SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Doğan, “Geç gelen adalet, adalet değildir” dedi

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’da Yeşilçam filmlerinin tarihi mekanı İnci Sineması’nı yıkan imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi. İnci Sineması dava sonuçlanmadan yerine otel yapılmak için 2014 yılında yerle bir edilmişti.

İstanbul Pangaltı’daki İnci Sineması’nın yıkılmasına sebep olan imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi. Dava devam ederken yıkılan İnci Sineması’nın yerinde inşaat yükselirken alınan karar tepkilere neden oldu. Konuyu yargıya taşıyan isimlerden eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Doğan, “Geç gelen adalet, adalet değildir” dedi.

İnci Sineması’nın yıkım kararını 2012 yılında Planlama Müdürlüğü’nün karşı çıkmasına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi aldı. Sinemanın yerine otel ve rezidansa onay veren plan tadilatını CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Doğan yargıya taşıdı. Dava sonuçlanmadan Yeşilçam filmlerinin tarihi mekanı İnci Sineması, yerine otel yapılmak için yerle bir edildi.

İnci Sineması’nın yıkılmasının ardından 3 yıl geçti. Eski CHP’li Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Doğan’ın, İstanbul 8 İdare Mahkemesi’ne taşıdığı İnci Sineması’nın yıkılmasını sağlayan 1/5 binlik plan değişikliği iptal edildi. Mahkeme kararında, yeni imar planında kent içi trafiğin artacağına, kamu yararı ve şehircilik ilkelerine aykırılığa dikkat çekti.

Böyle adalet olur mu?
Konu hakkında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi İbrahim Doğan, “Mahkemeler bilinçli bir şekilde geç karar veriyor. Geç gelen adalet adalet değildir. Böyle adalet olur mu? Adaletsizlik İnci Sineması gibi bir değerimizin otel ve rezidans inşaatı uğruna yok edilmesine sebep olmuştur. Şu anda tarihi sinemanın yerinde 6 katlı bina var” diye konuştu.


‘Hukuka ve mevzuata aykırı’
İstanbul 8. İdare Mahkemesi kararında şu ifadelere yer verdi: “Tüm dava dosyasında yer alan bilgi ve belgeler ile mahkememize sunulan bilirkişi raporunun birlikte değerlendirilmesinden dava konusu 15.09.2012 tasdik tarihli ve İstanbul İli Şişli İlçesi Halaskargazi mahallesi 63 pafta 679 Ada, 9-82 parsellere ilişkin 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin önceki planda yer alan donatı alanlarının yeni planda aynı miktarda yer almadığı ve imara açılarak yapılaşma getirildiği, plan notlarının 5. maddesinde yer alan hükmün yapılaşma emsal değerini belirsiz bir düzeyde artıracağı ve kent merkezi içinde katlı otopark alanları kent içi taşıt trafiğini artıracağı yönündeki tespitler bir arada değerlendirildiğinde, dava konusu plan değişikliğinin kamu yararına, şehircilik ilke ve esaslarına, hukuka ve mevzuata aykırı olduğu sonucuna varılmıştır”

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]