SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal siyasetinde sağda başarı için, 94 ruhu yeterli olur mu?

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal siyasetinde sağda başarı için, 94 ruhu yeterli olur mu?

Bu girişime nasıl tepkiler geldi?

Beyaz masa anlayışı

 

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde “Kartal siyasetinde 94 ruhu yeniden mi canlanıyor? diye bir haber yayınladık, bu haber ciddi karşılık buldu.

 

Kartal Belediyesini yeniden Ak Partinin kazanarak yönetmesi adına Kartal’da sağ görüşlü 94 ruhu diye anılan, yani 1994 döneminde sağda siyaset yapan isimlerin sık sık bir araya gelerek istişare yapmaları, muhafazakâr kesimi heyecanlandırırken bazılarını da rahatsız ettiği gelen tepkilerden anlaşıldı.

 

Rahatsız olanların bir kısmı; -eskilerden ne medet umuyorsunuz, yeni siyasetçilere bakın! diyen güncel siyaset yapanlar, bir kısmı oy oranı düşük sağ parti temsilcileri, bir kısmı da; o toplantılarda yer almak isteyipte yer alamamış olanlardı…

 

Gelen tepkileri değerlendirdiğimde, Kartal siyasetinde sağ kesimin başarılı olabilmesi için sadece 94 döneminde siyaset yapan ekibe umut bağlamanın yeterli olmayacağı sonucu ortaya çıkıyor.

 

Kartal’da sağda siyasi birlik sağlayabilmek; yani böyle bir girişim ancak şu formülle hayata geçer; 94 ruhunun tecrübesini, yeni nesil siyasi dava adamlarıyla harmanlayarak olabilir. Başarılı olabilmek için üstün bir gayret sergileyip 2019 seçimlerinde belediyeyi kazanmanın yanı sıra, 2023 – 2071 hedeflerinin taşlarını da dizmek gerekir.

 

Yani 94 ruhunun güncel siyasete ışık tutmasıyla beraber, Ak Partide bugün dahi emek veren başarılı siyasetçilerinde olduğunu kabul etmek ve toparlayıcı bir anlayışla birlik beraberliği sağlamak gerekir.

 

Hatta sağda çok güçlü oluşum gerçekleştirecek siyasetçilerin hepsinin bir araya gelip bir konsensüs oluşturarak ortak bir akılla (Dinimizce de, istişare önemlidir) düşüncesiyle, herkesin beğenisini kazanan topluma güzel yansımaları olacak bir ekiple yola çıkılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.

 

Özellikle bu ekibi oluşturan isimlerin her birinin de, birer nefer anlayışıyla hareket etmesinin başarılı olabileceğini belirtmekte fayda var. Zira herkes kendisini rütbeli, karşısındakini de nefer olarak görürse o düşünce de başarılı olmaz.

 

Kartal’ın yeniden yükselişe geçmesi için mücadele edecek, Kartal siyasetinde emek vermiş aynı zamanda hem İstanbul’da hem ülke genelinde değişik makamlarda mevkilerde kurumlarda görev yapan çok değerli isimler var.

 

 

Bugün fikriyle, düşüncesiyle, çalışmasıyla, tavırlarıyla, kürsü hakimiyetiyle katkı sağlayacak bir çok siyasetçinin olduğunu düşünüyorum. Mahalle teşkilatından başlayarak ilçe yöneticiliğine kadar yükselen başarılı bir performans gösteren öyle özverili çalışan isimler var ki, mutlaka değerlendirilmeliler bence…

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kenan GÜLERCİ See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]