SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yavuz: “İnsanlarımızı, eğitimle sokmaya çalıştıkları kalıp belli oldu”

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz:

-İstikamet neresi?

Kızılelma,

– Ailene bir mesajın var mı?

– Beklemesinler.

– Milletine mesajın var mı?

– Bu vatanı bölemezler.

“Bir yanda böyle asil bir diyalog, diğer yanda; “Sizi, savaşı derhal durdurmaya davet ediyoruz.” diyen mektup ve bildiri. Konu, kırk yılını terörle mücadeleyle geçirmiş bir ülkede; “Görüş ayrılıkları normaldir, demokrasi tam da bu demektir.” diyerek geçiştirilemeyecek kadar ciddi bir konu.”

“Askerimiz; “Kızılelma’ya, şehit olmaya gidiyorum, ailem beni beklemesin, bu vatanı bölemezler.” diyor. Hâlbuki “Cihad ve Şehadet” kavramları, müfredata girsin mi girmesin mi tartışmalarını daha bu ders yılının başında yapmıştık. Birileri cihad ve şehitlik kavramının, lise öğrencilerimizle bile buluşmasına razı değildi.”

“İnsanlarımızı, eğitimle sokmaya çalıştıkları kalıp belli oldu. Bunu, neden yaptıkları da belli oldu. Bütün çabalarının boşa çıktığını da görmüş olduk. Milletimizin neredeyse genlerine işlenmiş kavramları, toplum mühendisliği ile yok edemeyeceklerini görmüş olmalılar.”

“Şimdi müfredat ve ders kitabı tartışmalarını yeniden başlatmalıyız. Bu kavramlar, vatan ve millet sevgisi değil lise çağlarında, anaokullarındaki çocuklarımızla buluşmalıdır. Afrin Harekâtı, sadece istatistikleriyle ve sonucuyla değil, bütün tartışmalarıyla ve arka planıyla müfredatımıza girmelidir. Bu sürecin ayrıntıları üzerinden, tarihi dersler çıkarılarak öğrencilerimize bilinç kazandırılmalıdır.”

“Kendi milletinin değerleriyle kavgası olanların, ülkesi adım adım işgale giderken nasıl bir körlük içine düştükleri, ibretlik bir ders olarak okutulmalıdır. Aydın olmanın, batının piyonu olmak anlamına gelmediği anlatılmalıdır çocuklarımıza. Aşağılık kompleksinin insanı ne hale düşürdüğü, ihanetin her dönem nasıl tezgâhlandığı anlatılmalıdır. Bugün çok insancıl kesilenlerin, terörün insanlarımızı katlederken neden seslerinin çıkmadığı, bugün atılmayan bir adımın, ileride binlerce insanımızın hayatına nasıl mal olacağı anlatılmalıdır.”

“Eğitimin, verdiği ruh ve ürettiği teknoloji ile bir ülkenin savunmasında, var olmasında ve insanlarının başı dik ve güvende olmasındaki rolüne şahit olduğumuz bu dönemi çok iyi analiz etmeliyiz. Eğitimde aradığımız motivasyon kaynağını bulduğumuzun farkına varmalıyız. İkinci dönem okullardaki etkinliklerin merkezine Afrin Harekâtını koymalıyız.”

“Hem teröre destek olup hem de aynı zamanda barışçıl ve insancıl görünebilmeyi başaranlara, özgürlük diyerek yıllarca yasakları savunanlara, vatanına ihanet içindeyken vatan sevgisini kimselere bırakmayanlara inat, ikiyüzlülüklerini suratlarına çarparak; mehter marşıyla coşan, cihad için ailesinden geçen, şehit olmak için can atan nesiller yetiştirmeye devam edelim. Afrin’i bereketlendirelim, geleceğimizi eğitimle sağlama alalım. İkinci dönem çok işimiz olacak ancak işimiz kolay olacak.” dedi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]