SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kılıçdaroğlu ve Erdoğan’ın bu fotoğrafı dikkat çekti

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz’ın cenazesinde Erdoğan ile olan fotoğraf karesiyle ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu, o fotoğrafa ilişkin şu açıklamayı yaptı;

Sıradan, Sayın Erdoğan geliyordu geldi yerine geçti benim açımdan çok fazla bir şey ifade etmiyor. Sayın Erdoğan’ın cenazeye gelmesi de tabii önemli bir şey.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV özel yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın oğlunun cenazesinde Erdoğan’a bakışının fotoğraf karesine yansımasına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Sıradan, Sayın Erdoğan geliyordu geldi ve yerine geçti. Benim açımdan çok fazla bir şey ifade etmiyor. Tabii bir şey ifade etmiyor derken, Sayın Erdoğan’ın cenaze törenine gelmesi önemli bir şey onu da ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

Erken seçim tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, “Erken seçim şartları kimin için olgunlaştı, kim karar verecek. Kararı parlamento değil, bir kişi verecek. ‘Erken seçime gidiyoruz’ diyecek. Ona göre yasa teklifleri hazırlanacak. Erken seçim kamuoyunun beklediği, koşullar oluştu erken seçim kaçınılmazdır diyenlerin tartıştığı seçim süreci değil. Tek adam rejiminin başlangıcını yaşıyoruz. Bir adam karar verecek, sarayda oturan bir kişi. Biz, erken seçime hazırız” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “Ekonominin daha da kötüye gideceğini düşündükleri an bir erken seçime giderler. Ekonomi kötüye gidiyor, cari açık artıyor, enflasyon artıyor. Fatura garibana, çiftçiye, işçiye, memura çıkıyor. Eğer siz 15 yılda bir grup insana 620 milyar lira faiz ödüyorsanız, sadece yurt dışına 146 milyar dolar faiz ödüyorsanız, o ülkenin beli doğrulamaz” açıklamasında bulundu.
Seçim barajına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Tamamen veya makul bir düzeyde de olabilir. Sayın Bahçeli’nin bu yöndeki açıklaması demokrasi ve milli iradenin parlamentoya yansıması açısından doğru. Hükümet bunu tercih etmeyecektir” şeklinde konuştu.

Seçim ittifakı tartışmaları

Seçim ittifakı tartışmalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Düzenlemeyi görmeden yorum yapmak doğru değil. Önümüzdeki süreç zaten ittifak süreci olacak. Demokrasiden yana olanlar, otoriteden yana olanlar bir ittifak oluşturacaktır. Yani vatandaşlar böyle bir ayrım içinde kalacaklardır. Burada şu nokta önemli, kim açık ve net demokrasiden yana, kim açık ve net otoriter rejimden yana tavır koyacak? Ben hiçbir ülkücünün otoriter yönetimden yana olduğunu düşünmüyorum. Demokrasi milliyetçilerin olmazsa olmazıdır” dedi.
‘İyi Parti ya da HDP ile ittifak yapılıp yapılamayacağına’ ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, “Bugün için herhangi bir ittifak oluşturmak söz konusu değil. Demokrasiden yana kim tavır alıyorsa biz onlara ‘evet’ deriz. Kim demokrasiyi savunuyorsa, yargı bağımsızlığından yanaysa elbette, nasıl reddebiliriz?” ifadesini kullandı.

Ataşehir Belediyesine yönelik olarak yürütülen soruşturma

Ataşehir Belediyesine yönelik İçişleri Bakanlığının yürüttüğü soruşturmanın hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Her belediye başkanı hakkında inceleme de soruşturma da yapılabilir. İçişleri Bakanının saydığı unsurlardan tamamından belediye başkanımız hakkında daha önce soruşturma açılmış ve takipsizlik kararı verilmiş. Her soruşturma yapılan belediye başkanı neden açığa alınır? Battal Bey’e sordum nedir bunlar diye? Dosyadaki mahkeme kararları ve iddiaları tek tek koydu. Mahkeme kararı var, nasıl ikna olmayacağım? Yargı kararı kesinleşmiş, herhangi bir sorun yok. Man Adası’nı tartışmadan uzak tutmak ve İçişleri Bakanı olarak koltuğunuzu sağlamlaştırmak için böyle bir yola başvuruyorsunuz. Ben, bizim belediye başkanlarımızın iyi görev yaptığını düşünüyorum. Belediye başkanlarının üzerinde baskı var. Şu bir gerçek, bizim belediye başkanlarımızı baskılayarak onları iş yapamaz hale getirmek” şeklinde konuştu.

“Battal Bey’in eşi ön seçimle geldi”

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti: “(Kızının) Bu rezidansta 73 metrekarelik bir dairesi var. Baksınlar değeri kaç lira? Eğer bir kuruş, bir kuruşluk bir torpil varsa, çıkar sağlanmışsa siyaseti bırakırım. Bu iddia üzerine bütün çocuklarımın, dünürlerim dahil hepsinin mal varlığını gelin araştırın. Ben siyaseti ahlak temelli yaparım. Varsa bir yerde ahlaksızlık üzerine giderim. Mal varlığımı araştırın diyorum, araştırmıyorlar. Bir siyasi manevra da Binali Bey, Erdoğan yapsın. Benim kadar niye cesur olmuyorlar? Küçücük bir daire. Bekar bir kız. Girişi çıkışı kontrollü olduğu için oradan alındı. Battal Bey’in eşi ön seçimle geldi. Ben onun milletvekilliğini ilan etmedim ki. Ankara-İstanbul-İzmir’e kadın milletvekillerini ön kontenjan olarak koyduk. Battal Bey’in eşi de ön seçimle geldi. Battal Bey’in belediye başkanlığı adaylığı, hiç ilgisi yok. İspat etsinler.”

Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat doğrudan doğruya yargı ve bürokrasiye talimat vererek kendi özel intikam alması için aracı kılması. Devleti bir şantaj unsuru olarak kullanıyor. Kendisi acz içinde, vatandaşa hesabını veremiyor. Acz içinde. O makamda acziyetini baskı kurarak, baskı inşa ederek gidermeye çalışıyor” dedi.

 

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]