SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İbrahim Tatlıses’in 4 yıla kadar hapsi istenen davada sona gelindi

Yayınlanma:
ABONE OL

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, İstanbul Adliyesi’nde görev yapan hakim Habibe Aslan’a iftira attığı iddiasıyla 4 yıla kadar hapsinin istendiği davada beraat etti.

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in twitter hesabı üzerinden hakim Habibe Aslan’a hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada karar açıklandı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına sanık İbrahim Tatlıses ve şikayetçi Habibe Aslan katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.
Şikayetçi Habibe Aslan’ın avukatı Fatma Arıkan Balak, duruşmada söz alarak, atılan tweet ile müvekkiline iftira atıldığının sabit olduğunu söyledi. Sanığın kandırıldığı beyanı doğru olmadığını savunan avukat Balak, “Ayrıca sanığın kimin tarafından kandırıldığı da açıklanmamıştır. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. Sanık İbrahim Tatlıses’in avukatı Hayati Şahin ise müvekkilin düşüncesini eleştiri bazında ifade ettiğini, beraat kararı verilmesi gerektiğini söyledi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık savunması, Habibe Aslan’ın şikayet kapsamı ve dinlenen tanık beyanlarını dikkate alarak İbrahim Tatlıses’in beraatine hükmetti.

Olayın geçmişi

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) yönetimiyle ilgili, Arif Sağ ve ekibi ile İbrahim Tatlıses’in de yer aldığı grup arasındaki tartışmalar mahkemeye taşınmıştı. 1’nci İstanbul Fikri Sinai Haklar Mahkemesi Hakimi Hazal Zengingül, davacı Ali Haydar Timisi, davalısı MESAM olan bir dosyada ihtiyati tedbir kararı vermişti. Mahkemenin kararının ardından twitter hesabından açıklamalarda bulunan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, MESAM’ın danışman hukukçusu avukat Aslı Aslan’ın, 3. Fikri Sinai Hukuk Mahkemesi Hakimi Habibe Aslan’ın kızı olması nedeniyle böyle bir karar verildiğini iddia etmişti.

Tatlıses, “Durdurma kararı aldık. Alabilirler neden alamasınlar ki Fikri Sınai Mahkemesinden almışlar. Fikri Sınai Hakimi Habibe Aslan. Kızı da Mesam’ın avukatı Aslı Aslan. Nasıl almasınlar ortada bir kurul kararı var nedir bu başkan artık biz sizi istemiyoruz. Gidin, Yeteeeer!! Yani tüm müzik insanları adına diyorum ki usta yedik kaz etinden doyduk lezzetinden. Artık bu ülkede hatırla gönülle yapılan işler bitti” şeklindeki paylaşımda bulunmuştu. Habibe Aslan, Tatlıses’e hakimlik ve insani değerlerini, kişiliğini, tarafsızlığını ve adilliğini tartışmaya açarak kendisine iftira attığı iddiasıyla şikayetçi olmuştu. Aslan’ın şikayeti üzerine Tatlıses hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

İlgili Haberler

Magazin
29 Mart 2024
Seren Serengil seçim öncesinde oyunu kime vereceğini belirtti! “Rakibi yok, kazanacak”

Seren Serengil, seçim öncesinde oyuncu kime vereceğini açıkladı. Seren Serengil, “ Rakibi yok, kazanacak” diyerek oyunu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na vereceğini açıkladı. İşte detaylar… 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan seçim öncesinde Seren Serengil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu desteklediğini belirtti. Sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu’nun fotoğrafını yayınlanan Seren Serengil fotoğrafın altına, “ Haydi […]

Magazin
29 Mart 2024
Kadir İnanır’ın sağlık durumu hakkında Başhekim yeni bir açıklama yaptı

6 gündür yoğun bakımda olan Yeşilçam’ın usta oyuncusu Kadir İnanır’ın sağlık durumu hakkında hastane Başhekimi açıklama yaptı. Başhekim, Kadir İnanır’ın tedaviye olumlu yanıt verdiğini açıkladı. İşte detaylar… 6 gündür Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında tedavi altında alan Yeşilçam’ın usta oyuncusu Kadir İnanır’ın sağlık durumu ile ilgili olarak beklenen güzel haber geldi. Güzel haberi […]

Magazin
29 Mart 2024
İnci Taneleri dizisine 2 ünlü isim dahil oluyor

Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ve başrolünü paylaştığı Kanal D’nin sevilen dizisi İnci Taneleri’ne İki ünlü isim daha dahil oluyor. Kanal D ekranlarında her hafta perşembe akşamları yayınlanan ve sezonun en çok ses getiren dizilerinden biri olan İnci Taneleri dizisinde başrolleri Yılmaz Erdoğan ve Hazar Ergüçlü paylaşıyordu. Dizinin kadrosuna iki yeni ismin daha dahil olduğu ortaya çıktı. […]

Magazin
28 Mart 2024
Şevket Çoruh Arka Sokaklar’a geri mi dönüyor? Ayrılık sebebini ilk kez açıkladı

Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden olan Arka Sokaklar’da 16 yıl boyunca Mesut Komiser karakterine hayat veren Şevket Çoruh diziden neden ayrıldığını ilk kez açıkladı. Kanal D ekranlarında Uzun yıllardan beri izleyici karşısına çıkan ve Türk televizyon tarihinin en uzun dizisi olma özelliğini de Taşıyan Arka Sokaklar dizisinde 16 yıl boyunca Mesut Komiser karakterine […]