SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Nihat Doğan hakaret ve iftira suçundan yargılanacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Bir televizyon kanalında yayınlanan programda “Kurtlar Vadisi Darbe” dizisi hakkında yapılan yorumlarla hakaret ve iftira suçunu işledikleri iddia edilen Nihat Doğan’ın da yargılandığı davada mahkeme, sanıkların zorla getirilmesine hükmetti. Duruşmada söz alan müşteki Necati Şaşmaz, “Ben iftira ve hakarete uğradım, şikayetçiyim. Suçtan kaynaklı maddi hasarım vardır” dedi.

Bir televizyon yayınlanan ‘Söylemezsem Olmaz’ adlı programda “Kurtlar Vadisi Darbe” hakkında yapılan yorumlarla hakaret suçunu işledikleri iddia edilen Nihat Doğan’ın da aralarında bulunduğu 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Anadolu 60’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Nihat Doğan, Bircan İpek, Ömür Varol, Cihad Zembat ve Gülşah Saraçoğlu duruşmaya katılmazken, Necati Şaşmaz müşteki sıfatıyla salonda hazır bulundu.

“Ben iftira ve hakarete uğradım”

Duruşmada söz alan Necati Şaşmaz, “Ben iftira ve hakarete uğradım, şikayetçiyim. Suçtan kaynaklı maddi hasarım vardır. Söz konusu dizinin yayın yapamayacağı şeklinde iftira atıldıktan sonra görüştüğümüz kanallardaki insanların etkilenmesi ve o dönemde kuru ile yaş ayrılamadığı için hangi durumda olduğumuz şüphesi oluştu. Dizimizin yayın döneminde sorunlar oluştu. Avukatım aracılığıyla tazminat davası açtık” dedi.

“300 bin TL’lik tazminat davamız da vardır”

Şaşmaz’ın avukatı Hüseyin Ersan Alioğlu, “Şikayetimiz devam etmektedir. Davaya katılmak istiyoruz. Tazminat miktarı 300 bin TL’lik bir tazminat davamız da vardır” şeklinde konuştu.

“En büyük zarar Kurtlar Vadisi’ne verilmiştir”

PANA Film avukatı ise, şirket olarak maddi manevi zarara uğradıklarını belirterek, “En büyük zarar ‘Kurtlar Vadisi’ne verilmiştir. Kanallarla görüşmelerde bazı sıkıntılar yaşanmış. Şirketin çekmiş olduğu ‘Kurtlar Vadisi Vatan’ filminin izlenme sayısı öncekine göre azalmıştır. Buna sanıkların sebebiyet verdiğini düşünmekteyiz. Bu da şirketin maddi zararını ortaya koymaktadır. Ayrıca ‘Kurtlar Vadisi Vatan’ filmi vizyona girmeden önce bu algının kasıtlı olarak oluşturulduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Sanıkların avukatı, müvekkillerinin Avrupa yakasında bulunan bir TV kanalında canlı yayında oldukları gerekçesiyle duruşmaya katılamadıklarını belirterek, ifadelerinin Çağlayan Adliyesi’nde alınmasını talep etti. Bunun üzerine Şaşmaz’ın avukatı Alioğlu, sanıkların mahkemeye usulüne uygun gelmediklerinden dolayı haklarında zorla getirme kararı çıkarılmasını istedi.

Mahkeme, sanıkların Çağlayan Adliyesi’nde ifade vermeleri talebini reddederek, sanıkların zorla getirilmesine hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede,Necati Şaşmaz ve Mehmet Canpolat müşteki sıfatıyla bulunurken, Nihat Doğan, Bircan İpek, Cihad Zembat, Gülşah Saraçoğlu ve Ömür Varol şüpheli olarak yer aldı.

İddianamede, ‘Söylemezsem Olmaz’ adlı programda şüpheliler tarafından “Müştekilerin yapımcısı oldukları dizinin senaryosunda FETÖ terör örgütüne mensup istihbaratçılar tarafından müdahale edildiği, FETÖ’den talimat alındığı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının ölümle tehdit edildiği, yapımcı ekibin FETÖ terör örgütünce yapılan 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildiği” şeklindeki iddiaların farklı tarihlerinde yinelenerek tahkir ve iftira kastı taşıdığı vurgulanmıştı.

Şüpheliler Bircan İpek, Cihad Zembat, Gülşah Saraçoğlu, Nihat Doğan ve Ömür Varol hakkında “hakaret” ve “iftira” suçlarından ayrı ayrı 1 yıl 9 ay 15’er günden 8 yıl 4’er aya kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

İlgili Haberler

Magazin
28 Mart 2024
Yıldız Tilbe emekli oldu! Emekli maaşına isyan etti

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla emekli olduğunu duyurdu. Yıldız Tilbe emekli maaşına da isyan etti. Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, X hesabından bir paylaşım yaparak emekli olduğunu duyurdu. Ancak düşük emekli maaşları nedeniyle de tepki gösteren Ünlü şarkıcı, “Ömür boyu çalışmanın karşılığı bağlanan maaş bu mudur?” ifadelerini kullandı. Sosyal medyadan isyan etti […]

Magazin
27 Mart 2024
Mahmut Tuncer’in kızı Gizem Tuncer’den olay olacak sözler! “Yanımda çulsuz birini istemem”

Mahmut Tuncer’in kızı Gizem Tuncer konuk olduğu programda çok konuşulacak sözler söyledi. Gizem Tuncer, “ Yanımda çulsuz birini istemem” ifadelerini kullandı. İşte detaylar… Gökay Kalaycıoğlu’nun sunucusu olduğu programın bu hafta ki bölümüne konuk olan Mahmut Tuncer’in kızı Gizem Tuncer, tartışma yaratacak sözler söyledi. Özel hayatı ile ilgili konuşan Gizem Tuncer, hayatına girecek olan erkeğin ekonomik […]

Magazin
27 Mart 2024
Kraliyet anıtı önünde mini etek ile poz veren model Pim Apatsara’nın 5 yıl hapsi isteniyor

Tayland’da kraliyet anıtının önünde mini eteği ile poz veren model Pim Apatsara’nın başı bundan dolayı derde girdi. Model Pim Apatsara’nın 5 yıl hapis cezası isteniyor. İşte detaylar… 22 yaşında olan genç model Pim Apatsara, 24 Mart tarihinde Burriam eyaletinde bulunan Kral I. Rama heykelinin önünde ultra mini eteği ile poz verdi. Genç model, bu fotoğrafının […]

Magazin
27 Mart 2024
YouTuber Merve Veziroğlu’nu 58 yerinden bıçaklayan cani koca hakim karşısına çıktı! Ceza belli oldu

YouTuber eşi Merve Veziroğlu’nu 58 yerinden bıçaklayan cani eş bugün hakim karşısına çıktı. Cani eş hakim karşısında kendisini savundu. İşte detaylar… Geçtiğimiz 4 Ağustos tarihinde 33 yaşında olan YoTuber eşi Merve Veziroğlu’nu canice 58 yerinden bıçaklayan eş Yunus Yıldırım bugün hakim karşısına çıktı. Yunus Yıldırım 34 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenirken, vermiş olduğu ifadesinde eşi […]