SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

“Bir Dokunuş Bin Hayat” projesi kapsamında anaokulu açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin “Bir Dokunuş Bin Hayat” projesi kapsamında geçtiğimiz yıl düzenlenen kermesin geliriyle anaokulu açıldı. Bu projeyle ev hanımları iş sahibi olurken, çocuklar da anaokuluna gidecek.

Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 1 yıl önce ev hanımlarıyla bir araya gelip düzenlediği kermesten elde ettiği gelirle, Şemsettin Sami Anaokulu’nu açtı. Anaokulunun açılış törenine, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın yanı sıra Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülmen Güven, Meclis üyeleri ve projeden yararlanan ev hanımları katıldı.

 

Kent Konseyi Kadınlar Meclisi tarafından yürütülen “Bir Dokunuş, Bin Hayat” projesi kapsamında her yıl maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını anaokuluna gönderemeyen 10 ev hanımı hem iş sahibi oluyor hem de çocuklarını okula gönderme imkanı buluyor. Anaokulu eğitimleri boyunca çocukların tüm masraflarını karşılayan Kent Konseyi Kadın Meclisi, aynı zamanda okuttukları çocukların annelerini Halk Eğitim Merkezi’nin meslek edindirme kursuna göndererek, eğitim sonunda sertifika almalarını ve mesleğine uygun olarak sektörde istihdam edilmelerini sağlıyor.

‘‘Bugün çocuklarımızı sevindiriyoruz’’

Çocuklarla bir arada olmanın mutluluğunu duyduğunu ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Minik yavrularımızla beraber olduk, gözlerindeki enerjiyi gördük ve o enerjiden aldık. Çok sevimliler, Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisimizin üyeleri ve başkanına teşekkür ediyoruz. Buradaki üç tane sınıfın açılmasını sağladılar, bugün çocuklarımızı sevindiriyoruz. Rabbim onlara sağlıklı, hayırlı, bereketli ve çok uzun ömürler versin. İnşallah bizlerden çok daha iyi şartlarda yaşarlar ve ay yıldızlı bayrağımız inşallah onlar sayesinde daha güzel dalgalanmaya devam edecek bu ülkenin üzerinde” diye konuştu.

“Kermesimizde toplanan gelirle projemizi gerçekleştirdik”

Sürdürmekte oldukları proje hakkında konuşan Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülmen Güven ise, “Bu projenin amacı çocuklara sadece güzel sınıflar hazırlamak değil. Biz geliri az olan, meslek sahibi olmayan ve zor durumda olan kadınlarımızı meslek sahibi yapmayı amaçladık. Çok sayıda başvuru aldık, aslında kadınların birçoğu biraz yol gösterildiğinde bu sorunu aşabilirdi. Fakat birçoğunun da çocuklarını bırakacak yeri yoktu. Bundan dolayı biz de onların çocuklarına emin ellerde iyi bir eğitim alma imkanı sunduk. Onlar kurslarına giderken çocuklar da emin ellerde okullarını okusun diye bu anaokulunu yaptırmayı uygun gördük. Kermeslerimizi her sene bir proje üzerine yapıyoruz ve oradan toplanan gelirle bu projelerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Çocuklar yaşı geldiği için eğitimlerini almış oluyor, anneler de kendilerini geliştirebiliyor”

Proje kapsamında 5 yaşındaki çocuğunu anasınıfına bırakma imkanı bulduğunu ifade eden Esma Aydemir, “Bu proje ev hanımı olup çalışmak isteyen kadınlar için çok güzel. Benim gibi ev hanımı olan kadınlar da kendi yetenekleri dahilinde kursa gidip eğitim alacaklar. Bize güzel bir imkan sağladılar, çocuklarımızı da buraya bırakabiliyoruz. Çocuklarını emanet edecek kimsesi olmayanlar için de çok güzel bir proje. Hem çocuklar yaşı geldiği için eğitimlerini almış oluyor, hem de anneler kendini geliştirebilecekleri bir fırsat bulmuş oluyor. Kursları bitirdiğimiz zamanda hayırlısıyla iş imkanımız sağlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]