası ilişkiler, iç siyaset, yerel siyaset tamamı tıkanır. Özgürlüğün kısıtlanması ayağı vuran ayakkabı gibidir. Bütün toplumu rahatsız eder, tedirgin eder ve toplumun bu alanlarda mesafe almasına engel olur. Bu, millete hak ettiği özgürlüğü vermeyen 2002 öncesi yöneticilere ait bir durumdur. Hamdolsun bunlar aşıldı. Ülkemizde demokrasi görücü karşısına çıkamıyordu bir türlü, bekleme salonundaydı sürekli. Kılık kıyafetinden dolayı, düşüncelerinden dolayı yargılanıyordu insanlar. Tıpkı silah gibi yada diğer zararlı maddeler gibi. Hamdolsun bugün bunlar aşıldı. Medeniyet bileşkesinde yer teşkil etmenin geçerli tek bir yolu var. O da kültür ve sanatta medeniyet bileşkesine yakın mesafede yer almaktır. Kültür ve sanatta mesafe alamayan toplumlar dünya medeniyet bileşkesinde ve skalasında yer alma imkanına sahip değillerdir. 15 yıldır ülkemiz hamdolsun bütün alanlarda olduğu gibi medeniyet bileşkesinde hak ettiği yeri alma bakımından da değerli mesafeler almıştır” dedi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. İsmet Uçma, konuşmasında milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un tüm yönleriyle araştırılması, O’nun fikirlerinin toplumun her kesimine daha iyi anlatılması gerektiğini söyleyerek bu konudaki araştırma ve yayınlara daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi.

Tuzla 2. Kitap Fuarı, 3 Aralık’a Kadar Tuzla Marina’da
Protokol konuşmalarının ardından fuarın kapıları kitapseverlere açıldı. AK Parti İstanbul Milletvekilleri Dr. İsmet Uçma ve Hulusi Şentürk, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan açılışın ardından kitaplarını imzaladı. 2. Tuzla Kitap Fuarı, fuar süresince şairler ve yazarların katıldığı imza günleri, söyleşiler ile 3 Aralık 2017 Pazar gününe kadar Tuzla Marina’da devam edecek.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]