SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Bu okul; akademik başarı, sosyal projeler, spor ve sanatta önemli mesafeler almış!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Türk Eğitim Sen, bir öğretmen sendikası, Maltepe Mehmet Salih Bal Meslek lisesi öğretmeni Mustafa Velioğlu da bu sendikanın üyesidir.  Velioğlu’nu bu sendikadan tanırım. Zaman zaman bir masa etrafına oturur, bir bisküvi eşliğinde çay ya da kahve içip, sohbet ederiz.

 

Velioğlu son birkaç aydır: “Maltepe Mehmet Salih Bal”  ya da  “Bizim okul” değince Bir otobüse binip, Maltepe Mehmet Salih Bal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gittim.

 

Maltepe, E5 kavşağında  İETT otobüsü, metro ve minibüse birkaç dakika mesafede yer alan okul, yeşille donatılmış, büyük bir bahçe içinde. Bahçede iki bina var. Binalardan biri dersliklerin yer aldığı 4 katlı ana bina, diğeri olimpik ölçülerdeki kapalı spor salonu. Açık spor ve oyun alanlarının da bulunduğu okulda; konferans salonu, kütüphane, fizik ve kimya laboratuvarları, bilişim ve teknoloji sınıfları, alan ve idare odaları, kantin, mescit ve wc gibi birimler var.

2000 yılında açılan okulun amacı; çalışma hayatına ara eleman yetiştirmek. Pazarlama ve Perakendecilik, Muhasebe ve Finansman ile Bilişim Teknolojileri alanlarında eğitim veren okulda; 53 genç, dinamik ve idealist öğretmen, bilgi ve beceri yüklü 980 çalışkan öğrenciyi hayata hazırlıyor.

 

Okul girişinde başlayan hazırlık Başöğretmen Atatürk,15 Temmuz Şehitleri, kupa ve madalyalarla dolu şeref köşesi ile başlıyor. Her katta farklı bir bölümün, her katta bir uçtan öbür uca uzanan temiz, bakımlı ve aydınlık koridorlar ve koridorlar boyunca sıralanmış her biri bir birinden güzel sınıflar yer alıyor. Her bölüm kendi katını ders konularına göre bilgilendirici, eğitici ve yönlendirici panolarla süslemiş.

 

İdare, öğretmen, öğrenci ve veli dayanışması kurarak mesleki bilgi ve başarıyı yakalayan Maltepe Mehmet Salih Bal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi:  Üniversite yerleştirme, iş bulma, ilçe ve il dereceleri ile akademik başarı, sosyal projeler, spor ve sanatta önemli mesafeler almış.

 

Konferans salonunda kitap ve şiir okuma günleri,  müzik dinletileri, tiyatro gösterileri, konferans ve panel düzenleyen öğrenciler;  spor salonunda voleybol ve basketbol oynayarak bilgi ve becerilerini geliştirip, birlikte yaşamayı öğreniyorlar.

 

3 bin kitabın yer aldığı kütüphanede; mesleki kitaplar, roman, öykü, macera ve şiir kitaplarını okuyan öğrenciler;  bilgi dağarcıklarına yeni bilgiler ekleyip, farklı dünyalara yelken açıyorlar. Bu dünyalardan biri de mescitin dünyası. Namaz saatlerinde mescitte koşan öğrenciler, 5 vakit namaz kılmanın gönül rahatlığıyla derslerine sarılıyorlar.

 

Her tür duyuruyu LCD ekranıyla yapan okul idaresi: Öğretmen, öğrenci ve veli ile her an iletişim halinde. Duymadım, görmedim, biliyorum gibi cevapların önüne set çeken Okul Müdürü Semih Rasih Aktaş: ”Başarının yolu, sormak, sorgulamak, çalışmak ve disiplin” diyor.

 

Büyük bir mutfağı ve geniş bir salonu olan kantin, günün her saati kaliteli, temiz ve sağlıklı yiyecek ve içeceklerle  öğrencilerin hizmetinde.

 

Uzun lafın kısası Maltepe Mehmet Salih Bal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kısa yoldan hayata atılmak isteyen öğrenciler için: Ulaşım kolaylığı, büyük bahçesi, spor salonu, derslik ve atölyeleri, idarenin yönetim anlayışı ve öğretmenlerin çabası ile öne çıkıyor.

 

Maltepe Mehmet Salih Bal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimini, öğretmenlerini, öğrenci ve velileri ile tüm çalışanları kutluyor,  başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Teşekkürler Mehmet Salih Bal.

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]