SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da düzenlenen programla Kıvırcık Ali, vefatının 7. yılında anıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kıvırcık Ali (Ali Özütemiz) vefatının 7. yılında Kartal Belediyesi’nin düzenlediği programda yüzlerce seveninin katılımıyla anıldı.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Yöneticileri, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kıvırcık Ali’nin ailesi ve çok sayıda seveni katıldı.

Sanatçı Dostlarından Kıvırcık Ali’ye Vefa Örneği

İlknur Kaplan’ın sunuculuğunu yaptığı programda ilk sahne alanlar Kıvırcık Ali’nin çocukları Eren ve Ecemsu Özütemiz oldu. Yaklaşık dört saat süren programda çok sayıda sanatçı sahne alarak vefa örneği gösterdi. Ali Tan, Cevdet Bağca,  Demali Çelik, Devran Aksu, Ecemgül Özütemiz, Eda Alakuş, Eda Doğanay, Emrah Mahsuni, Eren Aydın, Eren Özütemiz, Gülcihan Koç, Güler Duman, Gülşen Alaçayır, Grup Turnalar, Hüseyin Uğurlu, Kemal Alaçayır, Koray Çatal, Kutsal Evcimen, Mehmet Özcan, Murat Ovacıklı, Onur Akın, Özcan Türe, Tekin Karabey, Tülay Maciran, Volkan Yılmazer ve Yasin Doğan, Yıldız Tilbe, Hüseyin Turan sahne alarak Kıvırcık Ali’nin türkülerini Kartallı sevenleri için seslendirdi. Sanatçılar bir yandan eserleri seslendirirken bir yandan da gözyaşlarına boğuldu.

“Halkın Bir Parçası Olmayı Başarmış Sanatçı, Halktan Ne De Güzel Tepkiler Alıyor”

Kıvırcık Ali’nin çocukları Eren ve Ecemsu Özütemiz’in seslendirmiş oldukları ilk türküden sonra Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Eren ve Ecemsu Özütemiz’e plaket ve çiçek takdiminde bulundu. Takdimin ardından bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz: “ Ben Kıvırcık Ali ile hiç tanışmadım, hiç yan yana gelmedim; ama 2005 yılında Nevşehir’de çiftlik yaparken Uçhisarlı arkadaşım İzzet bizlere -Abi ben türkümü söyleyeceğim- diyerek Kıvırcık Ali’nin meşhur ‘Isırgan Otu’ türküsünü söylerdi. Kıvırcık Ali ile ilk kez öyle tanışmıştım. Yeni Başkan olduğum dönemde Kıvırcık Ali’nin vefat ettiği haberi geldi. Belediye Başkanı olarak değil, ‘Isırgan Otu’ türküsünü içten dinleyen biri olarak, ‘Altınok’ olarak cenazesine gittim. O zaman kendi kendime sordum -Niye bu kadar geç tanıdım?- diye… Burada da görüyorum ki bu toplumun içinden gelen ve halka kendini kendi olarak tanıtan bir sanatçıydı. Halkın bir parçası olmayı başarmış bir sanatçı, halktan ne de güzel tepkiler alıyor. Hepinize hoş geldiniz diyorum. Kendisini sevmeye ve türkülerini dinlemeye devam edeceğiz. Nur içinde yatsın. Ne mutlu ki geriye evlatlarını bıraktı. Onlar da senin yolunda yürüyorlar. Rahat uyu Ali…” dedi.

Programda sahne alan Kıvırcık Ali’nin oğlu Eren Özütemiz ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Bu gece bizi burada toplayan, bu sahneyi kuran herkese teşekkür ediyorum. Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e de çok teşekkür ediyorum verdiği katkılardan dolayı.  Keşke burada olsaydı da bu şekilde toplanmasaydık. Biz hep babamı gülen hali ile hatırlayacağız, hiç yaşlanmayacak. Bir bayrak var, biz o bayrağı aldık bizden sonrakilere taşıyoruz. İnşallah başarılı ve doğru bir şekilde teslim ederiz.”

Kıvırcık Ali Kimdir?

Ali Özütemiz ya da bilinen adıyla Kıvırcık Ali (d. 11 Ekim 1968, Tokat – ö. 11 Ocak 2011, İstanbul), Âşık Ali adlı halk ozanının oğludur. Tokat’ın Turhal ilçesinin Erenli köyünde doğdu. 1983 yılında İstanbul’a geldi ve saz yapım atölyesinde çalışmaya başladı. Bu sırada katıldığı bir ses yarışmasında aşıklama dalında birinci oldu. Konfeksiyon atölyesinde çalışırken, bir yandan da solfej dersleri aldı ve düğünlerde saz çaldı.1992 yılında Aşık Nuri Yücel’in ‘Hapishane Ranzaları 2’ isimli albümüne bağlamasıyla katılarak ilk profesyonel stüdyo çalışmasına başladı. 1995’te iki arkadaşı ile birlikte Grup Turnalar’ı kurdu ve ‘Türkülerden Türkülere Yol Eyledik’ ve ‘Türküler Kimliğimiz’ adlı iki albüm çıkarttılar. 1999’da ilk solo albümü ‘Gül Tükendi Ben Tükendim’i çıkardı. Türkiye’de ve Almanya’da çok sayıda konser verdi, bestelerini birçok sanatçı seslendirdi. “Kıvırcık Ali” olarak bilinen sanatçı, 11 Ocak 2011’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]