SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Elektrik ve suları kesilen bina sakinleri, kış günü mağdur oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Bakırköy Belediyesi’nce doğalgaz, elektrik ve suları kesilen bina sakinleri kış gününü mum ışığında battaniyler altında geçirdi. Zemin etüdünün zayıf olduğu iddiasıyla binaya yıkım kararı veren belediye ekiplerinin uygulaması İstanbul’da havanın adeta buz kestiği gecede vatandaşları perişan etti.

İddiaya göre, Bakırköy Belediyesi ekipleri, geçtiğimiz günlerde Bingül sokak üzerinde bulunan bir bina için zemin etüdünün yetersiz olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verdi. Karar üzerine bina sakinleri taşınma için arayışlara başlarken dün sabah saatlerinde bir sürprizle karşılaştılar. Belediyenin bildirmesi üzerine ekipler, Bakırköy Belediyesi zabıtaları eşliğinde gelerek binadaki tesisat aksamını kestiler. Evlerine gelen vatandaşlar bu durumdan haberdar olmadıkları için evlerinde mum ışığında ve tüplü soba ile oturmak zorunda kaldı.

 

Tüplü ocakla ısınmaya çalıştılar

Kış gününde evinde doğalgazı yanmayan bina sakinleri eski usul tüplü sobalarla ve ev içerisinde battaniyelere sarınarak ısınmaya çalışırken ev içerisini de mum ışığıyla aydınlattı. Bina içerisinde bulunan 9 dairede karanlığa mahkûm olurken kimi vatandaşlar akrabalarını sığındı kimi ise başını sokacak başka bir yer aramak durumunda kaldı. Binanın yıkılana kadar bütün tesisatlarında herhangi bir kesinti olunmayacağının belirtildiğini aktaran vatandaşlar suların kesik olduğu için bulaşık yıkayamadıklarını ve yemek yapamadıklarını dile getirdi. Bina sakinleri binayı en kısa zaman içerisinde terk etmek zorunda olduklarını aktardılar.

 

“ Belediye başkanı tarafından imar müdürlüğüne gönderilen yazıda bina ile ilgili tesisatların kesilmeyeceği yönündeydi ”

Bina sakini Aysel Kaplan, “ Maalesef karanlığa ve soğuya mahkûm olduk yapabileceğimiz bir şey yok. Bugün geldiler doğal gazı, elektriği ve suyu kestiler. Bu yapılması gereken bir süreçmiş bizlere yapılacak tek şey kalıyor evi terk etmek. Bize binanın yıkılacağına dair bilgi geldi ancak belediye başkanı tarafından imar müdürlüğüne gönderilen yazıda bina ile ilgili tesisatların kesilmeyeceği yönündeydi, yıkıma kadar herhangi bir kesinti yaşanmayacağı üzerineydi. Biz ona güvenerek evimizde rahat oturuyorduk. Ama sabah uyandığımızda büyük bir sürprizle karşılaştık. Bu binada 9 daire var herkes aynı mağduriyeti yaşıyor, kimi akrabasına sığındı kimisi de başının çaresine bakmaya çalışıyor ama kısa zaman içinde kendilerine ev bulup çıkacaklar. Mum ışığında oturup tüplü ocakta ısınmaya çalışıyoruz “ dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio