SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Doğan, İstanbul’un arazileri “bakanlık kararları” ile imara açılıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

İBB önceki dönem Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi İbrahim Doğan, İstanbul’un arazilerinin bakanlık kararları ile plan tadilatı yapılarak yapılaşmaya açıldığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  İstanbul’un Üsküdar İlçesi, Kısıklı Mahallesinde, 157 pafta, 788 ada, 21 parselde  SİT Alanında kalan Reklasıyon alanını plan tadilatı  yaparak yapılaşmaya açtı. Söz konusu 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı  Değişikliği, Bakanlık Makamı’nın 25.10.2017 tarih ve 12654 sayılı OLUR’u ile uygun bulunarak 644 sayılı KHK’nın 13/A maddesi uyarınca onaylandı ve 3194 sayılı İmar Kanunu uyarınca 29.11.2017 – 28.12.2017 tarihleri arasında 30 gün süre askıya çıkarıldı.

İBB önceki dönem Meclis Üyesi olan inşaat mühendisi İbrahim Doğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ‘plan tadilaları”nın kamuoyunda kanıksandığına ve olağan bir görevmişçesine algılanmasına dikkat çekerek planların yapılması ve tadil edilmesi görevinin hali hazırda belediyelerde var olduğunu belirtti. Bakanlığın yaptığının ise İstanbul’un semtlerinde kalan irili ufaklı  donatı alanlarını plan tadilatıyla imara açmak olduğunu ekledi.

Söz konusu  21 nolu parsel mülkiyetinin Üsküdar Belediyesine ait olduğunu, tapuda arsa niteliğinde olup, yüzölçümü toplam 3061.39 m2 olduğunu söyleyen Doğan alanın bizzat bakanlık tarafından dört yıl önce “Rekreasyon Alanı”na alındığını belirtti. Doğan, aynı bölgede park alanları, günü birlik alanların  parsel bazında  plan tadilatları yapılarak bakanlık tarafından  defalarca kez imara açıldığını da ekledi.

Birinci derece doğal sit alanı’ndan yapılaşmaya

Yani Rekreasyon Alanları ile ilgili plan notunda “Bu alanlar İstanbul’un tarihi Boğaziçi koruları olup 1. derece  doğal sit alanlarıdır. Bu alanların  bitki örtüsünün, mevcut ağaç dokusu ve geleneksel karakterinin korunması esastır” denilen alan daha sonra kurul kararı ile 3. derece doğal sit alanı içine alındı. 21 parsel sayılı yer de “Sosyal Tesis Alanı” lejantına alınarak benzer şekilde yapılaşmaya açılıyor. “Sosyal Tesis Alanındaki Uygulamada Parsel alanının asgari %40 ı doğal zemin olarak bırakılacaktır” deniliyor diyen Doğan, bunun arsanın %60 lık kısmına yapı oturumu yapılması anlamına geldiğini söyledi.

Bir ülkenin bakanı Üsküdar’ın bir mahallesindeki parsel planı ile neden uğraşıyor sorusunu yönelten Doğan, iktidarı İstanbul’un planlarından elini çekmeye çağırdı ve yapılan plan düzenlemelerinin yasalara ve plan ilkelerine aykırı olduğunu belirtti. Doğan, konuya dair gerekli hukuki itirazı yapacağını da ekledi.

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]