SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yavuz, “FETÖ hala eğitimde at oynatıyor”

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğitim Bir Sen 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz Eğitim Bir Sen’in Şube Temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Eğitim Bir Sen 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle  Eğitim Bir Sen ‘in Kartal-Maltepe- Pendik şube müdürleriyle bir araya geldi ve daha sonra şube müdürlerinin sorularını cevapladı. Ayrıca yerel basından da temsilcilerle bir araya gelen Yavuz gazetecilerle de sohbet etti.

TEOG sisteminin cumhurbaşkanına iyi anlatılmadığını ve yeni getirilen sistemin sınav stresini daha da artıracağını söyleyen Talat  Yavuz; Eğitim Bir Sen ‘in Türkiye’nin alanında en büyük sendikası haline geldiğini  de ifade etti. Yavuz; Eğitim Bir Sen’in yurt dışı ve kadın kollarında da teşkilatlanmasını hızlandırdığını ve gençlere yönelik eğitim ve kültürel çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Yavuz; coğrafyamızda olan gelişmelere duyarsız kalmadıklarını ve yardım ellerini uzattıklarını ifade etti.

 

Eğitim Bir Sen 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz’un konuşmasından derlenen bazı  satır başları ise  şunlar oldu;

“Türkiye’nin en büyük sendikasıyız. Yurt dışı teşkilatlanmaya başlattık. Türkiye’nin uluslararası sendika yüzünü bugüne kadar daha çok KESK temsil etmişti. Onlar da yurt dışında hükümeti baskıcı olarak -göstermeye çalışıyorlar.”

“Ülke içindeki problemleri kendi ülkesini dışarıda bırakarak çözüm aramak ve dışarıdakilerin yapmak istediklerini kolaylaştıran bir duruş sergiliyor KESK, o noktada bizim duruşumuz önemli. Bu noktada uluslararasının takibe aldığı bir sendika haline geldik.”

“Son dönemde gençlik çalışmaları üzerine yoğunlaşıyoruz. Batı toplumunun elli sene önce yaşadığını bugün derinleşerek yaşıyoruz bununla ilgili gençlerimizi okumaya medeniyet kültürümüzle buluşturmaya gayret ediyoruz. Bu projeye çok değer veriyoruz. İkincisi kadın örgütlenmesi, sonra Türkiye’de eğitim çalışanlarından yüzde ellisinden fazlası bayan çalışan İstanbul’da da bayan arkadaşlarımızın sayısı erkek arkadaşlarımızdan daha fazla. Bizim mücadelemizde bayan arkadaşlarımızın desteği çok önemli.”

“Toplu sözleşmeye şöyle bakıyoruz. 4. Dönem toplu sözleşmeler yapıldı iki yıllık dönemler halinde yapılıyor. Biz 2011’den sonra yetkili olarak hükümetle masaya oturduk. Toplu sözleşmede uzlaştığınız her şey uygulamaya geçiyor. İlk toplu sözleşmeyi imzalamadık. İkincisinde ek ödeme alamamışlardı. Biz iki yıl boyunca bunun sıkıntısını çektik. Üçüncü toplu sözleşmede o problem çözüldü. Son toplu sözleşmede de basın önünde yaşandı her şey. 5 milyon kişiyi ilgilendiren bir süreçti bu. Hükümet yüzde 12’yle masaya oturdu sonuçta yüzde 16.5’la imzalandı.”

“Sendika denince işçi sendikalarının bıraktığı kavga eden polisle çatışan bir algı var ama bizim böyle bir şeyimiz yok“

 

“FETÖ hala eğitimde at oynatıyor. Bunları kim yapıyor Talim Terbiye Kurulunun başındaki kişi  konuşuyoruz ama aşağıdaki kadroda sıkıntılar var. Okulların açıldığı ilk hafta TEOG konusu başladı. Biz TEOG’a şöyle bakıyoruz. Ölçme kısmında sıkıntı yok. Yerleştirme ve okul üzerinden tamir edilmesi gerekirken cumhurbaşkanının yanlış bilgilendirilmesiyle sistem tamamen yıkıldı. Onun yerine gelen sistem bu amaca hizmet edecek mi ciddi kaygılarımız var.”

“Yeni gelen sistem sınav kaygısını daha da artıracak. Bu sistemin bir iki sene sonra yeniden bir arayış içine girileceği gibi bir tespitimiz var.”

“Üniversiteye geçişte açıklanan sistemde öğretmenler artık kendi dersinin mücadelesini verir hale geldi.”

“Hala dağa çalışan öğretmenler var bunları biliyoruz. Öğretmenin işini kolaylaştıran süreci bir türlü yakalayamadık. Biz de sendika olarak bütün bu konularla ilgili çalışıyoruz. Rehber öğretmenlerle ilgili yönetmeliği mahkemeye taşıdık.”

“Türkiye’nin hassasiyetleri var .Biz coğrafyamızda olan gelişmelere duyarsız kalamayız. İslam dünyasında olan dramlarla ilgili olarak yardım elimizi uzatmaya çalışıyoruz.”

“Mahkeme kararıyla bazı müdürler geri döndü. Bir yönüyle mahkeme kararına uyulmalı ama devlet diyor ki arkadaş sana teşekkür ederiz ama biz bununla çalışacağız. Yani onun üzerinden bir şey var orada da olan ilçeye oluyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü geliyor bir iki ay sonra diğeri davayı kazanıp geri geliyor.”

 

“Bizim eğitimle ilgili üzerine titrediğimiz şu, bütün bunların öğrenciye ve ailesine nasıl yansıdığı. Ama Allah var; öğretmenler tüm bu sorunlara rağmen sınıfa girdiklerinde hepsini bir kenara bırakıp mesleğinin tüm gereklerini yerine getiriyor.”

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]