SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

OKUMA(MA) HALLERİMİZ…

Yayınlanma:
ABONE OL
OKUMA(MA) HALLERİMİZ…

İlk emri oku olan bir dine iman etmiş olan Türk Milleti günde altı saatini televizyona, yılda altı saatini yani günde bir dakikasını ise kitap okumaya ayırıyor.

Avrupa Birliği ülkelerinde her yüz kişiden yirmi biri kitap okurken, Türkiye’de her on bin kişiden biri kitap okuyor. Bu kitapların da çoğunlukla aşk ve fıkra kitapları olduğu görülüyor.

Bu oranlarla ülkemiz geri kalmış, açlıkla, susuzlukla, yoksullukla mücadele eden Afrika Ülkeleriyle aynı seviyede, aynı kategoride daha doğrusu onların dünyasında yer alıyor.

Türkiye’de çoğunluğu AB standardını taşımayan bin 118 kütüphaneye çoğunluğu ders çalışmak amaçlı giden öğrenciler olmak üzere yılda 18 milyon kişi giriş yaparken, 16 bin kütüphanesi bulunan ABD’de kütüphanelere yılda 1 milyar 400 milyon giriş yapılıyor. Türkiye’de bin 118 kütüphaneye karşın 600 bini aşkın kahvehane bulunuyor. Telefona yıllık 55 TL ayıran milletimiz kitap okumaya ise yılda 1.5 TL ayırmakta.

Okumayan toplum bilmez, cahil kalır, sorgulamaz, araştırmaz, eleştirmez ve kolaylıkla aldatılır, kandırılır. Okumayan toplum kula kul olmak zorundadır çünkü o kul ne derse ona inanmak zorundadır.

Eğer dünya ile yarışmak, dünyada söz sahibi olmak, dünyada saygın bir toplum haline gelmek ve ileri ülkeler seviyesine erişmek istiyorsak Allah’ın emrettiği gibi okumalı, öğrenmeli, bilmeliyiz.

Bu toplum okuyan, anlayan, bilen, anlayabilen, sorgulayabilen, yorum yapabilen, eleştirebilen, kula kul olmamış bir toplum olsaydı ne 15 Temmuz yaşanırdı ne de şu an korku filmi gibi izlediğimiz hiçbir şey.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]