MENÜ ☰
Esentepe Avrupa Konutları
Kartal Gazetesi » Genel, Manşet, Politika, Sivil Toplum, Toplum, Yazarlar » Sayın Bakan Soylu, Cesaretinizi alkışlıyoruz lakin bu işler, kanuni düzenlemeyle yapılmalı!
Kenan GÜLERCİ

Sayın Bakan Soylu, Cesaretinizi alkışlıyoruz lakin bu işler, kanuni düzenlemeyle yapılmalı!



İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, toplumsal konularda çok hassas bir karaktere sahip olduğunu biliyoruz Bakanlığı döneminde ispat etti.

Göreve gelir gelmez terörle mücadele konusunda yaptığı etkin mücadele ve cesur hamlelerle ciddi sonuçlar alındı.

Sayın İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bugün güvenlik güçlerine (polislere) hitaben yaptığı radikal bir açıklamada, okul çevresinde çocuklara uyuşturucu satanların ayaklarını kırmaları talimatı verdi.

Gerçekten halk adamı denilebilir, içimizden geçenlere – duygularımıza tercüman oldu denilebilir. Ama bir gerçek varki Sayın Bakan’ın sözlü olarak verdiği bu talimatı polis fiili olarak yerine getirebilir mi? Hukuk devletinde böyle bir uygulama yok. Bu talimatı yazılı – yasal olarak hayata geçirirseniz eyvallah!.

Hatta uyuşturucu ve hırsızlık gibi önemli konularda mevcut cezaların yetersiz olduğu gerçeğinden yola çıkarak, acilen cezaların daha ağırlaştırılması için yasal bir düzenleme yapılması daha doğru olur. Tutuklanan suçlunun adli kontrol şartıyla serbest bırakılması konusu suç işleme oranını arttırmaktadır.  Bunun gibi hususların ivedilikle daha etkin caydırıcı bir düzenleme yapılarak insanların suç işlememesi sağlanmalıdır.  Toplumsal hafızalarda yer alan suçluların hemen serbest bırakıldığı algısı değiştirilmelidir.

Aksi takdirde Sayın Bakan’ın sözlü talimatını fiili olarak uygulayan polis daha sonra yargı önünde zor durumda kalabilir.

📆 03 Ocak 2018 Çarşamba 20:49   ·   💬 0 yorum   ·  
Esentepe Avrupa Konutları

KARTAL'DA HAVA

İSTANBUL

BLOG

YENİ SAYI
Kayakla Atlama Olimpiyat Sporcusu Milli Kayakçı Fatih Arda İplikçioğlu’nun kayak takımları kayboldu

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR